fantasyoddsen

Rekordjakt på sesongens raskeste Formel 1-bane

For siste gang i år skal det kjøres Formel 1 på europeisk jord. Monza er sesongens mest fartsfylte Formel 1-bane, der det denne helgens skal kjøres Italia Grand Prix.

FULL FART: Denne helgen kjøres Italia Grand Prix på den raskeste og mest fartsfylte banen på Formel 1-kalenderen.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:30. august 2023

Red Bull-teamet med Max Verstappen i spissen, har vært overlegene i årets sesong og vunnet samtlige av årets 13 løp. Verstappen tok sesongens ellevte seier forrige helg, og har med sine 339 poeng en ledelse på 138 poeng ned til konkurrentene i førermesterskapet.

Plassene bak sesongens overlegne ener er det knyttet mer spenning til. Sergio Perez ligger på andreplass med 201 poeng, mens det kun er 69 poeng som skiller Alonso på tredjeplass fra Leclerc og Russell på sjette- og sjuendeplass.

Under Italia Grand Prix kan du sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy. Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen lørdag 2. september kl. 16:00.

Kan sette ny rekord for lengste seiersrekke

Tidligere Formel 1-fører Sebastian Vettel, satte i 2013 rekord for lengste seiersrekke, da han vant ni løp på rad. Verstappens seier i Nederland Grand Prix ble nederlenderens niende strake seier denne sesongen.

Vinner Verstappen Italia Grand Prix og tar sin tiende strake seier, vil nederlenderen ha rekorden for lengste seiersrekke alene. Med totalt ni løp igjen av årets sesong kan han øke forspranget og rekorden ytterligere.

Ferrari er mestvinnende

Ferrari har hatt en trøblete sesong så lang i år. Heller ikke i fjor var resultatene til det italienske teamet som forventet. På hjemmebanen Monza i Italia er det nettopp Ferrari som historisk sett har hatt mest suksess. Med 19 seiere er Ferrari det mestvinnende laget på den unike italienske racerbanen.

Charles Leclerc kom inn i Ferrari-teamet i 2019 og vant på Monza allerede samme år. I 2020 havnet monegaskeren i en ulykke og måtte bryte, før han året etter kjørte inn til fjerdeplass. I fjor tok Leclerc pole position, men havnet på andreplass i løpet. Carlos Sainz endte på sjetteplass i sitt første Italia Grand Prix som Ferrari-fører i 2021, mens han i fjor tok fjerdeplass.

På Oddsen er nok engang Max Verstappen favoritt til å vinne helgens Italia Grand Prix med 1.22 i odds. Deretter følger Sergio Perez med en odds på 11.00, foran Fernando Alonso som har en odds på 20.00. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

«The Temple of Speed»

53 runder skal kjøres på den 5.793 kilometer lange Autodromo Nazionale di Monza, som har flere likheter til den tøffe belgiske racerbanen Spa.

Monza har to DRS-soner, elleve svinger og flere lange rette strekker som gjør at bilene kan kjøre fort over lange avstander og komme opp i høye hastigheter. 80% av runden er det full gass. Den raske hastigheten og tempoet over så lange avstander, gjør Monza til den raskeste banen i Formel 1 – med hastigheter opptil 340 km/t.

Formel 1s raskeste runde noensinne er naturlig nok satt på Monza: Det skjedde under en trening før Italias Grand Prix i 2004 da Williams-føreren Juan Pablo Montoyas hadde en gjennomsnittshastighet på 260,6 km/t. 

Podiet fullt av overraskelser

På Monza har podiet flere ganger endt opp med å bli alt annet enn forventningene skulle tilsi. Flere av førerne som ikke har ligget an til å verken vinne eller havne på podiet har gjort akkurat det i Italia Grand Prix.

I 2020 tok franske Pierre Gasly karrierens første Formel 1-seier. Året etter, i 2021 tok daværende McLaren-fører Daniel Ricciardo seieren foran teamkamerat Lando Norris.

I fjor vant Max Verstappen Italia Grand Prix for første gang i karrieren, foran Ferrari-fører Charles Leclerc og Mercedes-fører George Russell.

Lewis Hamilton har sammen med Formel 1-legenden Michael Schumacher, rekorden for flest seiere i Italia Grand Prix og på Monza. I tillegg til Hamilton har fem av dagens Formel 1-førere vunnet på Monza i løpet av karrieren.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler