oddsen

Red Bulls to år lange «rekord» kan ryke i Canada

Tre førere fra tre forskjellige team har vunnet de tre siste løpene i Formel 1. Nå kan Red Bulls overlegne vinnertrend få nok en knekk.

SOMMERENS FØRSTE: Canada Grand Prix kjøres den første helgen i juni og er sommerens første Formel 1-løp i år.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:5. juni 2024Endret:10. juni 2024

Det er to år siden forrige gang Red Bull tapte mer enn to løp på rad. De siste løpene har de andre teamene og førerne tettet mye av avstanden til fjorårets suverene ener.

Dersom ingen av Red Bull-førerne vinner Canada Grand Prix denne helgen, blir det Red Bull-teamets lengste tapsrekke på to år. Forrige gang de tapte to strake løp var i Storbritannia og Østerrike Grand Prix sommeren 2022.

Formel 1 på Oddsen

Regjerende verdensmester Max Verstappen leder fortsatt an i førermesterskapet, der avstanden ned til Charles Leclerc er på 31 poeng. Lando Norris ligger på 3. plass, 25 poeng bak Leclerc.

Carlos Sainz er fem poeng bak Norris, og leder med kun ett poeng til Sergio Perez.

Canada Grand Prix kjøres søndag kl. 20.00. Løpet sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Tre løp, tre team og tre vinnere

Siden Miami Grand Prix for en måned siden, har tre førere fra tre forskjellige lag vunnet hvert sitt løp.

Lando Norris tok karrierens første Formel 1-seier i Miami, før Red Bull og Max Verstappen igjen var det beste teamet på Imola i Italia. For to uker siden gikk en stor drøm i oppfyllelse for Ferrari-fører Charles Leclerc, da han vant på hjemmebane i Monaco Grand Prix for første gang i karrieren.

Mens Red Bull har vært på pallen i seks av årets åtte løp, har McLaren vært på pallen i fem, deriblant de fire siste.

Ferrari har derimot hatt minst en fører på pallen i sju av årets løp. I Kina Grand Prix endte de rett utenfor pallen på 4. og 5. plass.

Kan bli den tredje mestvinnende føreren

Max Verstappen er regjerende verdensmester tre år på rad og vant 19 av fjorårets 22 løp. I år har nederlenderen fått mer konkurranse fra de andre teamene, og har etter X løp vunnet fem.

Det til tross, nederlenderen er den føreren med klart flest seiere de siste to årene og kan i helgen ta sin 60. seier i Canada Grand Prix.

Lykkes han med det, blir han den tredje føreren i historien som passerer 60 seiere i Formel 1. Fra før er det kun Michael Schumacher og Lewis Hamilton som har vunnet mer enn 60 løp.

Verstappen har vunnet i Canada to ganger tidligere – først i 2022 og senest i fjor.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Circuit Gilles-Villeneuve

Den kanadiske racerbanen Circuit Gilles-Villeneuve er en rask gatelignende bane i Montréal i Québec. Banen er designet for billøp, men brukes til daglig som offentlig vei. 70 runder skal kjøres på den 4,361 km lange banen med 14 svinger, to DRS-soner og flere lange strekninger.

Banen er preget av mange start-stopp-seksjoner med flere kraftige bremse-sjikaner.

Opp gjennom årene ha banen sørget for mange intense og underholdene løp, med flere forbikjøringer og krevende kretser.

Hamilton og Ferrari er mestvinnende i Canada

I fjorårets Canada Grand Prix vant Verstappen løpet for andre året på rad. I tillegg til Verstappen har Hamilton og Alonso vunnet i Canada.

Med sine sju seiere er Lewis Hamilton, sammen med Formel 1-legenden Michael Schumacher, den føreren med flest seiere i Canada Grand Prix. Fernando Alonso vant der tilbake i 2006.

Ferrari har vunnet Canada Grand Prix 14 ganger tidligere og er det teamet med flest seiere der. Forrige gang Ferrari vant på Circuit Gilles-Villeneuve var med Sebastian Vettel i 2018. Ingen av dagens Ferrari-førere har vunnet i Canada.

Formel 1 på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler