oddsen

Snart skal det avgjøres: Hvem tar gullet og hvem rykker ned?

Det blir garantert spennende når Eliteserien skal avgjøres søndag ettermiddag. Gullet er fortsatt ikke delt ut og det er heller ingen nedrykksplassene.

HVEM BLIR MESTER: Glimts Erik Botheim (t.v) og Patrick Berg leder an i kampen om gullet. Molde kan fortsatt bli mester.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:10. desember 2021Endret:3. januar 2023

Tredje søndag i advent er kanskje ikke det folket forbinder med serieavslutning i fotball. Men i år er den 30. serierunden berammet til denne datoen.

Hele Eliteserie-runden starter klokken 17.00 søndag. 

Eliteserien på Oddsen.

Mye står på spill. Både i toppen og bunn. Vi starter i toppen av tabellen.

Gullkampen

Slik ser tabellen ut før den siste runden:

Lag:+/-PoengBodø/Glimt+3160Molde+2957Viking+1154

Bodø/Glimt trenger kun ett poeng for å sikre sitt andre strake seriemesterskap. Det hele kunne vært avgjort for ei uke siden, men da Brann scoret på overtid på Aspmyra, holdt de også liv i gullkampen.

Glimts motstander er Mjøndalen som er nødt til å vinne for å ha noe håp om videre Eliteserie-spill. Mer om det senere.

17.00: Mjøndalen - Bodø/Glimt.

Molde har kuttet Glimts forsprang med fire poeng på de fire siste rundene. De skulle helst sett at det var med seks poeng. For gullet så ut til å bli i Bodø forrige søndag da Lillestrøm gikk opp til 2-0 borte mot Molde. Men på 19 minutter snudde Molde kampen. Men, det er et men til her. I det siste ordinære minutt plasserte Eliteseriens toppscorer Thomas Lehne Olsen et frispark vakkert over muren og inn i nettmaskene. 

Dermed ble det bare ett poeng på blåtrøyene.

Skal det bli gull må de slå Haugesund borte samtidig som Glimt taper borte mot Mjøndalen. Skulle det ende med at Molde vinner med like mange som Glimt taper med, så vil lagene ende på lik målforskjell. Da vil Molde bli seriemester på flere scorede mål. 

Så, Molde-seier + Glimt-tap = Molde-gull.

Viking feiret bronsemedaljen i Stavanger sist. I teorien kan de snappe sølvet på bekostning av Molde. Men det er bare i teorien.

Nedrykkskampen

Dette er status før den siste serierunden:

PlassLag+/-Poeng14.Stabæk-252515.Brann-182316.Mjøndalen-1622

Stabæk gikk poengløse av banen mot Rosenborg, men er likevel i førersetet før avslutningen. Bæringene har alt i egne hender. Med seier borte mot Odd er de sikret kvalikspill uavhengig av hvordan det går for de to bak på tabellen.

17.00: Odd - Stabæk.

Brann avslutter sesongen hjemme mot et Sarpsborg 08 som ikke har noe å spille for. Bergenserne må vinne for å unngå direkte nedrykk, samtidig som Stabæk ikke vinner. Poenget de tok i Bodø kan vise seg å bli avgjørende. For spiller Stabæk uavgjort samtidig som Brann vinner er Stabæk som rykker direkte ned med dårligere målforskjell.

17.00: Brann - Sarpsborg.

Mjøndalen har sikret plassen i siste serierunde de to foregående sesongene. I 2019 klatret de til trygg plass med seier i siste serierunde, mens de i fjor tok seg forbi Start med seier mot Aalesund.

Nå trenger bruntrøyene det som vil være det største mirakelet til nå. Gulljagende Bodø/Glimt må slås samtidig som Stabæk taper og Brann ikke tar mer enn ett poeng.

17.00: Mjøndalen - Bodø/Glimt.

Her er hele runden:

MjøndalenBodø/GlimtBrannSarpsborg 08HaugesundMoldeKristiansundVålerengaLillestrømSandefjordOddStabækRosenborgStrømsgodsetTromsøViking

Alle kampene starter klokken 17.00 og sendes på Discovery+

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler