oddsenfantasytipping

Tabelltoppene møter hvert sitt bunnlag

Viking troner øverst på tabelltoppen, to poeng foran Bodø/Glimt. Tromsø er på tredjeplass – kun tre poeng bak serielederen.

SERIELEDER: Viking leder serien og troner øverst på tabellen i Eliteserien. Lars-Jørgen Salves (midten), Sander Svendsen (t.v), Harald Nilsen Tangen (t.h) og Sondre Bjørshol har derfor hatt flere grunner til å feire.Carina Johansen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. september 2023

Gullkampen i Eliteserien er langt fra avgjort, og med ni kamper igjen for alle topp-fem, er det fortsatt mye som kan skje.

Bodø/Glimt og Viking har kjempet helt i toppen av tabellen den siste tiden, men etter at Viking vant forrige helg og Bodø/Glimt spilte uavgjort, er det nå Viking som troner øverst med to poengs ledelse.

På tredjeplass, et poeng bak Glimt og kun én seier bak Viking, ligger jokeren Tromsø, som heller ikke er avskrevet i gullkampen.

Poengdeling i de to siste

Bodø/Glimt har tronet øverst på tabellen i Eliteserien det meste av 2023-sesongen og sikter mot sin tredje serietittel i år. Bodøværingene ble seriemestere tilbake i 2020 og 2021.

I tillegg til å kjempe om seriegull i Eliteserien, spiller Glimt sitt tredje europeiske gruppespill på rad denne høsten.

For Bodø/Glimt har kun fire av sesongens 21 Eliteserie-kamper endt uavgjort, deriblant de to siste. Både mot HamKam og Rosenborg har det endt med poengdeling, noe som har resultert i at Viking har klatret forbi Bodø/Glimt og til toppen av tabellen.

Søndag spiller de mot Vålerenga hjemme på Aspmyra. Vålerenga vant sin første hjemmekamp på fire måneder forrige helg. Oslo-klubben har kun vunnet tre av ti bortekamper denne sesongen.

Søndag 17.00: Bodø/Glimt - Vålerenga, kampen på Oddsen

Snart fire måneder siden forrige tap

Etter seieren over Haugesund forrige helg, klatret Viking forbi Bodø/Glimt og til toppen av tabellen.

Viking har ikke tapt i Eliteserien siden 4. juni i år, da Molde avgjorde til sin fordel tre minutter på overtid. Foruten tap i en straffekonk i cupen, har ikke Stavanger-klubben tapt en eneste kamp siden.

Det har resultert i klubbrekord, topplassering på tabellen og en plass i den eksklusive klubben for Eliteseriens beste seiersrekker.

Mot Vålerenga 2. september ble imidlertid seiersrekken brutt, da kampen endte uavgjort og med poengdeling.

Søndag tar de imot Sandefjord hjemme på SR-Bank Arena i Stavanger. Sandefjord ligger på 13. plass på tabellen, etter kun fem seiere og ti tap denne sesongen.

Søndag 17.00: Viking - Sandefjord, kampen på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tromsø er tett på gullkampen

Etter at Tromsø rykket opp til Eliteserien i 2021 har de tatt seg et steg nærmere tabelltoppen for hver sesong. I 2021 endte de på 12. plass, i fjor tok de seg opp til en 7. plass og i år kjemper de blant topplagene øverst på tabellen.

Tromsø har vunnet 14 av sesongens kamper, tapt fire og spilt uavgjort i tre. De to siste kampene har tromsøværingene vunnet 2-1 mot HamKam og 3-1 mot Rosenborg. I juli slo de Bodø/Glimt 2-0 borte.

Kun ett tap på hjemmebane

På femteplass, bare seks poeng bak Tromsø ligger søndagens motstander. Brann har ikke tapt i Eliteserien siden slutten av juli, da Viking ble for sterke.

Før helgens runde står Brann med tolv seiere, tre uavgjort og seks tap i Eliteserien. Kun et av tapene har vært på hjemmebane.

Brann har ikke vunnet over Tromsø siden 2019. I tiden etterpå har de to lagene møttes fire ganger. To av kampene har endt uavgjort, mens de to andre har endt med seier til Tromsø.

Søndag 19.15: Brann - Tromsø, Kampen på Oddsen

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram.

Slik spilles helgens runde av Eliteserien:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler