fantasyoddsen

Tar Red Bull årets tredje strake dobbeltseier i Australia Grand Prix?

På sesongens to første løp har Red Bull-førerne Max Verstappen og Sergio Perez vært nummer én og to i hvert sitt løp. Får de hardere konkurranse i Australia, på en bane der ingen av dem har vunnet tidligere?

HELT I TOPP: De to Red Bull-førerne har begge tatt en første- og en andreplass på de to løpene hittil i år.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:30. mars 2023

Sesongens tredje Formel 1-løp nærmer seg der det er klart for Australia Grand Prix 2023. De to Red Bull-førerne har tatt hver sin seier og hver sin andreplass så langt, men etter at Verstappen tok poenget for raskeste runde i Saudi Arabia for to uker siden, er det han som leder verdensmesterskapet – ett poeng foran teamkameraten.

Aston Martin har fått en forrykende start på sesongen, med Fernando Alonsos to tredjeplasser. Mercedes og Ferrari, som begge regnes blant Red Bulls største utfordrere, har derimot fått en tung start på årets sesong, med alle plasseringer utenfor podium.

Under Australia Grand Prix kan du for tredje gang i år sette opp ditt Formel 1-lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner i premie.

Melbourne Grand Prix Circuit – en av kalenderens raskeste baner

Årets tredje Formel 1-løp kjøres på Melbourne Grand Prix Circuit under helgens Australia Grand Prix 2022, der til sammen 58 runder skal kjøres på den 5 278 km lange banen. Melbourne Grand Prix Circuit regnes som en av de raskeste banene på kalenderen, noe som ble bekreftet da Lewis Hamilton i 2019 tok pole position med en gjennomsnittsfart på over 235 km/t.

Verstappen har aldri vunnet i Australia

Av de 23 motorsportbanene som er på Formel 1-kalenderen i år, er det kun tre baner Max Verstappen aldri har vunnet på. Australske Melbourne Grand Prix Circuit er én av dem – i tillegg til Marina Bay Street Circuit i Singapore og Losail International Circuit i Qatar.

Verstappen har vunnet verdensmesterskapet i Formel 1 de to siste sesongene. I fjor vant nederlenderen 15 av sesongens 22 løp, og sikret verdensmestertittelen allerede i Japan – med fire løp igjen på kalenderen. Etter årets to første løp ligger Verstappen igjen på toppen i verdensmesterskapet med 44 poeng, rett foran teamkamerat Perez.

Red Bull har kun en seier på Melbourne Grand Prix Circuit

Red Bull har fått en glimrende start på sesongen, for mens andre førere og lag har slitt med utfordringer i årets to første løp, har Red Bull sikret både første- og andreplassen i begge løpene hittil. I Australia har de derimot ikke den samme vinnerhistorikken. Bare i 2011 har Red Bull tatt seieren i Australia Grand Prix. Da var det tyske Sebastian Vettel som sørget for Red Bulls første – og så langt eneste – seier i Australia.

Er Aston Martin på pallen for tredje gang på tre løp?

Aston Martin har hatt en usedvanlig bra start på 2023-sesongen. De siste sesongene har de konkurrert med de andre lagene på den nedre delen av resultatlisten, men så i år har teamets nyeste tilskudd, Fernando Alonso, tatt to tredjeplasser. Teamkamerat Lance Stroll har brutt et løp og tatt en sjetteplass.

Teamets beste plasseringer i fjor ble tre sjetteplasser. I Aserbajdsjan Grand Prix i 2021 tok Sebastian Vettel andreplass — en plassering som fortsatt er Aston Martins beste.

Oscar Piastri kjører første Formel 1-løp på hjemmebane

Helt til sesongens siste løp kjempet McLaren om fjerdeplassen i fjorårets konstruktørmesterskap. Fjerdeplassen glapp, men McLaren hadde likevel en bra sesong, med Lando Norris' tredjeplass på Imola i Italia som sesongens beste resultat.

Før årets sesong byttet også McLaren ut en av sine to førere. Australske Oscar Piastri ble forfremmet fra testfører til en av førsteførerne hos McLaren. Så langt har ikke Formel 1-karrieren gitt de beste resultatene for Piastri, som måtte bryte løpet i Bahrain og tok en femtendeplass i Saudi Arabia. Til helgen kjører australieren sitt første løp som Formel 1-fører på hjemmebane.

Hamilton markerer ti år som Mercedes-fører

Helgens Australia Grand Prix markerer en spesiell milepæl for sju ganger verdensmester Lewis Hamilton. For nøyaktig ti år siden hadde Hamilton sin Mercedes-debut på nettopp Melbourne Grand Prix Circuit.

Fjorårets sesong ble av britens tyngste i Formel 1, ettersom han for første gang i karrieren avsluttet en sesong uten en eneste seier. Hamilton har vunnet Australia Grand Prix to ganger tidligere. I 2008 som McLaren-fører og igjen i 2015 som Mercedes-fører.

I fjorårets Australia Grand Prix tok teamkamerat George Russell tredjeplassen, foran Hamilton selv.

Tar Ferrari årets første seier?

Ferrari var Red Bulls største utfordrer i fjorårets sesong, og var i en periode foran fjorårets vinner, både i fører- og konstruktørmesterskapet. I år har derimot Ferrari fått en tung start på sesongen. Charles Leclerc måtte bryte årets første løp og står kun med en sjuendeplass så langt i år. Teamkamerat Carlos Sainz har en en fjerdeplass fra Bahrain og en sjetteplass fra Saudi Arabia.

Under fjorårets Australia Grand Prix tok Charles Leclerc pole position i kvalifiseringen og vant Australias Grand Prix dagen derpå. Monegaskeren er dermed en av fire førere i sesongens grid som har vunnet i Australia og på Melbourne Grand Prix Circuit. Fernando Alonso, Lewis Hamilton og Valtteri Bottas har alle vunnet i Australia tidligere.

Formel 1 på Fantasy

Nytt av året er at du nå kan føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Australia Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner.

Slik fungerer Fantasy på Formel 1

På Fantasy Formel 1 spiller du på de forskjellige rundene og Australia Grand Prix blir tredje mulighet for å sette opp ditt eget lag. Kvalifiseringen kjøres lørdag 1. april kl. 07.00, mens selve løpet er søndag 2. april kl. 07.00. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Fristen for å sette opp lag er lørdag 1. april kl. 07.00.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

«5+1»

I Fantasy Formel 1 velger man fem sjåfører pluss en konstruktør. Det er ikke mulig å velge noen reserver. Man kan maksimalt velge to fra samme lag, det vil si enten en sjåfør + en konstruktør, eller to sjåfører.

Det gis poeng både til sjåfører og konstruktører, og dette skjer for prestasjoner i kvalifisering, i sprinter og i løpet.

Fem førere

Du velger selv hvilke fem førere og konstruktøren du ønsker på laget ditt. En av førerne på laget velges som kaptein, mens den billigste sjåføren automatisk regnes som «underdog». Både kapteinen og underdogen får 1,25 x poeng.

Førerne får poeng for plassering i løpet, raskeste runde og tittelen som dagens fører. I tillegg får førerne pluss og minuspoeng for plass-forskjell vis a vis lagkameraten, og for forbedring eller forverring av startposisjonen. Førerne får minuspoeng for å ikke fullføre — også hvis de trekker seg eller blir diskvalifisert.

En konstruktør

Når du spiller Fantasy på Formel 1 må du i tillegg til de fem sjåførene velge en konstruktør.

Rangering av konstruktører gjøres på bakgrunn av resultatene til sjåførene deres. For hver konstruktør regner man ut summen av plasseringene til deres biler. Konstruktøren med den laveste summen blir tildelt rangering 1, nest lavest rank 2 og så videre. Sjåfører som ikke fullfører får plassiffer 20. Hvis to konstruktører har samme plasseringssum, rangeres det laget høyest som har den best plasserte sjåføren. Konstruktøren får også poeng for raskeste pitstop.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler