oddsen

Premier League: Tar Arsenal tilbake tabelltoppen?

Manchester City ble for tøffe for Arsenal i toppkampen onsdag. Allerede lørdag kan imidlertid Arsenal ta tilbake plassen på toppen av tabellen.

JEVNT: Det er kun målforskjellen som skiller de to lagene i tet, Arsenal og Manchester City.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. februar 2023

Onsdagens toppkamp mellom Arsenal og Manchester City endte med sesongens tredje tap for «The Gunners». City kunne derimot juble over sesongens 16. seier og at de nå er serieledere, for første gang siden august i fjor.

Det eneste som skiller de to lagene er målforskjellen. Arsenal har også én kamp mindre spilt.

Tar Arsenal tilbake tabelltoppen?

«The Gunners» har vært på tabelltoppen helt siden august og sesongens tredje kamp. Onsdag vle City for sterke, og Arsenals tredje tap var et faktum. For første gang på seks måneder er Arsenal på andreplass, men kan passere Manchester City i helgen.

Arsenal spiller borte mot Aston Villa, som ligger på 11. plass. Birmingham-klubben har til sammen ti tap denne sesongen og kommer rett fra to strake tap. Tidligere denne sesongen har Villa tatt skalpen til Manchester United, Brighton og Tottenham.

Arsenal har vunnet de tre siste oppgjørene mot Aston Villa i Premier League. Da lagene møttes i slutten av august i fjor, vant Arsenal 2-1 på Emirates.

På Oddsen er Arsenal favoritt til å vinne helgens kamp med en odds på 1.82. Oddsen på uavgjort er 3.60, mens oddsen på Villa-seier er 4.10. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

City tilbake som serieleder

Pep Guardiola og Manchester City er som nevnt serieledere etter onsdagens seier mot Arsenal.

Søndag er det bortekamp mot Nottingham Forest, ett av de tre lagene som rykket opp til Premier League denne sesongen — 23 år etter at de sist spilte i den øverste divisjonen i England. Forest ligger på 14. plass etter seks seiere, seks uavgjort og ti tap. Avstanden ned til nedrykk er på seks poeng.

Forrige gang City og Forest møttes var i august i fjor. Den gangen var City overlegne og vant 6-0.

Også på oddsen er City soleklare favoritter til å vinne. Oddsen på seier til serielederne er på 1.28. På uavgjort er oddsen 5.40, mens seier til Nottingham Forest har en odds på 9.65.

Newcastle har kun tapt mot Liverpool

Newcastle har vært blant topp fire siden oktober. Laget som før helgens runde ligger på 4. plass har kun et tap denne sesongen, nemlig mot lørdagens motstander Liverpool. Newcastle var nede på en 11. plass etter forrige kamp mot Liverpool i slutten av august i fjor. Etter det har ikke «the Magpies» tapt en eneste kamp og dermed kommet seg opp på 4. plass på tabellen.

Fjorårets toer — kun én seier etter nyttår

Liverpool har hatt en tung sesong hittil, men i forrige kamp mot byrival Everton viste Liverpool gode takter og vant 2-0. Seieren mot Everton var årets første trepoenger - som har ni seire, fem uavgjort og sju tap. Bare etter jul har Liverpool tapt tre av sine fem ligakamper. I fjor hadde de kun to tap i Premier League gjennom hele sesongen.

I fjorårets sesong tok Liverpool andreplassen i Premier League — kun ett poeng bak seriemester Manchester City. Før helgens runde er Liverpool nede på på niendeplass, 19 poeng bak serieleder Manchester City og ni poeng unna bak fjerdeplassen.

På oddsen er Newcastle knepen favoritt med odds på 2.45. Oddsen på uavgjort er 3.40, men oddsen på Liverpool-seier er 2.75.

Helgens Premier League-kamper

Lørdag

Aston Villa - Arsenal kl. 13.30

Brentford - Crystal Palace kl. 16.00

Brighton - Fulham kl. 16.00

Chelsea - Southampton kl. 16.00

Everton - Leeds kl. 16.00

Nottingham Forest - Manchester City kl. 16.00

Wolverhampton Wanderers - Bournemouth kl. 16.00

Newcastle United - Liverpool kl. 18.30

Søndag

Manchester United - Leicester kl. 15.00

Tottenham - West Ham kl. 17.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler