oddsentippingsport

Kan HamKam overraske mot Bodø/Glimt i cupens kvartfinale?

HamKam har overrasket før, og for bare et år siden gjorde de akkurat det mot Bodø/Glimt. Torsdag møtes de to lagene til kvartfinale i cupen, samtidig som Kjelsås tar imot Raufoss.

KAN HAMARSINGENE OVERRASKE?: Jens Martin Gammelby (bak), Henrik Udahl og resten av HamKam er klare for kvartfinale mot Bodø/Glimt torsdag.Foto: Geir Olsen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. juli 2023Endret:12. juli 2023

Kun åtte lag gjenstår i årets norgesmesterskap i fotball, der kvartfinalene står for tur. Fire lag fra Eliteserien, et lag fra 1. divisjon og et siste lag fra 2. divisjon står igjen når det skal avgjøres hvem som spiller i semifinalene i slutten av september.

Kvartfinalene sparkes i gang når Molde tar imot Sarpsborg onsdag kl. 18.00. Senere samme kveld spiller Vålerenga mot Brann. Torsdag møtes årets to overraskelser Kjelsås og Raufoss, samtidig som HamKam spiller mot Bodø/Glimt.

Eliteseriens dårligste hjemmelag

Det største oppgjøret i kvartfinalene av cupen er storbyderbyet mellom Oslo og Bergen, der Vålerenga tar imot Brann hjemme på Intility Arena.

Vålerenga har hatt en tung sesong i Eliteserien der de er nede på 13. plass etter å ha tapt sju av tolv kamper. Oslo-klubben har tapt fem av seks kamper på hjemmebane og er seriens dårligste hjemmelag. Vålerenga fikk likevel en liten opptur da de spilte uavgjort borte mot tabelltoer Tromsø i helgen, etter fire strake tap.

Vålerenga er også tidligere norgesmestere. Fire ganger tidligere har klubben fra hovedstaden vunnet NM. Første gang i 1980, så i 1997, 2002 og sist i 2008.

Så langt i cupen har Vålerenga vunnet mot og slått ut Stjørdals-Blink, Sotra SK, Lyn og Råde.

Regjerende norgesmester

Det er ikke hvem som helst som gjester Intility Arena til kvartfinale i årets cup. Brann er regjerende norgesmester, en tittel de fikk i 20. mai i år, da de slo Lillestrøm 2-0 i finalen.

Brann er sju ganger norgesmestere i fotball. Bergenserne vant NM i 1923, 1925, 1972, 1976, 1982, 2004 og senest i 2022.

Brann har heller ikke vist seg fra sin beste side på bortebane denne sesongen. Fire av fire tap har vært på bortebane. Sist mot Molde, der de tapte 2-0 i helgen.

I årets NM har Brann seiret over Frøya, Fjøra, Aalesund og Brattvåg. Mot Aalesund lå Brann lenge an til å tape og dermed ryke ut av cupen. En sen scoring, ekstraomganger og straffekonk gjorde imidlertid at bergenserne tok seg videre.

På Oddsen er Brann favoritt til å ta seieren med en odds på 2.00. Oddsen på uavgjort er 3.85, mens det er 3.25 i odds på seier til Vålerenga. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan HamKam gjenta fjorårets overraskelse?

De to Eliteserie-lagene HamKam og Bodø/Glimt spiller også om en av plassene i cupens semifinale. Så langt denne sesongen har de to klubbene alt annet en lignende resultater. Bodø/Glimt troner øverst på tabellen i Eliteserien etter kun ett tap på 14 kamper. HamKam ligger i den andre enden av tabellen på 15. plass etter ni tap på 13 kamper.

I fjorårets NM tok Bodø/Glimt seg til semifinale, der de tapte 1-0 mot Lillestrøm. Året før spilte de i finalen, men tapte 1-0 mot Molde. HamKam røk ut i 3. runde av fjorårets cup, og har allerede kommet lenger i år enn i fjor.

Bodø/Glimt og HamKam har spilt mot hverandre tre ganger det siste året. Bodø/Glimt har seiret i to av kampene, senest 11. juni i år da de vant 3-0.

I august i fjor sørget imidlertid HamKam for en skikkelig overraskelse på Aspmyra, da de spilte uavgjort og 2-2 borte mot Bodø/Glimt.

På Oddsen er Bodø/Glimt ganske klar favoritt til å ta seieren med en odds på 1.42. På uavgjort er oddsen 4.90, mens oddsen på HamKam-seier er 6.20.

Et overraskelseslag er garantert semifinale

Kvartfinalenes største overraskelse er at Kjelsås fra PostNord-ligaen og Raufoss fra OBOS-ligaen spiller om en av fire semifinale-plasser. I fjerde runde slo Kjelsås ut byrival KFUM Oslo, mens Raufoss slo ut Eliteserielaget Viking etter ekstraomganger og 4-1 seier i straffekonk.

Raufoss spiller til daglig i OBOS-ligaen, der de ligger på 12. plass etter 15 spilte kamper. Seks av sesongens sju tap er på bortebane. Raufoss har tapt seks av sine ti siste kamper, men vant i helgen 3-2 over Kristiansund.

Kjelsås spiller i 2. divisjon, også kalt PostNord-ligaen, der de ligger på 4. plass. Oslo-laget har vunnet sju av totalt 13 kamper denne sesongen og har kun et tap på hjemmebane. 0-1 tapet kom mot serieleder Egersund første helgen i juli.

På Oddsen er Raufoss favoritt til å ta seieren og den siste semifinaleplassen med en odds på 2.25. På uavgjort er oddsen 3.40, mens det er 3.05 i odds på seier til Kjelsås.

Kvartfinalene i cupen

Slik spilles kvartfinalene av årets NM i fotball:

Onsdag

Molde - Sarpsborg 08 kl. 18.00 (TV2 Sport 1)

Vålerenga - Brann kl. 20.00 (NRK1, NKR2)

Torsdag

HamKam - Bodø/Glimt kl. 18.00 (TV2 Sport 1)

Kjelsås - Raufoss kl. 18.00 (TV2 Sport Premium 1)

Relaterte artikler