oddsentippingsport

Kan HamKam overraske mot Bodø/Glimt i cupens kvartfinale?

HamKam har overrasket før, og for bare et år siden gjorde de akkurat det mot Bodø/Glimt. Torsdag møtes de to lagene til kvartfinale i cupen, samtidig som Kjelsås tar imot Raufoss.

KAN HAMARSINGENE OVERRASKE?: Jens Martin Gammelby (bak), Henrik Udahl og resten av HamKam er klare for kvartfinale mot Bodø/Glimt torsdag.Foto: Geir Olsen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. juli 2023Endret:12. juli 2023

Kun åtte lag gjenstår i årets norgesmesterskap i fotball, der kvartfinalene står for tur. Fire lag fra Eliteserien, et lag fra 1. divisjon og et siste lag fra 2. divisjon står igjen når det skal avgjøres hvem som spiller i semifinalene i slutten av september.

Kvartfinalene sparkes i gang når Molde tar imot Sarpsborg onsdag kl. 18.00. Senere samme kveld spiller Vålerenga mot Brann. Torsdag møtes årets to overraskelser Kjelsås og Raufoss, samtidig som HamKam spiller mot Bodø/Glimt.

Eliteseriens dårligste hjemmelag

Det største oppgjøret i kvartfinalene av cupen er storbyderbyet mellom Oslo og Bergen, der Vålerenga tar imot Brann hjemme på Intility Arena.

Vålerenga har hatt en tung sesong i Eliteserien der de er nede på 13. plass etter å ha tapt sju av tolv kamper. Oslo-klubben har tapt fem av seks kamper på hjemmebane og er seriens dårligste hjemmelag. Vålerenga fikk likevel en liten opptur da de spilte uavgjort borte mot tabelltoer Tromsø i helgen, etter fire strake tap.

Vålerenga er også tidligere norgesmestere. Fire ganger tidligere har klubben fra hovedstaden vunnet NM. Første gang i 1980, så i 1997, 2002 og sist i 2008.

Så langt i cupen har Vålerenga vunnet mot og slått ut Stjørdals-Blink, Sotra SK, Lyn og Råde.

Regjerende norgesmester

Det er ikke hvem som helst som gjester Intility Arena til kvartfinale i årets cup. Brann er regjerende norgesmester, en tittel de fikk i 20. mai i år, da de slo Lillestrøm 2-0 i finalen.

Brann er sju ganger norgesmestere i fotball. Bergenserne vant NM i 1923, 1925, 1972, 1976, 1982, 2004 og senest i 2022.

Brann har heller ikke vist seg fra sin beste side på bortebane denne sesongen. Fire av fire tap har vært på bortebane. Sist mot Molde, der de tapte 2-0 i helgen.

I årets NM har Brann seiret over Frøya, Fjøra, Aalesund og Brattvåg. Mot Aalesund lå Brann lenge an til å tape og dermed ryke ut av cupen. En sen scoring, ekstraomganger og straffekonk gjorde imidlertid at bergenserne tok seg videre.

På Oddsen er Brann favoritt til å ta seieren med en odds på 2.00. Oddsen på uavgjort er 3.85, mens det er 3.25 i odds på seier til Vålerenga. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan HamKam gjenta fjorårets overraskelse?

De to Eliteserie-lagene HamKam og Bodø/Glimt spiller også om en av plassene i cupens semifinale. Så langt denne sesongen har de to klubbene alt annet en lignende resultater. Bodø/Glimt troner øverst på tabellen i Eliteserien etter kun ett tap på 14 kamper. HamKam ligger i den andre enden av tabellen på 15. plass etter ni tap på 13 kamper.

I fjorårets NM tok Bodø/Glimt seg til semifinale, der de tapte 1-0 mot Lillestrøm. Året før spilte de i finalen, men tapte 1-0 mot Molde. HamKam røk ut i 3. runde av fjorårets cup, og har allerede kommet lenger i år enn i fjor.

Bodø/Glimt og HamKam har spilt mot hverandre tre ganger det siste året. Bodø/Glimt har seiret i to av kampene, senest 11. juni i år da de vant 3-0.

I august i fjor sørget imidlertid HamKam for en skikkelig overraskelse på Aspmyra, da de spilte uavgjort og 2-2 borte mot Bodø/Glimt.

På Oddsen er Bodø/Glimt ganske klar favoritt til å ta seieren med en odds på 1.42. På uavgjort er oddsen 4.90, mens oddsen på HamKam-seier er 6.20.

Et overraskelseslag er garantert semifinale

Kvartfinalenes største overraskelse er at Kjelsås fra PostNord-ligaen og Raufoss fra OBOS-ligaen spiller om en av fire semifinale-plasser. I fjerde runde slo Kjelsås ut byrival KFUM Oslo, mens Raufoss slo ut Eliteserielaget Viking etter ekstraomganger og 4-1 seier i straffekonk.

Raufoss spiller til daglig i OBOS-ligaen, der de ligger på 12. plass etter 15 spilte kamper. Seks av sesongens sju tap er på bortebane. Raufoss har tapt seks av sine ti siste kamper, men vant i helgen 3-2 over Kristiansund.

Kjelsås spiller i 2. divisjon, også kalt PostNord-ligaen, der de ligger på 4. plass. Oslo-laget har vunnet sju av totalt 13 kamper denne sesongen og har kun et tap på hjemmebane. 0-1 tapet kom mot serieleder Egersund første helgen i juli.

På Oddsen er Raufoss favoritt til å ta seieren og den siste semifinaleplassen med en odds på 2.25. På uavgjort er oddsen 3.40, mens det er 3.05 i odds på seier til Kjelsås.

Kvartfinalene i cupen

Slik spilles kvartfinalene av årets NM i fotball:

Onsdag

Molde - Sarpsborg 08 kl. 18.00 (TV2 Sport 1)

Vålerenga - Brann kl. 20.00 (NRK1, NKR2)

Torsdag

HamKam - Bodø/Glimt kl. 18.00 (TV2 Sport 1)

Kjelsås - Raufoss kl. 18.00 (TV2 Sport Premium 1)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler