oddsen

Toppserien: Favorittene møter outsiderne

Etter to runder med kamper mellom topplagene, er det denne runden på papiret favorittene mot utfordrerne. 

GOD START: Ylinn Tennebø og Vålerenga har fått en god start på sesongen. Det samme har ikke Arna-Bjørnar og Kristina Grøndal.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:22. april 2022Endret:3. januar 2023

Det er i ferd med å danne seg et lite skille mellom topp fire og resten av lagene allerede etter fire serierunder. I 5. serierunde kan avstanden potensielt bli enda større.

Slik ser serierunde fem ut:

  • Vålerenga - Kolbotn

  • LSK - Røa

  • Rosenborg - Arna-Bjørnar

  • Stabæk - Brann

  • Avaldsnes - Lyn 

Toppserien på Oddsen.

Bunnsolide Vålerenga

Vålerenga – Kolbotn, Intility Arena

Tolv av tolv mulige poeng for de blåkledde er status før den femte serierunden.

Vålerengas gode start under Nils Lexerød, som overtok for Jack Majgaard Jensen, bare fortsetter. I forrige serierunde ble Arna-Bjørnar slått 3-0 i en kamp de blåkledde var best fra start til slutt.

Den regjerende cupmesteren har vært bunnsolide defensivt med Guro Pettersen bakerst i buret. Piteå-signeringen har bare hentet én ball ut av nettet denne sesongen, og samtidig har laget scoret tre mål i snitt hver kamp.

Det er meget gode tall og gjør at Vålerenga enn så lenge holder følge med Brann. Rosenborg er nå tre poeng bak etter deres tap i forrige runde.

Kolbotn derimot har ikke helt klart å henge seg på topp fire-kjøret som de uttalte ambisjoner om før sesongen. Allerede er det blitt fem poeng opp, og det er på ingen måte utenkelig at den avstanden kan øke etter denne runden. Her er det liten tvil om at Vålerenga må regnes som favoritter, selv om Kolbotn har gjort det ganske vanskelig for Vålerenga de siste sesongene.

Bare to ganger har Vålerenga vunnet med mer enn ett mål innbyrdes i løpet av de siste sju kampene mellom lagene.

Fortsetter oppturen?

Avaldsnes – Lyn

Endelig kom oppturen for John Arne Riise og Avaldsnes i forrige serierunde. Karmøyværingene tok omsider poeng for første gang denne sesongen da Røa ble slått 2-0 i forrige serierunde. Etter tre strake tap og en svært tung start, var derfor lettelsen stor etter kampslutt.

– Det var veldig godt å kjenne på seiersfølelsen igjen, det er lenge siden sist. Som Riise har sagt, har vi tatt steg for steg i hver kamp. Jeg føler det går i riktig retning selv om det fortsatt er mye å jobbe med, sier Avaldsnes-kaptein Hanna Dahl til toppserien.no.

– Jeg tror seieren var en lettelse for alle selv om poengene nullstilles etter 18 runder, fortsetter hun. 

Søndag håper hun på mer jubel.

– Vi ble enige etter kampen om at vi måtte ha et seiersrop og finne vår måte å feire på, forteller Dahl.

Men Lyn blir på ingen måte en enkel oppgave. Selv om det «bare» er blitt fire poeng så langt denne sesongen, kunne det vært enda flere. Laget ble spådd nederst av mange før sesongen, men har så langt imponert. Sist var det svært nære at det ble poeng mot LSK Kvinner, men to sene scoringer fra de gulsvarte gjorde at det til slutt endte med 1-3-tap.

Torsdag kunne Lyn opplyse at neste hjemmekamp endelig blir på Kringsjå igjen etter at de har måttet spille på Grorud så langt denne sesongen.

Tøff bortetur

Stabæk – Brann, Nadderud stadion

Stabæk var best i store deler av oppgjøret, men måtte nøye seg med ett poeng borte mot Kolbotn sist. Det klarte de også uten Melissa Bjånesøy og med litt småproblemer i forkant av kampen.

Denne helgen får de virkelig en stor test når ubeseirede Brann kommer på besøk. Men i fjor beviste Stabæk så til de grader at de kan gjøre det tøft for de aller beste på en god dag. Den gang Sandviken måtte virkelig slite da det til slutt endte 2-1 i favør gjestene.

Til Nadderud kommer Brann med full pott i likhet med Vålerenga, på jakt etter en ny trepoenger. Det bør også være gode muligheter for at Lisa Naalsund er tilbake i startelleveren etter at hun måtte starte på benken sist som følge av skadeproblemene som oppsto på landslagssamlingen nylig.

Trondheim mot Bergen igjen

Rosenborg – Arna-Bjørnar, Koteng Arena

1-2 i Bergen sist gjør at Rosenborg allerede har havnet litt på etterskudd med tanke på å sikre et best mulig utgangspunkt før høstens sluttspill.

I en ganske jevnspilt kamp kunne Brann juble for seier takket være to scoringer av Elisabeth Terland, og det blir nok ikke mange poengene bergenserne kommer til å gi fra seg utover i sesongen.

Igjen er det et bergenslag som står på motsatt banehalvdel, men denne gangen er det lillesøster Arna-Bjørnar som venter. Det bør være en langt mer overkommelig oppgave.

Arna-Bjørnar tapte 0-3 mot Vålerenga sist, og har tidligere denne sesongen tapt 0-7 mot Brann.

Mot Vålerenga måtte Arna-Bjørnar klare seg uten Helene Gloppen, mens Marte Hjelmhaug ikke var med fra start.

Bergenserne har bare vunnet over Avaldsnes så langt og ligger for øyeblikket på 7. plass.

Poengløse Røa med vanskelig oppgave

LSK Kvinner – Røa, LSK-hallen

LSK Kvinner så ut til å avgi poeng mot Lyn sist, men klarte til slutt å ta tre poeng takket være sene scoringer fra Thea Kyvåg og Emma Stølen Godø.

Dermed henger kanarifuglene fortsatt godt med, bare tre poeng bak Vålerenga og Rosenborg. I tillegg var det svært gledelig for laget å se Andrea Wilmann tilbake på banen for første gang på over 500 dager etter hennes korsbåndsskade.

Nå er det Geir Nordbys Røa som venter, og returen til Toppserien har på ingen måte vært god så langt for det nyopprykkede laget.

Sist ble det 0-2 hjemme mot Avaldsnes, noe som gjør laget til det eneste med null poeng etter fire serierunder. Selv om det i utgangspunktet ikke har veldig stor betydning ettersom poengene nullstilles til sluttspillet, er det neppe godt for selvtilliten om denne formen fortsetter for lenge.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler