oddsen

Toppoppgjør i PL: Serieleder Arsenal møter Manchester United

Med kun et tap å se tilbake på topper Arsenal tabellen i Premier League. Søndag møter de Manchester United - det eneste laget som har slått dem denne sesongen.

STORKAMP: Det er duket for både spenning og fotballmagi når to av lagene blant topp fire i Premier League møtes søndag ettermiddag kl. 17.30.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. januar 2023

Arsenal troner fortsatt øverst på tabellen i Premier League og har et forsprang på fem poeng ned til andreplassen. Manchester United har for alvor kommet inn i kampen om en topp fire-plassering, men klarte bare ett poeng i forrige kamp og er dermed åtte poeng bak Arsenal.

Arsenal har kun et tap denne sesongen

På sesongens 18 kamper har Arsenal 15 seiere, to uavgjort og kun ett tap. Tapet var mot Manchester United, som også er søndagens motstander. Med sine 15 seiere er «The Gunners» den mestvinnende klubben i sesongens Premier League. Kaptein Martin Ødegaard, er den Arsenal-spilleren med flest mål (åtte).

Arsenal er et av to lag i Premier League som enda ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen. På sine tre kamper så langt i 2023 har Arsenal holdt nullen og ikke sluppet inn noen mål.

United har ikke tapt siden november

Manchester United har vunnet tolv av sine 19 kamper. I forrige kamp kunne United feste grepet om en topp fire-plassering og minsket avstanden opp til Arsenal fra ni til seks poeng, men kampen endte uavgjort. «De røde djevlene» har ikke tapt i Premier League siden starten av november.

Forrige gang de to lagene møttes var i starten av september i fjor. Da var det United som stakk av med seieren etter å ha slått Arsenal 3-1.

Casemiro ute av kampen

En av Uniteds kanskje beste spillere den siste tiden, midtbanespilleren Casemiro, fikk sitt femte gule kort denne sesongen i forrige kamp mot Crystal Palace. Brasilianeren må derfor stå over storkampen mot Arsenal.

Siden Casemiro kom til Manchester United i fjor sommer har han scoret to mål, tre assist og vært en sentral og viktig spiller for laget. Casemiro har på sitt første halvår i Premier League 49 taklinger, 17 avskjæringer og 32 klareringer. Han har også gått seirende ut av 92 dueller og vunnet tilbake ballen 94 ganger.

På Oddsen er Arsenal favoritt til å vinne helgens storkamp med en odds på 1.85. Oddsen på uavgjort er 3.75, mens oddsen på United-seier er 3.80. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

To topplag midt på tabellen

Lørdagens første kamp er mellom Liverpool og Chelsea, og spilles på Anfield kl. 13.30. De to lagene som har kjempet helt i toppen de siste sesongene, har slitt med prestasjonene i år og er før lørdagens kamp på henholdsvis 9. -og 10. plass. Begge med 28 poeng.

Begge lagene har åtte seiere og fire uavgjort i år, mens Chelsea står med et tap mer på en kamp mer spilt enn Liverpool. Liverpool kommer fra to strake tap, men har vunnet seks av sine ti siste kamper. Chelsea har derimot kun vunnet to av sine ti siste kamper.

Liverpool har ikke vunnet i Premier League i 2023

Liverpool har spilt tre kamper i Premier League så langt i år, men ikke vunnet noen av de. På hjemmebane har Liverpool kun et tap så langt i år, noe som lover godt for vertene før lørdagens kamp. På de siste 17 ligakampene mellom de to lagene har Liverpool bare vunnet tre.

I fjorårets sesong tok Liverpool 2. plassen i Premier League, kun et poeng bak serievinner Manchester City. Nå er de 19 poeng bak Arsenal på topp og har nok med å komme seg inn blant topp fire. 10 poeng skiller Liverpool fra 4. plassen.

Chelsea må klare seg uten elleve av spillerne

Chelsea har fem tap på bortebane denne sesongen og sliter med mye skadeproblematikk. Zakaria, Kanté, James, Mendy, Broja, Fofana, Pulisic, Sterling, Chilwell og Loftus-Cheek er alle ute med skade og mister kampen mot Liverpool. Nysigneringen João Félix spiller heller ikke, ettersom han er suspendert.

I forrige kamp fikk London-klubben en etterlengtet opptur da de vant 1-0 over Crystal Palace. Det ble Chelsea første seier i 2023.

Forrige gang de to lagene møttes i Premier League endte det uavgjort med stillingen 2-2.

På Oddsen er Liverpool favoritt til å ta hjem seieren med en odds på 1.85. På uavgjort er oddsen 3.70, mens seier til Chelsea har en odds på 3.85.

Helgens Premier League-kamper

Lørdag

Liverpool - Chelsea kl. 13.30

Bournemouth - Nottingham Forest kl. 16.00

Leicester City - Brighton kl. 16.00

Southampton - Aston Villa kl. 16.00

West Ham - Everton kl. 16.00

Crystal Palace - Newcastle kl. 18.30

Søndag

Leeds United - Brentford kl. 15.00

Manchester City - Wolverhampton kl. 15.00

Arsenal - Manchester United kl. 17.30

Mandag

Fulham - Tottenham kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler