oddsentippingsport

«Slaget om Nord-Norge» i fjerde runde av cupen

Onsdag spilles 4. runde i cupen, der det er duket for lokale oppgjør både i nord, rundt Mjøsa og i hovedstaden.

MER GLIMT-JUBEL: Patrick Berg (t.v) og Bodø/Glimt får besøk av rivalen Tromsø til åttedelsfinalen i cupen.Mats Torbergsen / NTBMats Torbergsen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. juni 2023

Så langt har flere eliteserielag forsvunnet ut av cupen og flere av de favorittene har sluppet unna med et nødskrik.

Rosenborg, Lillestrøm, Stabæk og Sandefjord røk ut i de to første rundene. I tredje runde kom nok en cupbombe, da 2. divisjonslaget Brattvåg snudde til seier mot storfavoritt Haugesund. Også for regjerende norgesmester Brann så det lenge ut som de var på vei ut av cupen, men bergenserne tok seg videre etter straffekonk.

«Slaget om Nord-Norge»

På Aspmyra er det duket for «Slaget om Nord-Norge» når Bodø/Glimt tar imot Tromsø. De to Eliteserie-lagene ligger på 1. og 2. plass på tabellen.

Tromsø har kun tapt mot Odd og Bodø/Glimt i Eliteserien denne sesongen. Glimt gikk på sitt første tap denne sesongen mot Strømsgodset i helgen. Forrige gang de to nordnorske lagene møttes var 16. mai. Da vant Bodø/Glimt 3-2.

Den nordnorske duellen er likevel ikke den eneste kampen i fjerde runde som spilles mellom lag i samme by eller region.

Gjøvik-Lyn tar imot innlandsrival HamKam fra andre siden av Mjøsa. Gjøvik-Lyn spiller til daglig i PostNord-ligaen, der de kun har vunnet en av elleve kamper denne sesongen. HamKam spiller i Eliteserien der de ligger nest nederst på tabellen.

I hovedstaden spilles det også et lokalt oppgjør i cupens fjerde runde. Kjelsås tar imot KFUM Oslo. Kjelsås har slått eliteserielaget Stabæk ut av cupen. KFUM Oslo spiller i OBOS-ligaen, der de ligger på 3. plass.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Brattvåg kan sørge for ny cupbombe

2. divisjonslaget Brattvåg imponerte og sjokkerte store deler av fotball-Norge da de snudde til seier mot Haugesund i cupens tredje runde. Haugesund gikk først opp i ledelsen, men etter seks effektive minutter snudde Brattvåg til 2-1 og sendte Haugesund ut av cupen. Fjerde runde blir ikke noe lettere for Haugesunds overmenn, da de tar imot regjerende mester Brann hjemme på Sunnmøre.

Regjerende cupmester Brann var nære på å ryke ut av cupen i forrige runde. Borte mot Aalesund måtte bergenserne ut i både ekstraomganger og straffekonkurranse. Brann scoret på seks av straffene, mens Aalesund scoret på fem. Dermed kunne bergenserne puste lettet ut og fortsette veien mot å forsvare NM-tittelen.

Rundens andre eliteseriekamp

Den andre rene eliteseriekampen i fjerde runde er mellom Strømsgodset og Molde. Strømsgodset ligger på 10. plass i Eliteserien og har bare vunnet fire kamper denne sesongen. Strømsgodset det eneste laget i Eliteserien som har slått serieleder Bodø/Glimt denne sesongen. I cupen har de slått ut lag fra 2,, 3, og 4. divisjon. Motstanderen i fjerde runde blir derfor den tøffeste til nå for Drammenserne.

Molde fikk en tung start på årets sesong, men har tatt seg kraftig sammen og ligger nå på 5. plass i Eliteserien. I forrige cuprunde slo moldenserne ut naboene i Kristiansund, men møter også sin til nå tøffeste motstander.

Alle kampene i 4. runde

Alle kampene i fjerde runde av cupen spilles onsdag 28.juni.

Brattvåg - Brann kl. 18:00 (TV2 Sport 1)

Kjelsås - KFUM Oslo kl. 18:00

Molde - Strømsgodset kl. 18:00

Raufoss - Viking kl. 18:00

Gjøvik-Lyn - HamKam kl. 18:00

Sogndal - Sarpsborg 08 kl. 18:00

Stjørdals-Blink - Vålerenga kl. 18:00

Bodø/Glimt - Tromsø kl. 19:05 (NRK3)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler