eurojackpot

Eurojackpot: Ca. 98 mill. i 1.premiepotten

Førstepremiepotten i Eurojackpot er tilbake på start etter at en tysker sikret seg svimlende 195 millioner kroner tirsdag. Klarer noen her til lands å gjette 5+2 rette under fredagens trekning?

VERDT EN FEST: En første- eller andrepremie i Eurojackpot er mer enn god nok grunn til å grave fram finstasen.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:29. august 2022Endret:3. januar 2023

Den tyske spilleren som gjorde rent bord på tirsdag hører hjemme i delstaten Hessen og kan glede over seg å få fylt opp kontoen med 195 687 810 kroner.  En dansk spiller var alene om å ha prikket inn 5+1 rette og vant med det 19 123 646 kroner.

Her til lands ble det imidlertid ikke helt skrapet for millionærer: Hver tirsdag og fredag deles det ut 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie. En heldig mann fra Hattfjelldal hadde denne gangen hellet med seg. På tredje forsøk fikk Telefonen fra Hamar napp.

– Jeg bare slengte inn en kupong i dag tidlig. Jeg hadde ikke forventet dette. Jeg ble litt satt ut nå, sa mannen.

– Det kribler litt i magen nå.

Leverer du Eurojackpot fast? Slik oppretter du abonnement

Forrige storvinner: Vant 22,1 millioner på konsert

Sist vi hadde stor Euroajckpot-premie her til lands er ikke lenge siden: Fredag forrige uke klarte en mann fra Stjørdal i Trøndelag 5+1 rette og sikret seg hele 22 159 920 kroner. Da Norsk Tipping kom i kontakt med mannen fredag kveld, befant han seg på konsert. Kommunikasjonen ble derfor noe utfordrende, men mannen kunne ikke la være å ta telefonen da han så hvem som ringte.

– Jeg ser jo hvem som ringer, men jeg vet ikke hvorfor, roper mannen spent.

– Nå spilles den sangen jeg kom for, så nå må du si det, fortsetter han.

– Du har vunnet 22,1 millioner kroner. Gratulerer!

– Gi deg! Gi deg! Gi deg! Herregud! Seriøst?

Lyden i bakgrunnen ble på det tidspunktet høyere, og gledesglosene forsvant i musikken. Vi ble derfor enige om å gjenoppta kontakten lørdag.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Søvnløse timer

Lørdag formiddag møtte vi en blid, men fortsatt sjokkert Eurojackpot-millionær i andre enden av telefonrøret.

 – Jeg vet ikke om jeg føler meg bakfull på grunn av lite søvn eller fordi jeg er i sjokk, forklarer den ferske millionæren. Han hadde nemlig ikke sovet mange timene på grunn av nyheten - i tillegg avslørte han at det hadde blitt en feiring etter konserten.

– Det føles ut som en ny hverdag allerede. Det er helt uvirkelig, beskriver han.

Naturlig nok hadde mannen tenkt på hva noe av premien kunne brukes på, men han trengte både mer betenkningstid og ønsket økonomisk rådgivning før han avslørte noen av de påtenkte planene. Norsk Tipping tilbyr nemlig gratis økonomisk veiledning for de som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som nøytral part i dette arbeidet.

SE VIDEO: Slik jobber Norsk Tipping og advokatfirmaet Brækhus for å bistå millionvinnerne.

Hvem har hellet med seg på fredag?

Fredag 2. september er det nye sjanser i spillet med de virkelig store pottene når høsten første Eurojackpot ruller i gang. Førstepremien vil ligge på ca. 98 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 19 millioner kroner. I tillegg kommer den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler