oddsen

Tar Leclerc ytterligere innpå Verstappen i Frankrike GP?

Årets Formel 1-sesong er over halvveis, men det er fortsatt langt fra avgjort hvem som vil vinne både konstruktørmesterskapet og tittelen som verdensmester i Formel 1. Denne helgen er det klart for tolvte løp i Frankrikes Grand Prix.

RED BULL VS FERRARI: Flere av årets løp har stått mellom Red Bull og Ferrari. Kjører Leclerc først over målstreken i Frankrike?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. juli 2022Endret:15. mars 2023

Max Verstappen leder fortsatt VM-sammendraget i Formel 1, men Charles Leclerc er på ingen måte avskrevet fra å kunne stikke av med sesongens verdensmestertittel.

Før helgens løp i Frankrike er det 38 poeng som skiller de to førerne i toppen av VM-sammendraget. Verstappen har 208 poeng, mens Leclerc har 170 poeng. Forrige løp var det monegaskeren Charles Leclerc som stakk av med seieren, til tross for at han fikk problemer med bilen mot slutten av løpet. Verstappen tok kraftig innpå de siste rundene, men Leclerc slapp med skrekken.

Red Bull vs Ferrari

Før forrige løp på Red Bull-teamets hjemmebane Red Bull Ring, hadde Max Verstappen opparbeidet seg en komfortabel ledelse i sesongens VM-sammendrag. På Red Bull Ring ble det likevel klart at Ferrari-fører Charles Leclerc på ingen måte er ute av den kampen.

Med seks seiere, en andreplass og en tredjeplass har Max Verstappen kun vært utenfor pallen tre ganger denne sesongen. Charles Leclerc tok sin tredje seier i år da han vant forrige løp i Østerrike. I tillegg har han to andreplasser.

De fire førerne fra Red Bull og Ferrari har vært i toppen hele denne sesongen og vunnet alle årets løp. Kun McLaren og Mercedes har vært i nærheten, men de har riktignok bare tatt tredjeplasser.

I konstruktørmesterskapet ligger fortsatt Red Bull-teamet i ledelsen, men Ferrari-teamet nærmer seg stadig også der. Red Bull leder i dag med 359 poeng foran Ferrari som har 303 poeng. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Circuit Paul Ricard i Frankrike

Franrikes Grand Prix kjøres på banen Circuit Paul Ricard i Le Castellet ved Marseille. 53 runder skal kjøres på den 5 842 meter lange motorsportbanen som har en jevn fordeling av høy-, middels- og lavhastighets-svinger. Tidligere år har den franske Grand Prix-banen også vist seg å være en forbikjøringsperle i Formel 1.

Banen ligger også helt ved den franske rivieraen, en av verdens vakreste og mest berømte kystlinjer.

Verstappen med fjorårets pole, podium og raskeste runde

I fjorårets Frankrike Grand Prix briljerte Verstappen. Etter å ha kjørt raskest i kvalifiseringen startet han løpet i pole position og vant deretter løpet dagen etter, samt at han satte løpets raskeste rundetid. 

I 2020 ble løpet avlyst, men både i 2018 og 2019 var det Lewis Hamilton som vant. Av dagens førere er det derfor bare Verstappen og Hamilton som har vunnet på Circuit Paul Ricard.

Circuit Paul Ricard er også hjemmebane til de to franke førerne Pierre Gasly i AlphaTauri og Esteban Ocon i Alpine.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt med 2.10 i odds. Bak ham følger Charles Leclerc med odds på 2.50. Deretter følger Mercedes-fører Lewis Hamilton som har en odds på 9.00. (Husk at Oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Formel 1 ser du på Viaplay. Kvalifiseringen kjøres lørdag kl. 16.00, mens selve løpet starter søndag kl. 15.00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler