oddsensport

Dette kan skje for første gang på 20 år i Superbowl

Natt til mandag arrangeres årets utgave av Superbowl i Las Vegas. Oddsen har nattåpent når Kansas City Chiefs skal forsøke å klare noe som ikke har skjedd på 20 år.

AMERIKAS STØRSTE IDRETTSARRANGEMENT: Natt til mandag er det Superbowl LVIII fra Las Vegas mellom Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers.Shutterstock.Brocreative
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:9. februar 2024Endret:10. februar 2024

Årets Superbowl spilles mellom Kanas City Chiefs og San Francisco 49ers på Allegiant Stadium i Las Vegas.

Kansas er regjerende mester etter at de slo Philadelphia Eagles i fjorårets finale.

Superbowl 00.30 mandag: Kansas City Chiefs-San Francisco 49ers, direkte på VG+.

Kampen på Oddsen

De to samme lagene spilte også finalen i 2020.

49ers er oddsfavoritt til å få revansje denne gangen. 1.72 er oddsen på at 49ers går seirende ut. 1.95 er den på at Kansas gjentar bedriften fra i fjor.

Elleville billettpriser

Det er første gang staten Nevada og «syndens by» Las Vegas arrangerer Super Bowl på Allegiant Stadium.

Aldri før har det vært så dyrt å bivåne kampen fra tribuneplass. Gjennomsnittsprisen for de solgte billettene er på hele 104 000 norske kroner. Det er hele 70 prosent dyrere enn hva prisene på fjorårets superbowl var, ifølge CNN.

For å sette prisene i perspektiv. Den ferske norske vinneren av 1,3 milliarder i Eurojackpot kunne kjøpt drøye 13 000 plasser for premien.

Mahomes' tredje tittel?

At Kansas City Chiefs skal spille Superbowl bør ikke komme som noen overraskelse på noen. Dette blir dere fjerde finale på fem år.

De slo nettopp 49ers i Superbowl 2020, året etter måtte de seg slått av Tampa Bay Buccaneers, mens de i fjor slo Philadelphia Eagles 38-35.

Felles for alle årene er at Patrick Mahomes har ledet laget fra sin quarterback-posisjon. 28-åringen, som er én av tre quarterbacker som figurerer i Netflix-serien «Quarterback», har blitt kåret til den mest verdifulle spilleren i NFL og Superbowl to ganger.

På Oddsen finnes det en rekke Patrick Mahomes-objekter. Hvor mange passing yards kaster han? Hvor mange passing touchdowns leverer han? Hvor mange touchdowns scorer han selv?

Superbowl på Oddsen

New England Patriots vant Superbowl to år på rad i 2003 og 2004. Siden har ingen lag klart det, som Chiefs kan klare i år.

Chiefs vil bli det niende laget i rekken som klarer bragden i så fall.

Usher med pauseshow

Vel så mye omtale denne sesongen har lagkameraten Travis Kelce fått takket være hans forhold med superstjernen Taylor Swift.

Swift har vært på tribunen i hele sluttspillet, men er for tiden på turné i Japan. Den avslutter hun lørdag kveld, før hun flyr direkte over for å få med seg kjærestens Superbowl-opptreden.

Superbowl er vel så kjent for alt hysteriet rundt, så vel som det skjer på banen.

I år det er Usher som skal ha det kjente pauseshowet.

Annonsører som ønsker en reklamesnutt på CBS må ut med ca. 74 millioner kroner for et halvminutt.

Nattåpent

Oddsen vil være nattåpent i forbindelse med SuperBowl natt til mandag. Det betyr at den vanlige åpningstiden er utvidet, slik at man også kan spille live på kampen.

– Superbowl er en stor idrettsbegivenhet og for de ivrige som faktisk holder seg våken natten gjennom, ønsker vi å tilby spill på Oddsen. Lotteriforskriften åpner for at vi kan søke dispensasjon fra åpningstidene for store idrettsbegivenheter som avvikles når vi ellers har nattestengt. Superbowl er en slik begivenhet. Sist vi hadde nattåpent for Oddsen var under fotball-VM for kvinner i Australia og New Zealand sommeren 2023, sier teamleder sportsspill Ole Morten Bratberg.

Superbowl på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler