grasrotandelen

Så enkelt kan du gjøre en forskjell når du spiller

Gjennom Grasrotandelen kan du gjøre en forskjell for lokalmiljøet ditt når du spiller, uten at det koster deg noe ekstra. 

Elin Bjørn er reporter for Grasrotandelen og guider seerne i jakten på den rette grasrotmottakeren. I denne episoden er hun på besøk hos en klatreklubb.Redink
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:14. februar 2019Endret:18. januar 2023

Å være grasrotgiver koster ingenting ekstra, men det kan bety veldig mye for den klubben eller organisasjonen du velger. I 2018 fikk rundt 30.000 norske lag og foreninger til sammen hele 649 millioner kroner gjennom Grasrotandelen. Tallene for 2019 er nettopp klare - og dette året går hele 698 millioner kroner til ulike grasrotmottakere.

Bli grasrotgiver her!

Slik fungerer Grasrotandelen

Grasrotandelen fungerer slik at du kan gi inntil sju prosent av summen du allikevel spiller for hos Norsk Tipping til et frivillig lag eller en forening som har registrert seg som grasrotmottaker i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund.

Det vil si at dersom du er grasrotgiver og spiller Lotto for 100 kroner, gir du automatisk sju kroner til din grasrotmottaker. Dette skjer uten at det går utover spilleinnsatsen, premien og vinnersjansene dine.

Ved å registrere en grasrotmottaker sørger du dermed for at det er noen som vinner hver eneste gang du spiller - nemlig grasrota. 

Blant grasrotmottakerne finner du blant annet lokale idrettsklubber, organisasjoner for kultur, dyr, barn og unge, samt humanitære organisasjoner.

Vanskelig valg?

Dersom du synes det er vanskelig å velge grasrotmottaker, så kan det være lurt å ta en titt på videoen øverst i artikkelen. Grasrot-reporter Elin Bjørn vil nemlig vise deg mangfoldet i det som finnes av grasrotmottakere.

Denne gangen har hun vært på besøk hos en klatreklubb. Snurr film!

Bli med og gjør en forskjell, du også! Velg grasrotmottaker her.

 

Relaterte artikler