vikinglotto

Vikinglotto i kveld: Ca. 68 mill. i potten

Ingen tok førstepremiepotten forrige onsdag, og Vikinglotto-potten fortsetter dermed å vokse. Anslåtte 68 millioner kroner ligger klare for den eller de som klarer 6+1 rette 7. desember.

MILLION TIL JUL?: Skulle man klare 6+1 rette, eller for så vidt 6 rette, vil det fort ende med millionpremie i Vikinglotto.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:4. desember 2022Endret:10. januar 2023

Å si at det har vært flust med norske storvinnere mot slutten av året er å ta hardt i, men nye millionærer får vi stadig. Mens førstepremiepotten fikk stå i fred, ble det likevel all grunn til å juble for to heldige spillere da de prikket inn 6+0 og vant 1 220 345 kroner hver. 

Den ene utbetalingen gikk til Island, den andre til Norge, nærmere bestemt Sarpsborg.

Ble Vikinglotto-millionær: – Pulsen gikk veldig opp nå

– Nå må jeg si jeg er sjokkert her. Det er den beste telefonen jeg har fått, sa den glade vinneren da han fikk beskjeden om millionpremien. Han satt og slappet av med nyhetssendingen på TV da han hørte telefonen ringe.

– Jeg ble litt usikker på hvem det var. Dette er jo kjempebra. Jeg må si at pulsen gikk veldig opp nå, men dette er veldig moro, sier sarpingen, som mente det ville bli litt vanskelig å få sove den natta.

– Det er ikke sikkert det blir mye søvn. Jeg håper det, men tror det ikke.

Premien skulle investeres i bolig.

LES MER: Derfor er det viktig at du setter dine egne spillegrenserNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fem førstepremieutbetalinger siden juli

Det kan gå litt tid mellom hver gang vi får de store premieutbetalingene i Vikinglotto. Likevel, om vi ser tilbake i nærmeste fortid så har førstepremiepotten siden 20. juli i år blitt kapret fem ganger. Tre av gangene er det nordmenn som har vunnet.

Den største premien gikk 20. juli da et norsk ektepar fra Drammen vant 124 millioner kroner. Halvannen måned senere, onsdag 7. september, var det igjen en spiller som alene gjettet 6+1 rette. En slovensk spiller tok dermed hele førstepremiepotten og kunne ønske 107 millioner kroner velkommen inn på konto. 

12. oktober, en drøy måned senere, vant en Oslo-kvinne 82,8 millioner kroner på kupongen hun leverte noen minutter før spillefristen gikk ut. Tre uker etter stakk en litauer av med hele førstepremiepotten i Vikinglotto og 55,7 millioner kroner.

Så, uken etter storvinneren fra Litauen gjorde rent bord, ble det jubel da en norsk andelsbank gjorde det samme. De ti norske andelsbank-spillerne delte dermed førstepremiepotten og vant 3,3 millioner kroner hver. En av spillerne i andelsbanken var en mann fra Giske i Møre og Romsdal.

– Datteren min sa i går at i år skulle det bli skikkelig bra julegaver på oss alle. Det er helt utrolig. Tårene triller mens jeg snakker med deg og vi er så utrolig glade, fortalte han med skjelven stemme.

Neste ukes potter

Til neste uke vil det som nevnt liffe ca. 68 millioner kroner i førstepremiepotten i Vikinglotto. Andrepremiepotten settes tilbake til start og vil ligge på sindige 1,1 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler