VIKTIGE OPPGJØR: Både Åsane og Rosenborg jakter tre nye poeng i helga.BILDBYRÅNMARIUS SIMENSEN
oddsen

Bunndrama og toppkamp: Slik spilles Toppserie-runden

En ny runde står for tur, og det er flere godbiter å se frem til denne helgen.

Forfatterbilde Norsk TippingAlexanderLarsen / ToppserienPublisert:26. mai 2023

Forrige runde ble avsluttet mandag da Brann vant 2-0 mot Åsane, og nå nærmer det seg en ny serierunde.

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

Toppserien på Oddsen.

Gullkandidatene barker sammen

Denne runden er det gjerne to oppgjør som skiller seg litt ekstra ut.

I både topp og bunn skal det spilles to svært viktige kamper. Avaldsnes tar imot Åsane på Karmøy og serieleder Vålerenga møter Rosenborg hjemme på Intility.

Det er bare tre uker siden lagene møtte hverandre i det omvendte oppgjøret, og da ble det i Trondheim en stillingskrig mellom de to topplagene som endte 0-0. Begge hadde sjansene til å avgjøre kampen og sikre tre viktige poeng, men istedenfor ble avstanden opprettholdt.

Med seks poeng opp til serielederne og én kamp mindre spilt, er det Rosenborg som er i angrepsposisjon denne helgen og som nok aller mest trenger tre poeng.

De siste ukene har de også vartet opp med solide resultater etter å ha skuffet med 1-1 borte mot Avaldsnes. 0-0 mot Vålerenga, 4-1 mot Brann og 6-0 mot Avaldsnes lar seg absolutt høre.

Tidligere denne uken ble det for øvrig kjent at Synne Skinnes Hansen forlater klubben i sommeren. Den høyre kantspilleren har vært en viktig brikke de siste sesongene, men skal nå ut på nye eventyr i utlandet. Hvilken klubb det blir, er foreløpig ikke kjent.

Heldigvis for trøndernes del har hun ikke forsvunnet ennå og kan altså spille denne kampen.

Mot et Vålerenga-lag som nærmest virker uslåelige om dagen, kan det bli svært viktig. Serielederen scorer på mange forskjellige måter og vant sist 2-0 borte mot Stabæk etter to dødballscoringer.

Her kan det fort bli avgjørende hvem som vinner duellene i begge bokser, ettersom Rosenborg faktisk scoret alle sine seks mål mot Avaldsnes etter innlegg.

Dramatikk i bunn – status i de andre kampene

Men også i bunnen som nevnt skal det spilles et svært viktig oppgjør.

Nummer 8 mot nummer 9 på tabellen når Avaldsnes tar imot Åsane.

For noen uker siden smadret bergenserne Avaldsnes 5-1 i Bergen, men samme sifre blir det neppe denne gangen. Avaldsnes har levert godt på hjemmebane så langt i sesongen og stått for noen overraskende resultater.

Her blir det nok tett og jevnt, der kampen kan vippe begge veier.

De tre resterende kampene denne runden er Brann – Røa, LSK Kvinner – Lyn og Arna-Bjørnar mot Stabæk.

Brann kom tilbake på vinnersporet mot Åsane mandag og vant 2-0. Her jakter de tre nye poeng mot et Røa-lag som tapte knepent mot LSK Kvinner. Røa klarer alltid å gjøre det tett og jevnt mot sine motstandere. Klarer de det denne gangen også?

LSK Kvinner har også tatt seg tilbake på vinnersporet de siste ukene og vist bedre form. I tillegg er viktige spillere nå i ferd med å komme tilbake etter skade: Nysigneringen Tonje Pedersen, Emma Stølen Godø og Katrine Winnem Jørgensen for å nevne noen. Men her møter de Lyn som har Anna Aahjem i storform og som scorer på bestilling om dagen. Så her gjelder det å være obs i bakre rekker for hjemmelagets del.

Arna-Bjørnar så ut til å ta tre uhyre viktige poeng sist helg, men måtte dessverre for deres del akseptere 2-2 etter en sen utligning fra nettopp Aahjem og Lyn. Nå venter en tøff test mot Stabæk som har ambisjoner om å klatre enda høyere på tabellen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler