oddsen

Skjebnekamp i årets siste landskamp

Norge storspilte mot Portugal i årets siste hjemmekamp. Tirsdag spiller de norske jentene årets siste landskamp, der de kan revansjere uavgjort og sikre andreplass i gruppa.

HAT TRICK: Ada Hegerberg var tilbake i landslagsdrakt etter å ha vært ute med skade. I returen til landslaget scoret superspissen tre av Norges fire mål.BILDBYRÅN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:4. desember 2023

Ada Hegerberg var tilbake for det norske kvinnelandslaget og sørget for at Norge vant sin første kamp siden sommerens fotball-VM, da de slo Portugal 4-0 forrige uke.

Det norske kvinnelandslaget tok dermed sin første seier i Nations League etter at fem av seks kamper er unnagjort.

Tirsdag spiller Norge årets siste landskap når Østerrike er verter og motstander.

Frankrike topper gruppen med 13 poeng. Østerrike ligger på andreplass med syv poeng, Portugal ligger sist med tre poeng, mens Norge ligger på tredjeplass med fem poeng.

I skrivende stund er Østerrike knepne favoritter. Det er 2,30 i odds på seier til Østerrike, 3,30 på uavgjort og 2,80 på norsk seier. (Husk at oddsen kan endre seg helt frem til kampstart),

Tirsdag 19.15: Østerrike - Norge, kampen på Oddsen

Nations League er de norske kvinnenes mulighet til å sikre seg en billett til sommer OL i Paris neste sommer. Turneringen er også utslagsgivende for neste års EM-kvalifisering. mulig deltakelse i EM i 2025.

Tre Hegerberg-scoringer

Ada Hegerberg har slitt med skader siden sommerens verdensmesterskap og har ikke vært en del av den norske troppen i de fire første Nations League-kampene.

Mot Portugal var den norske stjernespilleren tilbake og scoret kampens første mål etter tre minutter. Hegerberg scoret ytterligere to mål i kampen, før Sophie Román Haug ble matchvinner tre minutter på overtid.

Caroline Graham Hansen var også tilbake mot Portugal, men måtte byttes ut etter førsteomgang da hun fortsatt sliter med en ankelskade.

Kan sikre andreplass

Norges første kamp i Nations League-turneringen var mot Østerrike og ble spilt hjemme på Ullevaal i september.

Kampen endte 1-1 og med poengdeling, etter at Norge scoret i førsteomgang, mens Østerrike utlignet i andreomgang.

Ender det uavgjort eller med tap mot Østerrike beholder Norge tredjeplassen og må ut i nedrykkskvalifisering. Med seier går Norge forbi Østerrike i gruppa og sikrer andreplassen.

Dersom Portugal vinner mot gruppevinner Frankrike, må Norge vinne for å unngå nedrykk til nivå B.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Uavgjort mot verdensfemmeren

Etter kampen mot Østerrike har Norge møtt Portugal og Frankrike borte og hjemme.

Den andre kampen ble spilt mot Portugal og endte med 3-2-tap etter at Portugal scoret på to straffer.

De to neste kampene spilte Norge mot Frankrike. Den første kampen vant Frankrike 2-1, men Norge sto imot i den andre kampen som endte uavgjort. Norge sikret seg dermed ett poeng i kampen mot verdensfemmer Frankrike.

Kan sikre bedre utgangspunkt i EM-kvaliken

De norske kvinnene har spilt i alle EM og VM. Skulle de derfor ikke klare å kvalifisere seg til EM i Sveits i 2025, blir det første gang i historien Norge ikke deltar i et mesterskap.

Sluttplasseringene i kvinnenes Nations League vil påvirke og bestemme hvordan fordelingen av gruppene i EM-kvalifiseringen vil se ut våren 2024.

I likhet med Nations League, deles også EM-kvalifiseringen inn i nivå A, B og C.

Gruppevinnerne og gruppetoerne på nivå A blir værende på nivå A. Gruppevinnerne på nivå B rykker opp til nivå A. Gruppevinnerne på nivå C rykker opp til nivå B.

Gruppefirerne på nivå A rykker ned til nivå B, mens alle gruppefirerne og det dårligst rangerte treerlaget på nivå B rykker ned til nivå C.

De to lavest rangerte gruppetoerne, alle gruppetreerne og gruppefirerne blir værende på nivå C.

Gruppetreerne på nivå A og gruppetoerne på nivå B møtes våren 2024, til dobbeltoppgjør om en plass på nivå A. Taperne havner på nivå B.

De tre beste gruppetreerne på nivå B møter de tre beste gruppetoerne på nivå C til dobbeltoppgjør våren 2024. Vinneren får plass på nivå B, mens taperne havner på nivå C.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler