oddsenfantasy

Sesongstart i Formel 1: – Konkurransen er jevnere enn på lenge

Lewis Hamilton er klar for sin siste sesong i Mercedes, mens Max Verstappen sikter mot sin fjerde strake VM-tittel. Atle Gulbrandsen mener to av teamene skiller seg ut som favoritter.

NY SESONG: Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen er klar for en ny sesong av Formel 1.Foto: Porsche
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:28. februar 2024

Red Bull dominerte forrige sesong og vant 21 av totalt 22 løp. Før 2024-sesongen starter denne helgen er det jevnere blant førere og team enn på lenge, ifølge Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Jeg håper det blir flere vinnere i år enn det var i fjor. Likevel er det Red Bull som er storfavoritt før den kommende sesongen, sier Gulbrandsen til Norsk Tipping.

20 år etter at Bahrain Grand Prix ble kjørt for første gang, er Formel 1-løpet på Bahrain International Circuit igjen startskuddet for en ny sesong.

– Det blir nok en jevnere og tøffere kamp i år, men det er alltid spennende før sesongens første løp. Det er da man virkelig får svar, sier Gulbrandsen.

Følg spenningen under Bahrain Grand Prix på en helt ny måte, med ditt eget Formel 1-lag på Fantasy.

Aldri skjedd før

Årets startfeltet i Formel 1 er nøyaktig det samme som avsluttet fjorårets sesong.

Det har ifølge Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen aldri skjedd før.

– Det er litt synd at det ikke er noen utskiftninger i år. Det er første gangen det skjer, sier Gulbrandsen til Norsk Tipping, og legger til at det er flere grunner til akkurat det:

– Det ene er at bilene er vanskelige å kjøre, mens det andre er at det gjøres lite tester. Det er fordi det er dyrt å teste, så da er det bedre for teamene å ha erfarne førere, forteller han og legger til:

– Førerne som er med nå har blitt så populære gjennom Netflix-serien «Drive to Survive», så det er en fordel for teamene å ha så kjente og populære førere.

Aldri vært så lite som skiller

Forrige uke var alle teamene på plass i Bahrain for testing av bilene før den kommende sesongen.

Max Verstappen kjørte inn til bestetid allerede første dag, over et sekund foran konkurrentene.

– Max Verstappen og Red Bull gjorde ingen feil forrige sesong. Det er helt unikt, så jeg tror nok ikke de klarer å gjøre akkurat det denne sesongen også, sier Gulbrandsen og legger til at konkurransen i Formel 1 nå er jevnere enn på lenge.

– Det har aldri vært så lite som har skilt mellom 1. og 20. plass, men når det er den samme føreren og det samme teamet som vinner hver gang, er det litt vanskelig å se.

Carlos Sainz, som er klar for sin siste sesong i Ferrari, kjørte inn til bestetid på dag to av testingen. Tredje og siste dag var det teamkamerat Charles Leclerc som sto for den beste rundetiden.

– Ferrari er klart nærmest Red Bull, så jeg tror det er de to teamene det kommer til å stå mellom, sier Gulbrandsen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Siste sesong med Mercedes

Lewis Hamilton er med sine 103 seiere og sju VM-titler verdens mestvinnende Formel 1-fører.

Hamilton har vært en del av Mercedes-teamet siden 2013 og har siden da vunnet 82 løp, blitt verdensmester seks ganger og bidratt til åtte seiere i konstruktørmesterskapet.

Nå er det imidlertid bekreftet at årets sesong er Hamiltons siste som Mercedes-fører, og at han fra og med 2025-sesongen blir en del av Ferrari-teamet.

– Det er nok ganske spesielt i Mercedes akkurat nå. De vil nok at det skal bli en god siste sesong med Lewis Hamilton på laget, sier Gulbrandsen, som innrømmer at han ble sjokkert over Hamiltons overgang.

– Jeg var veldig overrasket, men nå som det har sunket litt inn synes jeg det er både vågalt og tøft av han.

Mercedes har ikke vunnet et Formel 1-løp siden São Paulo Grand Prix i 2022. Hamiltons forrige seier var i Saudi-Arabia 5. desember 2021.

– En feilfri og unik sesong

Fjorårets sesong handlet mest om en fører og et team. Max Verstappen var overlegen i sesongen der han vant 19 av 22 løp. Teamkamerat Sergio Perez vant to løp helt på starten av sesongen, mens Ferrari-fører Carlos Sainz ble den eneste føreren fra et annet team som vant et løp i 2023.

Max Verstappen sikret sin tredje strake verdensmester-tittel da han vant førermesterskapet overlegent. Nederlenderen satte også ny rekord for antall seiere på én sesong og overtok tredjeplassen på listen over mestvinnende Formel 1-førerne noensinne.

Red Bull-teamet sikret sin sjette seier i konstruktørmesterskapet med seier i 21 av sesongens 22 løp.

– Red Bull hadde en feilfri og helt unik fjorårssesong, men nå har alle teamene hatt to år på seg til å tilpasse bilene til reglene som kom i 2022.

– Det er Red Bull som er storfavoritter før årets sesong, men jeg tror nok det blir en jevnere konkurranse i år, avslutter Gulbrandsen, som tror det i hovedsak vil stå mellom Red Bull og Ferrari i årets sesong.

Formel 1 på Fantasy

I år som i fjor kan du føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Bahrain Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der du velger fem førere og et team.

Kvalifiseringen kjøres fredag 1. mars kl.17.00 , mens selve løpet er lørdag 2. mars kl. 16.00. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Vinnersjanse Fantasy 1: antall deltakelser

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler