sportoddsen

Semifinalistene er klare - skal Kolstad ta gull igjen?

Denne uken er det duket for semifinaler i sluttspillet for herrer i REMA 1000-ligaen. Fire lag skal bli til to. Blir det en reprise på fjorårets finalespill?

MÅLRETTET: Det er klart for semifinaler i sluttspillet. Sander Sagosen og Kolstad jakter sitt andre strake sluttspillsgull.NTBOle Martin Wold
Forfatterbilde Norsk TippingIngeborgStorbæk MonnéPublisert:23. april 2024Endret:29. april 2024

Kvartfinalene er spilt og de fire semifinalistene er klare.

Kolstad, Drammen, ØIF Arendal og Elverum kom seirende ut av sine kvartfinaler. Med seier i de to første kampene, så slapp alle lagene unna en tredje og avgjørende kvartfinalekamp.

Sluttspillet på Oddsen.

Keeperhelt i siste sekund

Selv med en overlegen seier i første kvartfinale på hjemmebane, ble andre kvartfinale noe mer spennende for Elverum. Etter 59 spilte minutter sto det 28-29 på måltavlen i Bergen. I de siste fem sekundene sørger Rasmus Carlsen for 7-meter til hjemmelaget. Utligning til Bergen ville ha resultert i ekstraomganger. Det ble det ikke. Mellom Bergens Miguel Neves på straffemerket og nettet sto nemlig Elverums Morten Nergaard og sikret seier til innlandsklubben.

Spennende ble også kvartfinalene mellom Drammen og Runar Sandefjord. Ettmålsseier i begge kampene (31-30 og 28-27) holdt til semifinaleplass til Drammen.

Kolstad og ØIF Arendal tok seg noe mer komfortabelt videre mot sine motstandere, Halden og Nærbø.

Det betyr at Nærbø og Runar Sandefjord, som fjorårets semifinalister, sammen med Halden og Bergen, er ute av dansen for denne gang.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Valgte Drammen som sin motstander

Som seriemester fikk Kolstad æren av å først kunne velge motstander til semifinalespill. Valget falt på Drammen, som endte på en femteplass i serien. Den andre duellen blir derfor Elverum - ØIF Arendal.

Oddsen er Kolstad favoritt i første kamp med 1,04 på seier, 16,00 på uavgjort, mens det er 12,50 i odds på seier til Drammen.

Seier til Elverum er 1,40, uavgjort 8,80 og seier til ØIF Arendal 3,65 på Oddsen .

Både Kolstad og Elverum var semifinalister i fjorårets sluttspill og tok seg begge helt til finalespillet. Det skulle hele fire finalekamper til for å sikre Kolstad gullet i fjor.

Endring i årets sluttspill for herrer gjør at det skal spilles best av tre kamper og ikke fem, slik det har vært tidligere.

Skal det bli nok en Kolstad-Elverum-duell?

Skulle Elverum ta seg til finalen, vil det bli det ellevte året på rad. Med totalt elleve sluttspillgull i bagasjen, er Elverum det laget som har vunnet sluttspillet flest ganger.

Kolstad på sin side gjorde en historisk prestasjon i fjor, med klubbens første sluttspillfinale noensinne. Lite kan tyde på at det blir deres siste. Med 49 av 52 mulige poeng i årets seriespill, samt resigneringer av landslagsspillere som Sander Sagosen, Gøran Søgard Johannessen, Magnus Gullerud og Sigvaldi Guðjónsson, vil Kolstad trolig forbli favoritter i tiden framover.

Kolstad har gått seirende ut av fem av de seks siste oppgjørende mot Elverum. Sist gang lagene møttes i REMA 1000-ligaen (23.mars) endte det 29-28 til trønderne.

Men før en eventuell Kolstad-Elverum duell skal semifinalene spilles.

De første semifinalene spilles slik:

Onsdag 18:15: Kolstad - Drammen, TV 2 Sport 2.

Fredag 18.15: Elverum - ØIF Arendal, TV 2 Sport 2.

Kampene på Oddsen

29.april 18:15: Drammen - Kolstad, TV 2 Sport 2.

30.april 18:15: ØIF Arendal - Elverum, TV 2 Sport 2.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler