eurojackpot

Snart én måned siden «milliardsmellen» – nå har potten passert 600 mill.

Tirsdag er det duket for ny trekning i Eurojackpot, der tre millionpremier venter. Størst er selvsagt førstepremiepotten som nå har vokst til ca. 627 millioner kroner.

EN MÅNED: Det nærmer seg en måned siden den historiske førstepremiepotten på over 1,4 milliarder kroner ble utbetalt i Eurojackpot.Foto: Veikkaus/Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. juli 2023

Ikke siden fredag 23. juni har noen prikket inn 5+2 rette og sikret seg den gjeveste utbetalingen i Eurojackpot. Da kunne en tysker juble etter å ha sikret seg rekordstore 1,4 milliarder kroner i førstepremie.

Tirsdag er det igjen nye muligheter i spillet med de store pottene, når ca. 627 millioner kroner venter i førstepremiepotten, ca. 14 millioner kroner i andrepremiepotten og sist, men ikke minst den norske tilleggspremien på 1 million kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Tysker vant rekordstor førstepremie

23. juni i år er forrige gang en spiller prikket inne hele den riktige vinnerrekka i Eurojackpot. En tysk alenevinner sikret seg da den største premieutbetalingen i Eurojackpot noensinne på svimlende 1, 4 milliarder kroner.

Rekordutbetalingen på nøyaktig 1 422 780 000 kroner er den største og fortsatt den siste førstepremieutbetalingen i Eurojackpot. Nå, snart en måned etter «milliardsmellen» er førstepremiepotten igjen på vei oppover og har passert 600 millioner kroner.

Totalt fem ganger har det blitt utbetalt et milliardbeløp i førstepremie i Eurojackpot. Den første gangen var til et andelslag fra Tyskland den 20. mai i 2022.

Nesten nøyaktig to måneder senere prikket en danske inn vinnerrekka og vant svimlende 1 217 976 000 kroner. Så i starten av november kunne en tysker kalle seg Eurojackpot-milliardær etter å ha vunnet over 1,23 milliarder kroner.

Deretter ble det en ny milliardutbetaling til en tysker i år som vant 1 172 304 210 kroner, før rekorden altså gikk til Tyskland igjen 23. juni i år.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Alltid en norsk millionpremie

Hver eneste Eurojackpot-trekning deles det ut en millionpremie til en norsk spiller, et andelslag eller en andelsbank. Den nasjonale premien er på 1 million kroner og trekkes blant alle de som har levert en kupong til Eurojackpot-trekningen.

Forrige Eurojackpot-trekning var det en mann fra Bergen i Vestland som ble trukket ut som den nasjonale vinneren i Eurojackpot.

– Er det virkelig sant? spurte bergenseren da Norsk Tipping fortalte at han hadde vunnet 1 million kroner.

I bakgrunnen fikk også kona med seg millionbudskapet, men var skeptisk til om det hele kunne være sant.

– Jeg er litt i sjokk. Man mister både munn og mæle av en sånn beskjed, lo den ferske millionæren.

Noen konkrete premieplaner hadde han ikke, men premien kom uansett godt med.

– Dette er alle tiders. Tusen takk, strålte mannen avslutningsvis.

Ca. 627 millioner kroner i ukas første trekning

Tirsdag 18. juli er det klart for ny Eurojackpot-trekning. Siden toppremien fikk stå i fred denne gangen, vil førstepremiepotten som nevnt ligge på ca. 627 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 14 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler