oddsen

Toppserien: Drømmen om å sikre topp fire

Søndag sparkes Toppserien i gang.

Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:16. mars 2022Endret:3. januar 2023

Om syv dager sparkes endelig en ny sesong i Toppserien i gang. Nytt for sesongen er at det i år for første gang skal spilles et sluttspill etter 18 spilte kamper.

Da deles Toppserien opp i to puljer, hvor topp fire skal konkurrere om seriegullet, mens bunn seks får besøk av de to øverste lagene fra 1. divisjon og kjemper for å unngå nedrykk. I den øverste puljen vil lagene starte med følgende poengsum ut fra plassering etter grunnspillet:

  1. plass: Seks poeng

  2. plass: Fire poeng

  3. plass: To poeng

  4. plass: Null poeng

I den nederste puljen nullstilles poengene når sluttspillet settes i gang. Slik ser det ut hos de ulike klubbene før seriestarten neste helg:

Toppserien på Oddsen.

Brann

Plassering 2021: 1

I sin aller siste sesong som Sandviken gikk Alexander Straus sitt lag ubeseiret gjennom seriespillet og vant til slutt et historisk seriegull, det første seriegullet til et lag i Bergen på kvinnesiden noensinne. De tok seg også til cupfinalen på Ullevaal, men tapte der sin eneste kamp med 1-2 for Vålerenga.

I år er de rødhvite draktene byttet ut med helrødt, og Sandviken byttet ut med Brann. Hjemmebanen er den samme, men enkelte kamper vil bli spilt på Brann Stadion.

Siden forrige sesong har fem spillere blitt signert, og spesielt Berglind Thorvaldsdottir fra Hammarby blir svært viktig siden Maria Brochmann er ventet å være ute i en god stund fremover med en skade i akillesen.

Nå skal kaptein Tuva Hansen og Brann forsøke å vinne serien to år på rad, noe Vålerenga ikke klarte i fjor.

– Målet er å bli topp fire og selvfølgelig kvalifisere oss videre til Champions League og ta oss til gruppespillet. Vi snakket ikke om gullet i hele fjor heller, vi tar én kamp om gangen og så får vi telle opp til slutt, sier Brann-kapteinen. 


NÅ I BRANN: Tuva Hansen.

Tuva Hansen forteller om en ny hverdag som Brann-spiller.

– Det er mer trykk, men bare positivt. Det er veldig kjekt med mer støtte og medietrykk, og det gir bare større motivasjon til å prestere bedre i år, sier hun.

Overganger

Inn: Hanne Larsen (Medkila), Nora Eide Lie (LSK Kvinner), Berglind Thorvaldsdottir (Hammarby), Svava Ros Gudmundsdottir (Bordeaux) og Therese Sessy Åsland (Kristianstads DFF).

Ut: Vilde Hasund (Hammarby), Ingrid Marie Spord (LSK Kvinner), Kennya Cordner (Fenerbache), Oda Bogstad (Klepp), Kristina Grøndal (Arna-Bjørnar), Elise Alsaker Kvinge (Loddefjord), Vilde Veglo (utlån til Arna-Bjørnar), Mathilde Sangolt (utlån til Åsane), Ida Holm Neset (utlån til Åsane) og Ragnhild Eikeland Skage (utlån til Fyllingsdalen).

Spillertropp

Keepere: Aurora Mikalsen Sandra Stavenes og Hanne Larsen

Forsvarsspillere: Ingrid Ryland, Cecilie Redisch Kvamme, Guro Bergsvand, Marthine Østenstad, Tuva Hansen, Ingrid Stenevik og Marit Bratberg Lund.

Midtbanespillere: Lisa Fjellstad Naalsund, Rakel Engesvik, Nora Eide Lie, Mille Aune, Therese Sessy Åsland og Signe Gaupset

Angrepsspillere: Elisabeth Terland, Svava Ros Gudmundsdottir, Maria Brochmann og Berglind Thorvaldsdottir

Resultater i treningskampene

22.01: Åsane – Brann 0-1

29.01: Brann – Arna-Bjørnar 4-0

07.02: Brann – Häcken 2-1

11.02: Brann – Hammarby 0-2

19.02: Brann – Åsane 2-0

04.03: Brann – Lyn 4-0

13.03: Vålerenga – Brann x-x

Rosenborg

Plassering 2021: 2

Ny god sesong i fjor, men samme skjebne. I 2020 var det Vålerenga som ble for sterke med minst mulig margin, og i 2021 var det Sandviken. Bare to tap var fasiten og nok til at seriegullet ikke endte opp i Trondheim. Men igjen skal det spilles Champions League dette året for trønderne, som tok seg til semifinalen i NM, men gikk på et skuffende 0-4-tap i Oslo.

Denne oppkjøringen har trønderne slitt stort med skader, noe som har ført til at de to siste oppsatte treningskampene mot Brann og Vålerenga har blitt avlyst. På det verste har skadelisten telt 12-13 spillere.

Derfor er det godt at det har kommet inn flere forsterkninger før sesongen. Spennende Anna Jøsendal (Avaldsnes), Mathilde Harviken (Røa) og Marie Dølvik Markussen (Newcastle Jets) er blant spillerne som har signert for klubben. 

– Det er alltid kjekt med seriestart og at kampene betyr noe igjen. Hele laget er gira på sesongstart. Nå er det flere som har begynt å komme tilbake i spill. Selv om vi har en tynn tropp nå, så har vi hatt gode treninger og fått en fin gjennomgang. I dagene og ukene som kommer vil flere og flere komme på plass, så vi er godt rustet til seriestart, sier nysignering Anna Jøsendal om den nåværende situasjonen i klubben. 

– Jeg er skikkelig gira på å komme i gang. Jeg føler jeg har blitt tatt godt i mot og at det er et veldig godt lag. Blir spennende å se hvordan jeg gjør det i Rosenborg-drakta, avslutter hun. 

BLANT FAVORITTENE: Rosenborg og Synne Skinnes Hansen (t.v). Foto: Bildbyrån.

Overganger

Inn: Lene Christensen (Kolding IQ), Mathilde Harviken (Røa), Anna Jøsendal (Avaldsnes), Selma Sol Magnusdottir (Breidablik) og Marie Dølvik Markussen (Newcastle Jets). 

Ut: Lisa-Marie Karlseng Utland (legger opp), Kristine Nøstmo (legger opp) Julie Blakstad (Manchester City), Solfrid Vaagan Hofset (Kil/Hemne), Maiken Bakke (Kil/Hemne)

Spillertropp

Keepere: Lene Christensen, Rugile Rulyte og Karen Oline Sneve.

Forsvarsspillere: Mali Lilleås Næss, Ina Lundereng Vårhus, Kristine Leine, Emilie Bragstad, Mathilde Harviken, Marita Olsen, Maria Olsvik og Kristine Minde.

Midtbanespillere: Emilie Joramo, Elin Sørum, Cesilie Andreassen, Selma Sol Magnusdottir, Synne Brønstad og Martyna Sobczyk.

Angrepsspillere: Synne Skinnes Hansen, Matilde Alsaker Rogde, Sara Kanutte Fornes, Emilie Lein, Elen Melhus, Karoline Nagelhus Hernes, Marie Dølvik Markussen, Celine Nergård og Anna Jøsendal.

Resultater i treningskampene

07.02: Rosenborg – Hammarby 3-1

11.02: Häcken – Rosenborg 3-1

18.02: Rosenborg – Kil/Hemne 5-0

26.02: Rosenborg – Fortuna Ålesund 4-0

03.03: Rosenborg – Arna-Bjørnar 2-0

LSK Kvinner

Plassering 2021: 3

LSK Kvinner var aldri i nærheten av gullkampen, men gjennomførte likevel en sterk førstesesong under Knut Slatleim. Laget endte foran erkerival Vålerenga på bronseplass, mens i cupen ble det stopp med 0-2-tap i semifinalen mot tapende finalist Sandviken.

– Jeg var godt fornøyd med forrige sesong og 3. plass var ikke dumt, sier LSKs stortalent Thea Kyvåg til Norske Fotballkvinner

Før kommende sesong har LSK Kvinner blant annet mistet fjorårets kaptein og toppscorer i Toppserien, Emilie Haavi, samt toppspiss Sophie Román Haug, begge til Roma. Troppen er full av ungt pågangsmot og mange spennende talenter, men vil nok trenge at de mer rutinerte spillerne, som Ingrid Marie Spord og Cecilie Fiskerstrand kan bidra ekstra mye.

Forhåpentligvis kan Camilla Linberg bli kvitt skadeplagene og finne tilbake til toppnivået hun viste i 2020-sesongen for Lyn, spesielt etter den ubeleilige korsbåndsskaden til Mimmi Løfwenius. Optimismen er likevel til stede hos kanarifuglene:

– Jeg har troen som vanlig. Vi har en ung tropp som er veldig gira på å vise seg frem, og jeg tenker at vi kan ble topp tre igjen, uttaler Kyvåg til Norske Fotballkvinner.

Overganger:

Inn: Irene Dirdal (Avaldsnes), Emma Stølen Godø (Lyn), Laura Gashi (Lyn), Signe Holt Andersen (Lazio), Ingrid Marie Spord (Brann), Rebecka Holum (Avaldsnes) og Nina Jakobsson (Hammarby).

Ut: Sophie Román Haug (Roma), Ida Norstrøm (Arna-Bjørnar), Nora Eide Lie (Brann), Cathrine Dahlström (ukjent), Emilie Haavi (Roma) og Isabell Bachor (legger opp).

Spillertropp:

Keepere: Cecilie Fiskerstrand og Thiril Erichsen

Forsvarsspillere: Karly Røstbakken, Ina Gausdal, Emilie Marie Aanes Woldvik, Malin Johnsen Brenn, Mia Authen, Casandra Lüthcke og Oda Johansen.

Midtbanespillere: Mille Ivi Christensen, Laura Gashi, Irene Dirdal, Ingrid Marie Spord og Kristina Karlöf.

Angrepsspillere: Emma Stølen Godø, Mimmi Löwfenius Veum, Camilla Linberg, Andrea Wilmann, Thea Kyvåg, Rebecka Holum, Nina Jakobsson og Signe Holt Andersen.

Resultater i treningskampene:

29.01: LSK Kvinner – Strømmen G06 4-2

07.02: Eskilstuna United DFF – LSK Kvinner 1-1

11.02: Kristianstads DFF – LSK Kvinner 0-0

26.02: LSK Kvinner – Lyn 2-2

06.03: LSK Kvinner – Stabæk 2-1

12.03: LSK Kvinner – Arna-Bjørnar

Vålerenga

Plassering 2021: 4

2020-sesongen kunne ikke ha blitt bedre med både gull i både cup og serie, men 2021-sesongen derimot vil stå igjen som en gedigen skuffelse i Oslo om vi tenker på seriespillet. Vålerenga var aldri i nærheten av å kunne kjempe om seriegullet og havnet til slutt på 4. plass, hele 17 poeng bak seriemester Sandviken. 

Det ble riktig nok en stor opptur mot slutten av sesongen da det ble triumf i cupen med 2-1 på Ullevaal mot Sandviken. 

Men det betyr likevel at Vålerenga ikke skal spille Champions League i år – og de blåkledde må nok finne seg i å være underdogs denne sesongen med tanke på et nytt seriegull. 

Viktig blir det også at Runa Lillegård holder seg skadefri og finner tilbake til formen hun tidligere har hatt i Lyn. 21-åringen fra Alta signerte gratis for klubben etter forrige sesong, men har slitt voldsomt med skader de to siste sesongene. 

Overganger

Inn: Guro Pettersen (Piteå), Runa Lillegård (Lyn), Emilie Iversen (fra eget akademi), Malin Sunde (Fiorentina).

Ut: Katie Stengel (Liverpool), Hannah Seabert (Sporting CP), Marie Dølvik Markussen (Newcastle Jets), Sigrid Heien Hansen (legger opp), Cathrine Bott (Leicester City), Amanda Andradóttir (Kristiandstads DFF), Rikke Marie Madsen (Madrid CF), Synne Jensen (Real Sociedad), Tine Celine England Karstensen (Grei), Emilie Østerås (Kolbotn), Emilie Østerås (Kolbotn).

Spillertropp

Keepere: Guro Pettersen, Jalen Tompkins og Klara Sporsem. 

Forsvarsspillere: Camilla Huseby, Janni Thomsen, Emma Iversen, Stine Ballisager Pedersen, Malin Sunde, Ingibjörg Sigurdardottir og Andrine Tomter.

Midtbanespillere: Rikke Nygard, Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø, Thea Bjelde og Dejana Stefanovic. 

Angrepsspillere: Stine Brekken, Elise Thorsnes, Runa Lillegård og Agnete Nielsen. 

Treningskampene

22.01: Øvrevoll Hosle – Vålerenga 1-0

29.01: Vålerenga – Røa 0-0

05.02: Vålerenga – Kolbotn 0-0

12.02: Vålerenga – Fortuna Hjørring 1-0

06.03: Vålerenga – Avaldsnes 5-0

13.03: Vålerenga – Brann x-x

Arna-Bjørnar

Plassering 2021: 5

Etter en katastrofal start med fire tap og null poeng etter fire serierunder, virket det som at Arna-Bjørnar skulle slite med å holde plassen i Toppserien forrige sesong. 

Men byens nest beste fotballag hevet seg kraftig etter det, tok som eneste lag poeng mot Sandviken (1-1) i femte serierunde og avsluttet til slutt sesongen på en imponerende 5. plass. 

– Vi hadde en helt forferdelig start, det var en sjokkåpning ingen trodde skulle skje, men vi endte opp på 5. plass som var helt fantastisk og over all forventning, sier Marte Bjelde Hjelmhaug til Norske Fotballkvinner.

22-åringen er blant de mer rutinerte i et svært ungt Arna-Bjørnar lag, som riktig nok har fått sårt tiltrengt erfaring med Helene Gloppen inn dørene. Hun har signert en ettårskontrakt med klubben, det samme kommer også Stine Hovland til å gjøre. Begge har spilt de siste treningskampene for klubben. 

I tillegg til erfaring i midtforsvaret, har Arna-Bjørnar fått inn Vilde Veglo fra Brann på lån frem til sommeren. Spisstalentet har slitt med spilletid de siste sesongene, men kan nå vise seg å bli en viktig brikke for et lag som tidvis har slitt foran mål de to siste årene. 

I fjor var lagets toppscorer Mia Jalkerud med fem scoringer. Hun forsvant midtveis i sesongen. Hjelmhaug håper Veglo kan bidra foran mål. 

– Veglo er selvfølgelig en forsterkning som vi er glade for å ha. Jeg tror hun kommer til å gjøre en stor innsats og være en forsterkning i vårsesongen, sier venstrebacken.

Overganger

Inn: Yuuka Kurosaki (Fukuoka), Ida Norstrøm (LSK), Kristina Herfindal Grøndal (Brann), Vilde Veglo (på lån fra Brann frem til 30.06), Helene Gloppen (gratis) og Stine Hovland (gratis)

Ut: Emelie Lövgren (Djurgården Fotboll), Maria Østervold (lån til Åsane gjort permanent), Milena Kokosz (Åsane).

Spillertropp

Keepere: Moa Edrud, Andrea Kvamme og Ida Norstrøm.

Forsvarsspillere: Tanja Myrseth, Kristina Grøndal, Tomine Svendheim, Helene Gloppen, Stine Hovland, Ingrid Andreassen, Tora Ose og Marte Bjelde Hjelmhaug. 

Midtbanespillere: Nora Blindheim Nøss, Martine Midtbø, Marija Aleksic, Yuuka Kurosaki, Madeleine Veivåg, Ingrid Lovise Jåstad, Linnéa Solvoll Laupstad, Julie Damsgaard Madsen og Madelen Koldal Holme. 

Angrepsspillere: Meryll Abrahamsen, Marie Rekdal Johannesdottir, Mina Bell Folland, Vilde Veglo og Miljana Ivanovic. 

Resultater i treningskampene

05.01: Arna-Bjørnar – Avaldsnes 1-2

12.02: Klepp – Avaldsnes 1-3

26.02: Åsane – Avaldsnes 2-3

06.03: Vålerenga – Avaldsnes 5-0

12.03: Avaldsnes – Klepp 1-0

Kolbotn

Plassering 2021: 6

Det var knyttet store forventninger til Kolbotn før 2021-sesongen. Troppen så sterk ut med mange spennende spillere, og håpet var at den brennhete spissduoen bestående av Marit Clausen og Ingrid Kvernvolden skulle skyte laget fra Sofiemyr oppover på tabellen.

De leverte ikke helt til forventningene, men det endte likevel med en brukbar sesong for Kolbotn, tross en sesongoppkjøring preget av treningsnekt og en verst tenkelig sesongstart med fem strake tap.

Siden fjoråret har Kolbotn mistet toppscorer fra 2020 og 2021, Johanne Fridlund til Lazio, mens Marit Clausen har forlatt klubben uten å ha fått det til å stemme ordentlig i den hvite og blå drakten.

Inn stadionportene har blant annet Sarah Dyrehauge kommet. Hun håper nok å slå tilbake etter et mislykket opphold i Rosenborg.

Angrepsspiller Ingrid Kvernvolden er spent én uke før seriestart og forteller om et hårete mål. 

– Det kommer seg mer og mer, så gjelder det å få på plass samspillet offensivt og defensivt hakket bedre. Men jeg syns det begynner å se veldig bra ut, sier hun til Toppfotball Kvinner. 

– Hva er målet for 2022?

– Vi må sette oss litt høye mål, så jeg tenker at vi skal prøve å hevde oss med topp 4. Vi har ambisjoner og en god sjanse på å gjøre det bedre enn i fjor, svarer Kvernvolden.

Svært uheldig var imidlertid nysigneringen Emma Braut Brunes da hun røk korsbåndet tidlig i oppkjøringen. 

Overganger:

Inn: Sarah Dyrehauge Hansen (Rosenborg), Selma Panengstuen (Stabæk), Emma Braut Brunes (Klepp), Siw Døvle (Rosenborg), Marie Hella Andresen (Klepp), Emilie Libakken Østerås (Vålerenga), Emilie Østerås (Vålerenga).

Ut:  Savannah Marie Francis (ukjent), Selma Pettersen (Stabæk), Hildegunn Sævik (Røa), Kristin Holmen (utlån til Lyn frem til sommeren), Johanne Fridlund (SS Lazio), Marit Clausen (legger opp).

Spillertropp

Keepere: Siri Ervik og Selma Panengstuen.

Forsvarsspillere: Emma Braut Brunes, Lena Soleng Hansen, Susanne Oliver Haaland, Fanny Lång, Sara Lindbak Hørte, Ingrid Rokke Elvebakken og Thea Sørbo. 

Midtbanespillere: Siw Døwle, Marie Hella Andersen, Nathalie Jørgensen, Sarah Dyrehauge, Guro Møller og Emilie Østerås. 

Angrepsspillere: Jenny Norem, Ingrid Kvernvolden, Eline Hegg og Julie Hoff Klæboe. 

Resultater i treningskampene

29.01: Kolbotn – Øvrevoll Hosle 1-0

05.02: Vålerenga – Kolbotn 0-0

19.02: Røa – Kolbotn 1-1

25.02: Kolbotn – TIL 2020 3-1

07.03: Kolbotn – Arna-Bjørnar 1-0

Stabæk

Plassering 2021: 7

Returen til Toppserien så lenge ut til å bli tøff og muligens ende med et nytt nedrykk for Stabæk i 2021. Lenge var de nederst på tabellen, men en sterk høstsesong førte laget til slutt opp på en meget solid 7. plass og dermed en ny sesong i Toppserien.

Kanskje er det derfor enda mer i vente denne sesongen fra Stabæk? 

Laget har klart å beholde de aller fleste spillerne fra i fjor, Selma Panengstuen (Kolbotn) er blant de få spillerne som har forlatt klubben. 

Motsatt vei har forsvarsspiller Selma Pettersen gått, og med tanke på at de nå har klart å beholde stammen i laget, er Stabæk muligens blant lagene som har muligheten til å kjempe på øvre halvdel.

Overganger

Inn: Selma Pettersen (Kolbotn), Smilla Valotto (fra eget juniorlag), Andrea Anderdal (Øvervoll Hosle), Idun-Kristine Jørgensen (LSK Kvinner), Silje Skaara Helgesen (Viking).

Ut: Rakel Jagtøien Renolen (lån til Røa gjort permanent), Selma Panengstuen (Kolbotn), Cornelia Remme Fladberg (Lyn), Live Aandal (legger opp), Stine Reinås (legger opp), Margaux Lægreid (lån til Hønefoss gjort permanent), Åsne Bredeli (lån til Hønefoss gjort permanent).

Spillertropp

Keepere: Sunniva Skoglund og Idun Kristine Jørgensen.

Forsvarsspillere: Louise Normann, Selma Pettersen, Ingrid Søndenå, Kim Marie Sundlöw, Silje Bjørneboe og Siri Nordeide Grønli. 

Midtbanespillere: Thea Loennecken, Justine Kielland, Smilla Valotto, Linn Huseby, Andrea Anderdal, Mona Hegna og Elise Lundblad. 

Angrepsspillere: Melissa Bjånesøy, Zara Jönsson, Maren Hauge, Maiken Bjørndalen, Iris Omarsdottir og Maren Hagfors Thoresen. 

Resultater i treningskampene

29.01: 16.00: Stabæk – Kongsvinger

05.02: 13.00: Stabæk – Røa 3-2

26.02: 13.00: Hønefoss – Stabæk 1-0

06.03: Stabæk – LSK Kvinner 1-2

Avaldsnes

Plassering 2021: 8

Avaldsnes sto overfor en rekke utfordringer før 2021-sesongen etter å ha mistet mange av sine mest sentrale spillere. De klarte derimot ikke å løse alle disse og var langt unna å følge opp bronsemedaljen fra 2020. 2021 ble en sesong i motsatt ende av tabellen for laget fra Karmøy og en kamp for å unngå kvalifiseringsplass, noe de klarte med et nødskrik med bare målforskjellen som skilte de fra Lyn. 

I likhet med 2021 har det vært mange utskiftninger hos karmøyingene. Fjorårets hovedtrener Thomas Dahle har forlatt klubben og blitt erstattet med John Arne Riise. Riise rykket ned med Flint og har mest erfaring fra herrefotballen. Nå skal han prøve seg som hovedtrener i Toppserien for et Avaldsnes som besitter en tynn tropp etter å ha mistet sine aller viktigste spillere. 

Så langt har Avaldsnes klart å beholde landslagsspiller Karina Sævik på tross av sterk interesse fra Brann. Sævik blir en veldig viktig spiller for Riise dersom laget hans skal få en god sesong.

Overganger

Inn: Sydney Blomquist (ASJ Aoyaux), Evelyn Badu (Hassaacas Ladies), Perpetual Agyekum (Hassaacas Ladies), Jovana Petrovic (ZFK Crvena zvezda Beograd/Røde Stjerne), Susan Ama Duah (Valued Girls FC), Sandra Østenstad (fra eget akademi), Emma Endresen (fra eget akademi), Marion Mannes Haugland (fra eget akademi) og Emma Rolston (Arna-Bjørnar). 

Ut: Anna Langås Jøsendal (Rosenborg), Nathalie Jøsang Utvik (legger opp), Robyn Decker (legger opp), Jenny Røsholm Olsen (Lyn), Andrea Norheim (Køge), Irene Dirdal (LSK Kvinner), Victoria Esson (SC Sand) og Rebecka Holum (LSK Kvinner).

Spillertropp

Keepere: Jovana Petrovic og Synne Danielsen.

Forsvarsspillere: Selma Løvås, Kaja Olsen, Susan Ama Duah, Hanna Dahl, Perpetual Agyekum og Emma Endresen. 

Midtbanespillere: Sara Pavlovic, Marion Mannes Haugland, Ida Natvik og Cille Nilsen. 

Angrepsspillere: Sandra Østenstad, Emma Rolston, Evelyn Badu, Karina Sævik, Kristin Svandal og Sydney Blomquist

Resultater i treningskampene

05.01: Avaldsnes – Arna-Bjørnar 2-1

12.02: Klepp – Avaldsnes 1-3

26.02: Åsane – Avaldsnes 2-3

06.03: Vålerenga – Avaldsnes 5-0

12.03: Avaldsnes – Klepp 1-0

Lyn

Plassering 2021: 9

2021 ble en ustabil sesong for Lyn. Mange av kampene mot topplagene var jevne, men de fant aldri stabiliteten til å ta mange poeng mot lagene rundt de på tabellen. Dermed endte de på 9. plass og måtte ut i kvalifiseringskamp mot Åsane. Det endte med 2-1-seier på Kringsjå, 1-0-seier i Bergen og 3-1 sammenlagt og fornyet kontrakt i Toppserien. 

– Jeg synes vi hadde et for stort sprik mellom topp- og bunnivået vårt. Vi spilte jevnt mot topplagene, men sviktet mot de lagene som vi burde ta poeng mot. Jeg vil si at det er det som gjorde at det endte med kvalikplass, sier midtbanespiller Julie Jorde til Norske Fotballkvinner.

Det ble heller ikke noe cupeventyr for Lyn i 2021, hvor de ble sendt på hodet ut av daværende 2. divisjonslag AaFK Fortuna i det som ble sesongens store cupbombe. 

Før denne sesongen har de fleste av lagets viktigste spillere forlatt klubben, og Lyn virker svekket på papiret sammenlignet med fjorårssesongen. Kollektivet blir dermed viktig for å erstatte spillere som Joanna Bækkelund, Laura Gashi og Runa Lillegård.

– Vi skal kjempe i hver kamp og ønsker å havne så høyt oppe på tabellen som mulig. Vi skal prøve å være et spillende lag med et mer offensivt fokus slik at vi forhåpentligvis kan score flere mål enn i fjor, sier Jorde til Norske Fotballkvinner.

Overganger

Inn: Una Roaldseth Søyland (tilbake fra lån til Fart), Hedda Foslie (tilbake fra lån til Fart), Kristine Gulbrandsen (Aafk Fortuna), Miriam Vilnes Mjåseth (Medkila), Cornelia Remme Fladberg (Stabæk), Jenny Røsholm Olsen (Avaldsnes), Jenny Gjerde Sætre (fra eget juniorlag) og Mathea Berg-Solemdal (Eik).

Ut: Emma Stølen Godø (LSK), Laura Gashi (LSK), Sofie Tunes (TIL 2020), Mari Refsnes Hasselknippe (legger opp/pause), Christina Elise Osnes-Ringen (Røa), Runa Lillegård (Vålerenga), Joanna Aalstad Bækkelund (Eskilstuna United) og Hedda Foslie (legger opp).

Spillertropp

Keepere: Kirvil Odden og Jenny Gjerde Sætre

Forsvarsspillere: Emilie Bølviken, Iselin Sandnes Olsen, Maria Fink, Emma Raaum Closs, Maja Nordahl, Josefine Birkelund og Christina Osnes-Ringen

Midtbanespillere: Una Roaldseth Søyland, Julie Aune Jorde, Anna Palm, Cornelia Fladberg, Kristin Holmen, Kamilla Melgård, Cathinka Tandberg og Selma Hernes. 

Angrepsspillere: Jenny Røsholm Olsen, Miriam Vilnes Mjåseth, Monica Nedgård Isaksen og Anna Aahjem

Resultater i treningskampene

04.02: Lyn – TIL 2020 1-0

12.02: Lyn – Røa 2-3

26.02: LSK Kvinner – Lyn 2-2

05.03: Brann – Lyn 4-0

12.03: Brøndby – Lyn 0-3

Røa

Plassering 2021: 1. plass i 1. divisjon

Røa hadde full kontroll i 1. divisjon i 2021 etter nedrykket i 2020. Geir Nordbys lag gikk ubeseiret gjennom seriespillet med 13 seire og fem uavgjorte, og sikret dermed en velfortjent retur til det øverste nivået. 

Opprykket virker å ha gitt selvtillit for Røa med en god giv i spillergruppen.

Trener Geir Nordby forteller til Toppfotball Kvinner at sesongoppkjøringen har vært tøff og givende, men at troppen har vært veldig dedikert. Han er også spent på å se årets spiller i fjor, Tuva Espås, men trekker samtidig frem kollektivet Røa:

– Det blir en siste vårpuss med fokus på å forsterke grunnspillet vårt og trene inn mer soliditet, sier han og fortsetter om fjorårets viktige spiller Espås: 

– Det blir selvsagt spennende å følge Tuva, men mange har vist seg fra en positiv side. Samtidig blir sentrallinja avgjørende, og jeg tror at vi kan overraske med et sterk kollektiv, sier Nordby. 

Målsetningen for sesongen er også klar:

– Vi skal stabilisere oss i Toppserien og stå igjen som norgesmestre i cupen, sier Nordby.

Overganger

Inn: Rakel Jagtøien Renolen (permanent etter lån fra Stabæk), Christina Elise Osnes-Ringen (Lyn), Cassandra Bogere (Skeid), Hildegunn Sævik (Kolbotn), Synne Vatshelle Raa (TIL 2020) og Julie Austdal (Klepp).

Ut: Dina Marie Nilsen (legger opp), Josefine Ervik (pause), Emma Jørgensen Østvold (pause), Mathilde Harviken (Rosenborg) og Emma Jørgensen Østvold (legger opp).

Spillertropp

Keepere: Linn Mari Nilsen og Hildegunn Sævik.

Forsvarsspillere: Frida Lyshoel, Mia Svendsen, Sarah Suphellen, Synne Masdal, Julie Brusgaard, Synne Raa, Rakel Renolen og Christina Osnes-Ringen.

Midtbanespillere: Oline Brekke Fuglem, Mia Huse, Julie Austdal, Ragne Svastuen og Cassandra Bogere. 

Angrepsspillere: Nadia Ryan Pinto, Vårin Ness, Malene Wik Alfredsen, Vilde Fjelldal, Tuva Espås og Birgitte Bjørklykhaug.


Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler