fantasyoddsen

Red Bull kan sikre sesongens første trofé i Japan

Singapore Grand Prix satte en stopper for Red Bull og Verstappens seiersrekke. Flere førere og team er dermed fulle av selvtillit og revansjelyst før helgens Japan Grand Prix.

TETT KAMP: Forrige helg ble det en tett og jevn kamp om topplasseringene i Singapore Grand Prix.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. september 2023

Red Bull-dominansen fikk en brå stopp i Singapore forrige helg. Ingen av de to Red Bull-førerne tok seg til siste kvalikrunde lørdag, mens det søndag var en jevn og tøff kamp blant topp-tre – uten Red Bull.

Denne helgen fortsetter Formel 1-sirkuset i Asia, når sesongens 16. løp skal kjøres i Japan Grand Prix.

Under Japan Grand Prix kan du sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy. Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen lørdag 23. september kl. 08:00.

Utenfor podiet for første gang på ti måneder

For første gang siden Brasil Grand Prix i november i fjor sto det en annen fører og et annet team på toppen av podiet i Singapore Grand Prix sist helg.

Tidligere i år satte Red Bull rekord for antall seiere på rad og antall strake seiere fra starten på en sesong. Samtidig satte regjerende verdensmester, Max Verstappen rekord for lengste seiersrekke da han i Italia Grand Prix tok seier nummer ti på rad.

Forrige helg tok imidlertid Carlos Sainz karrierens andre seier og Ferraris første seier siden Østerrike Grand Prix i fjor.

Red Bull kan ta sesongens første trofé

Til tross for de dårlige resultatene i Singapore, leder Verstappen fortsatt førermesterskapet med 374 poeng – 151 poeng foran teamkamerat Sergio Perez. Også i konstruktørmesterskapet leder Red Bull med 308 poeng ned til Mercedes på andreplass.

Dersom Red Bull leder med 309 poeng eller mer etter helgens løp i Japan, tar Red Bull sin andre strake seier i konstruktørmesterskapet.

Seier i Singapore kunne sikret Max Verstappens tredje VM-tittel på rad denne helgen. Femteplassen gjorde imidlertid at nederlenderen nå tidligst kan bli verdensmester i Qatar første helgen i oktober.

Leder Verstappen med 146 poeng eller mer etter Qatar Grand Prix, blir nederlenderen verdensmester – med fem løp igjen av sesongen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tettere og jevnere enn på lenge

Aston Martin, Mercedes, Ferrari, Alpine og McLaren har alle vært på pallen bak Red Bull denne sesongen. I Singapore var konkurrentene nærmere Red Bull og Verstappen enn de har vært hele årets sesong.

Ferrari, McLaren og Mercedes var alle med i den intense kampen mot slutten av løpet, der Ferrari-fører Carlos Sainz til slutt seiret, foran McLaren-fører Lando Norris og Lewis Hamilton fra Mercedes. George Russell lå an til å ta tredjeplassen, men krasjet på løpets siste runde.

Suzuka Circuit

Japan Grand Prix kjøres på racerbanen Suzuka Circuit i byen Suzuka i Japan. Banen eies av Honda og ble bygget i 1963 som deres testbane.

53 runder skal kjøres på den 5,807 km lange banen som er formet som et åttetall. Banen har 18 svinger og en "crossover" eller en bru omtrent halvveis. Suzuka Circuit regnes som en av de vanskeligste racerbanene i verden og krever mye dyktighet av førerne. 

Tidligere løp på Suzuka Circuit har også vist at ingenting er avgjort etter kvalifiseringen. I 2005 vant Kimi Räikkönen etter å ha startet som nummer 17 etter kvalifiseringen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler