oddsen

Toppoppgjør i Bundesliga – kan Alonsos Leverkusen vippe Bayern ned fra tronen?

Bayer Leverkusen har hatt en forrykende sesong og troner øverst på tabellen i Bundesliga. Kun to poeng bak er lørdagens motstander og regjerende ligamester, Bayern München.

TOPPOPPGJØR: Det er duket for et toppoppgjør i den tyske toppserien, Bundesliga, Når Bayer Leverkusen får besøk av Bayern München denne helgen.Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:9. februar 2024

Serieleder Bayer Leverkusen har rekorden for flest andreplasser i Bundesliga, men har aldri vunnet ligagull. Nå leder de ligaen med to poeng og har fortsatt til gode å tape.

Regjerende seriemester Bayern München har 33 ligagull å se tilbake på – nesten tre ganger så mange som nummer to på listen, 1. FC Nürnberg, som har ni ligagull.

Nå venter et toppoppgjør mellom Tysklands to beste lag på herresiden, der vinneren vil trone øverst på tabellen i den tyske toppserien.

Lørdag 18.30: Bayer Leverkusen - Bayern München, kampen på Oddsen

Forrige gang de to møttes, i september 2023, endte det uavgjort med stillingen 2-2. I fjorårets sesong vant de begge hver sin kamp mot hverandre.

Historisk sesongstart

Bayer Leverkusen er det eneste laget i Bundesliga som fortsatt er ubeseiret etter at 20 kamper er spilt.

Den ubeseirede rekken gjør Leverkusen til det fjerde laget i Bundesliga-historien som er ubeseiret på sesongens 20 første kamper.

Leverkusen har ikke tapt en kamp denne sesongen og kommer fra to strake seiere. Forrige gang den tyske serielederen tapte, var i sesongens siste ligakamp i mai. På bortebane med et rødt kort og en spiller mindre etter åtte spilte minutter, tapte 3-0 mot Bochum.

Siden da har Leverkusen vunnet 28 av sesongens 32 kamper. De fire gjenværende har endt uavgjort.

Gjensyn med gamleklubben

Xabi Alonso har ledet klubben siden starten av oktober 2022. Spanjolen har de siste ukene vært omtalt som en av favorittene til å ta over trenerrollen i Liverpool, der Jürgen Klopp gir seg etter sesongen.

Den tidligere Liverpool-spilleren har også en fortid i Bayern München. Før 2014/15-sesongen ble Alonso en del av den tyske storklubben, hvor han fikk sin debut allerede dagen derpå.

I mai 2017, etter fire sesonger i Bayern, avsluttet Alonso karrieren som aktiv fotballspiller. Da hadde han vunnet tre strake ligagull sammen med resten av Bayern München-laget.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Seriemester elleve år på rad

Bayern München har vært det dominerende laget i Bundesliga de siste årene. Siden 2000 har de blitt ligamestere hele 18 av 24 ganger.

I fjor ble Bayern München seriemestere for 33.gang da de slo Dortmund på bedre målforskjell. De tyske seriemesterne tok dermed sin ellevte strake ligaseier, noe som er rekord i europeisk fotball.

Bayern har gått seirende ut av 16 ligakamper denne sesongen, mens fire har endt uavgjort og fire har endt med tap.

Forrige tap kom mot Werder Bremen 21. januar i år. Tapet er det eneste så langt i 2024.

Møtes til ligamøte nummer 90

Bayer Leverkusen og Bayern München har møttes i den tyske toppserien 89 ganger tidligere. Helgens kommende kamp blir dermed det 90. møte mellom de to storklubbene.

Leverkusen har vunnet 19 av oppgjørene, mens Bayern på sin side har vunnet 52.

Siden tidligere Bayern-spiller Xabi Alonso tok over som trener i Leverkusen, har ikke Bayern München gått seirende ut av et oppgjør mot nettopp Leverkusen. Det siste møtet endte uavgjort, mens Leverkusen vant 2-1 på hjemmebane i mars.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler