oddsen

Tittelkampen i Premier League: Ødegaard i vrient London-derby – Haaland møter bunnlag

Seks poeng skiller Arsenal og Manchester City på toppen av tabellen i Premier League. Ingen av lagene har tapt siden starten av februar, men City har én kamp mindre spilt.

JEVNT: Det er en tett kamp i toppen av tabellen i Premier League. Kun seks poeng skiller Arsenal og Manchester City før helgens kamper.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. april 2023Endret:15. april 2023

Ikke siden starten av sesongen og august måned har det vært endringer blant topp-to på tabellen i Premier League. Arsenal har tronet øverst så og si hele veien, med Manchester City hakk i hæl. Med åtte og ni kamper igjen av serien er det kun seks poeng som skiller topp-to.

Verken Arsenal eller Manchester City har tapt i Premier League siden starten av februar. Arsenal har riktig nok en kamp mer spilt.

Lørdag og søndag er begge lagene favoritter i hver sin Premier League-kamp. Manchester City tar imot Leicester hjemme, mens Arsenal møter West Ham borte.

Måltyven Haaland

Erling Braut Haaland er toppscorer både i Premier League (30 scoringer) og Champions League (11 scoringer). I Champions League-kvartfinalen mot Bayern München scoret nordmannen ett av Citys tre mål, i tillegg hadde han assist til Bernardo Silvas scoring.

Erling Braut Haaland kunne dermed huke av sitt 50. målpoeng for sesongen og ble samtidig den første Premier League-spilleren til å score 45 mål i alle turneringer totalt.

Kjemper i hver sin ende av tabellen

Manchester City ligger på andreplass i Premier League, en plassering de har hatt stort sett hele sesongen, med unntak av to ganger da de har vært foran Arsenal og på førsteplass. City kommer fra seier over Bayern München i Champions League - i tillegg har de fem strake seire i Premier League.

Lørdagens motstander er Leicester, som kjemper i motsatt ende av tabellen. Leicester har tapt sju av sine åtte siste kamper i Premier League og spilt en uavgjort. «The Foxes» ligger på 19. plass på tabellen, kun to poeng fra jumboplassen.

På Oddsen er Manchester City storfavoritt til å ta seieren med en odds på 1,14. Det er 7,80 på uavgjort, mens det er 16,00 i odds på Leicester-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Arsenal på tabelltopp det meste av sesongen

Martin Ødegaard og Arsenal har altså ikke tapt i Premier League siden midten av februar da de røk mot sin argeste tittelutfordrer Manchester City. Selv om de har fått tøff motstand, har de klart å beholde tabelltoppen så og si hele sesongen, bortsett fra ett plassbytte med Manchester City etter tapet i februar. Bare noen dager senere var Arsenal igjen tilbake på topp, der de har holdt seg siden.

Arsenal har vunnet 23 av sesongens 30 Premier League-kamper og kommer fra uavgjort og 2-2 mot Liverpool.

Martin Ødegaard har med kapteinsbindet på armen vært en stor bidragsyter til Arsenal-suksessen. Nordmannen er blant klubbens toppscorere med sine ti Premier League-mål denne sesongen.

Søndag er det London-derby mot West Ham, som ligger på 14. plass før helgens runde.

Det er 1,55 i odds på Arsenal-seier, 4,10 på uavgjort, mens det er 5,60 på seier til West Ham.

Helgens Premier League-kamper

Lørdag

Aston Villa - Newcastle kl. 13.30

Chelsea - Brighton kl. 16.00

Everton - Fulham kl. 16.00

Southampton - Crystal Palace kl. 16.00

Tottenham - Bournemouth kl. 16.00

Wolverhampton - Brentford kl. 16.00

Manchester City - Leicester kl. 18.30

Søndag

West Ham - Arsenal kl. 15.00

Nottingham Forest - Manchester United kl. 17.30

Mandag

Leeds - Liverpool kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler