eurojackpot

Så mange har blitt Eurojackpot-millionærer hittil i 2024

I snitt går det ikke én uke uten at norske spillere blir Eurojackpot-millionær, viser de foreløpige 2024-tallene.

5+2: Fredag skal disse kulene i aksjon igjen, og den som eventuelt får inn samtlige 5+2 tall kan slippe jubelen løs.Foto: Mari Lehtisalo, Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:21. mars 2024

Førstepremiepotten i Eurojackpot har fått vokse siden en tysk spiller vant 346 millioner kroner fredag 8. mars. Foran trekningen denne fredagen er nevnte pott dermed på godt over 300 millioner kroner.

Eurojackpot er spillet med de høye pottene, noe som illustreres godt med det faktum at andrepremiepotten i skrivende stund er på ca. 40 millioner kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Akershus på topp

Norske spillere har tatt godt for seg så langt i 2024. Best huskes nok trekningen tirsdag 16. januar, da en norsk kvinne var den eneste med 5+2 rette. Som alenevinner knuste hun dermed den forrige premierekorden i Norge, og kunne innkassere smått utrolige 1 360 000 000 kroner.

Men selv om mange nok drømmer om å håve inn de store premiene, er det verdt å minne om at det deles ut millionbeløp også på andre premietrinn.

I løpet av årets første uker har vi fått 26 norske Eurojackpot-millionærer. Med andre ord har vi i snitt fått over to norske millionærer i spillet hver uke.

Fylkesoversikten ser slik ut før trekningen fredag 22. mars:

FylkeAntall millionvinnere
Akershus6
Vestland4
Trøndelag3
Østfold2
Buskerud2
Vestfold2
Telemark2
Oslo2
Agder1
Møre og Romsdal1
Troms1

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Premiedryss på flere

Med to ukentlige trekninger er det kanskje ikke så rart at snittet er på to millionærer, tenker du? Kanskje spesielt siden det hver trekning gjennomføres en nasjonal tilleggstrekning med garantert millionpremie.

Her viser tallene at 13 spillere har stukket av med premien på 1 million kroner så langt i år. De andre gangene – ni trekninger – har en andelsbank vunnet millionen. I en andelsbank er det ti spillere, og disse deler premien. I disse tilfellene blir det da 100 000 kroner på hver.

IKKE GLEM: Påskeaften er det Supertrekning i Lotto med ca. 44 ekstra millionærer

Forrige trekning – tirsdag 19. mars – var det derimot ikke en andelsbank som sikret seg den nasjonale tilleggspremien, men en kvinne fra Ringerike i Buskerud. Hun ble ganske paff da Norsk Tipping ringte for å servere 1 million kroner.

– Jeg tror nok ikke det blir noe søvn på meg i natt nå. Dette er helt utrolig og ganske spesielt å ta innover seg, sa den glade vinneren.

Husk at du også kan levere Eurojackpot i et spillelag med venner og familie!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler