oddsensport

Skjebnekamp: Kan sikre sitt andre opprykk på rad – og snyte storklubben for direkte Premier League-plass

Mye skal gå galt hvis de blåkledde fra Suffolk ikke rykker opp til Premier League denne helga.

NERVER: Denne helga skal det avgjøres. Hvem rykker opp – og hvem rykker ned? Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:3. mai 2024

Siste runde i EFL Championship spilles lørdag kl. 13.30. Se komplett kampoversikt her.

Tradisjonsrike Ipswich er kun ett fattig poeng unna direkte opprykk til Premier League. Lørdag kan de ta følge med allerede opprykksklare Leicester. I så fall blir det lagets andre opprykk på rad. I fjor avanserte de fra League One.

Laget fra Suffolk spilte sist i Premier League i 2001/2002-sesongen.

Leeds håper på en Ipswich-kollaps, så de kan hente inn de tre poengene de ligger bak – og dermed returnere til den gjeveste ligaen.

Slik er ståa på toppen av Championship-tabellen før siste spilleomgang lørdag:

  1. Leicester – 97 p.

  2. Ipswich – 93 p. (+ 33 mål)

  3. Leeds – 90 p. (+ 39 mål)

  4. Southampton – 84 p.

  5. Norwich – 73 p.

  6. West Bromwich – 72 p.

De to øverste plassene gir direkte opprykk til Premier League, mens 3.- 6. plass spiller kvalifisering.

Kan de snuble?

Storklubben Leeds, som har flere trofeer fra øverste liga, FA-cup- og ligacup-gull, rykket ned til Championship forrige sesong. Yorkshire-klubben har plukket poeng jevnt og trutt, og ambisjonene om en rask PL-retur har ikke vært urealistiske.

de imidlertid vinne siste kamp, samtidig som Ipswich taper.

  • Ipswich møter Huddersfield hjemme på Portman Road.

For Ipswich er det altså et ganske greit utgangspunkt: Tar de poeng, er Premier League-spill i 2024/2025 et faktum. Og det ser i utgangspunktet ut som et overkommelig oppgjør for «The Tractor Boys». Huddersfield ligger nest sist på tabellen, og er i realiteten klare for League One allerede. Det er kun spinnvill teori som kan berge laget fra nedrykk.

Oddsen har hjemmelaget et klart favorittstempel. Hjemmeseier står til 1,22 i odds, uavgjort 5,70 – mens Huddersfield-seier i skrivende stund står til 10 i odds. (Husk at Oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

  • Leeds møter Southampton hjemme på Elland Road.

De hvitkledde kan kanskje håpe at gjestene fra sør ikke har den store piffen før siste seriekamp. Southampton ender på fjerdeplass uansett resultat, og har nok kvalifiseringsspillet i fokus. Verdt å nevne er at Leeds har seks mål bedre målforskjell enn Ipswich, og det kan faktisk bli avgjørende for opprykket – gitt at Ipswich snubler mot Huddersfield.

Oddsen er Leeds favoritter. Hjemmeseier står til 1,52 i odds, uavgjort til 4,30 – mens borteseier til Southampton står til 4,90. (Husk at Oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

Oddsen på at Leeds rykker opp i skrivende stund er nesten 16, da Huddersfield-seier til 10.50 og Leeds-seier til 1.52 må gå inn.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Nedrykksspenning

I nedrykksstriden er mye avgjort. Rotherham rykker ned til League One, og som nevnt mest sannsynlig også Huddersfield.

Spenningsmomentet er rundt hvem som blir det tredje nedrykkslaget. Det blir enten Birmingham (47 p.) eller Plymouth (48 p.)

  • Plymouth møter Hull på hjemme på Home Park.

Hjemmelaget har to strake tap i sekken, mot henholdsvis Stoke (0-3) og Millwall (0-1). Samtidig har de vist at de kan hamle opp med topplag. Bare for et par uker siden slo de seriemester Leicester 1-0 på eget gress. Motstander Hull er på 7. plass, to poeng bak West Bromwich på siste kvalikplass. «The Tigers» har ikke tapt på sine seks siste kamper, og har åpenbart ikke gitt opp håpet om Premier League-plass via kvalifisering.

Oddsen er det ikke overraskende et favorittstempel for Hull. Borteseier står til 1,95 i odds, uavgjort til 3,55 – mens hjemmeseier står til 3,90 i Oddds. (Husk at Oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

  • Birmingham møter Norwich hjemme på St. Andrew's.

Birmingham er altså ett poeng bak sikker plass. Grunnet dårligere målforskjell enn Plymouth, må de vinne for å ha håp om Championship-spill også neste sesong. Formen til hjemmelaget er ganske bra, med to tap de siste seks kampene. Sist ble det uavgjort mot Huddersfield. Norwich er på 5. plass før sesongen skal avsluttes. Skulle det gå skeis i siste kamp, samt at andre resultater går imot, kan «The Canaries» ende opp uten kvalikplass. De gulgrønne har også en ok form, med kun ett tap på de seks siste. Forrige kamp endte 2-2 mot Swansea.

Oddsen er et ørlite favorittstempel lagt på hjemmelaget. Borteseier står til 2,55 i odds, uavgjort til 3,55 – mens hjemmeseier står til 2,25.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler