Rotterace i VM-kvaliken: Slik tar Norge gruppeseieren

Rotterace i VM-kvaliken: Slik tar Norge gruppeseieren

SPENT TRIO: Stefan Strandberg (f.v), Mathias Normann og Martin Ødegaard møter Nederland tirsdag.

Foto: Bildbyrån

Rotterace i VM-kvaliken: Slik tar Norge gruppeseieren

For en thriller vi har i vente tirsdag kveld. Norsk seier mot Nederland og hjelp fra Montenegro mot Tyrkia sender Ståle Solbakken & Co. til VM.

Norge spilte uavgjort mot Latvia, Montenegro hentet inn Nederlands 2-0-ledelse og berget uavgjort, og Tyrkia slo Gibraltar 6-0.

Kampen på Oddsen

Dermed er det duket for en thriller tirsdag kveld når det skal avgjøres hvilket lag som vinner gruppa, og hvem som tar andreplassen som innebærer playoff.

Slik ser gruppe G ut med én kamp igjen:

Nederland+2320
Tyrkia+1018
Norge+918

Slik kan Norge vinne gruppa

Norge møter Nederland i Rotterdam, mens Tyrkia skal ut i bortekamp mot Montenegro. Alle gruppekampene i siste runde spilles samtidig, klokken 20.45.

For å vinne gruppen, må Norge ha hjelp av Montenegro ettersom tyrkerne har bedre målforskjell enn Norge. 

Norge blir VM-klare om de vinner med to eller flere mål mot Nederland enn det Tyrkia gjør mot Montenegro. En annen mulighet er å vinne mot Nederland samtidig som Tyrkia spiller uavgjort eller taper mot Montenegro. 

Norge er sikret andreplassen i gruppen om de slår Nederland. Ståle Solbakken & Co. kan også ta andreplassen om de spiller uavgjort mot Nederland, men da er de avhengig av at Tyrkia taper mot Montenegro. Norsk tap mot Nederland samtidig som Tyrkia taper med minst to mål mer mot Montenegro sender også Norge til playoff. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.- Kan bite oss bak

Landslagstrener Ståle Solbakken legger ikke skjul på at det var en skuffelse å spille uavgjort mot Latvia lørdag. Heldigvis for Norge kollapset Nederland da de ledet 2-0 mot Montenegro - og fikk også bare med seg ett poeng. Dermed er det helt åpent før tirsdagens avsluttende kamper. 

– Vi fikk en matchball selv vi ikke gjorde jobben. Det er mange scenarier med tanke på målforskjellen. Den kan bite oss bak, men de tankene må vi bare legge vekk, sier Solbakken til TV2.

Han synes det er i overkant spennende før tirsdagens kamp mot Nederland.

– Som landslagstrener synes jeg at jeg har det jævlig ganske ofte. Jeg er ikke helt vant med den måten å jobbe på ennå. Men sånn skal det være. Det står mye på spill, kommenterer Solbakken.

Kampen på Oddsen