sportoddsen

Duket for semifinaler – nå blir det hockey til folket hver eneste dag

Norges to mestvinnende lag skal gjøre opp om den ene plassen, mens Storhamar skal revansjere finaletapet mot Asker fra 2019.

SEMIFINALER: Fire lag er igjen i kampen om kongepokalen. Fra venstre: Mathias Trettenes (Stavanger), Martin Røymark (Vålerenga), Patrick Thoresen (Storhamar), Alexander Bonsaksen (Frisk Asker).
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:27. mars 2024

Ingen kvartfinaler gikk lenger enn til fem kamper. Seriens tre beste lag tok seg videre sammen med femteplasserte Frisk Asker som slo ut Sparta Sarpsborg.

Da de to siste kvartfinalene ble avgjort lørdag, valgte Storhamar-trener Petter Thoresen Frisk Asker som motstander til sin semifinaleserie.

Valget var langt fra overraskende, og betyr at Stavanger Oilers og Vålerenga møtes i den andre serien.

Serien mellom Storhamar og Frisk starter påskeaften og spiller kamper annenhver dag fram til et lag har vunnet fire kamper.

Stavanger - Vålerenga-serien starter 1. påskedag og spiller også annenhver dag. Det betyr at det blir semifinale hver eneste dag.

Potensielt kan det bli en semifinale hver eneste dag fra 30. mars til 12. april.

Påskeaften 16.00: Storhamar - Frisk Asker, direkte på TV 2 Play.

Kampen på Oddsen

31. mars, 17.00: Stavanger Oilers - Vålerenga, direkte på TV 2 Play.

Kampen på Oddsen

Vinnerspill sluttspillet

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Frisk tilbake i semifinale

Storhamar hadde få problemer med Lørenskog i kvartfinalen. Fire strake seiere ga laget noen ekstra dager med hvile før semifinaleserien mot Frisk Asker.

Videre til semfinale: Storhamar 1.28 - Frisk 3.40.

Frisk Asker slo ut Sparta på fem kamper. Etter å ha tapt det første møtet i Sarpsborg, vant Asker-laget fire strake kamper. For Frisk blir dette den første semifinalen siden 2019.

– Nå har vi røket ut av kvartfinalen tre år på rad, er det surt. Vi har sagt vi skal være topplag og da må vi være i semifinalen. Det har spillerne og fansen savnet, sier sportssjef i Frisk Asker, Vidar Wold til lokalavisa Budstikka.

Innbyrdes i år leder Storhamar 4-1 mot Frisk Asker. De to siste oppgjørene kom i løpet av grunnspillets siste uke. Storhamar vant i Asker, mens Frisk brøt Storhamars rekordrekke på Hamar i siste runde.

Sist lagene møttes i en sluttspillserie var i 2019. Da var det finale og Frisk gikk seirende ut med 4-2 i kamper og ble norgesmester.

Dette blir den åttende sluttsspillserien mellom de to klubbene.

 • 2018: Semifinale. Storhamar - Frisk Asker 4-1

 • 2008: Finale. Storhamar - Frisk Asker 4-2

 • 2006: Kvartfinale. Storhamar - Frisk Asker 4-0

 • 2003: Semifinale. Storhamar - Frisk Asker 3-1

 • 2002: Finale. Frisk Asker - Storhamar 3-2

 • 2001: Semifinale. Frisk Asker - Storhamar 3-0

Sjuende møte

Det har ligget i kortene en god stund at det kom til å bli et møte i semifinalen mellom Vålerenga og Stavanger Oilers denne sesongen.

Stavanger Oilers hadde ingen problemer med Lillehammer i kvartfinalen og vant 4-0 i kamper. Vålerenga var også overlegne mot Stjernen, selv om de tapte én kamp og vant 4-1 i kamper.

Det er de to klubbene med flest kongepokaler som møtes i sluttspillet for første gang på ni år. Sist de møttes gjorde Oilers rent bord og alle kampene mot hovedstadslaget.

Mellom Vålerenga og Stavanger har det vært jevnt i år. Oilers leder 3-2 i innbyrdes kamper. Lagene møttes i den nest siste serierunden, til det som var en ren sølvkamp. Oilers gikk seirende ut på Jordal Amfi og tok sølvmedaljen på bekostning av Oslo-laget.

Seks ganger tidligere har de møttes i sluttspillet:

 • 2005. Kvartfinale Vålerenga - Oilers 3-0

 • 2006. Finale. Vålerenga - Oilers 4-0

 • 2010. Finale. Stavanger - Vålerenga 4-2

 • 2013. Finale. Stavanger - Vålerenga 4-2

 • 2014. Finale. Stavanger - Vålerenga 4-2

 • 2015. Semifinale. Stavanger - Vålerenga 4-0

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler