oddsen

Toppserien: Nøkkelkamp i bunnen av tabellen - lagene fra Bergen i trøbbel

Mye står på spill i Bergen denne helga.

NØKKELKAMP: Avaldsnes og kapteinen Hanna Dahl møter Arna-Bjørnar til en nøkkelkamp denne helgen.BILDBYRÅNVEGARD GRØTT
Forfatterbilde Norsk TippingAlexanderLarsen / ToppserienPublisert:27. april 2023

En sjettedel av sesongen er nå unnagjort. I toppen har Brann skuffet aller mest, mens et annet lag fra Bergen, Arna-Bjørnar, sliter i motsatt ende av tabellen.

Denne helgen trenger begge to å slå tilbake.

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

Toppserien på Oddsen.

Rosenborg – Lyn sendes på NRK1, mens Stabæk – Brann kan du se på TV 2 Sport 1.

PS! Sjekk denne oversikten over samtlige overganger i Toppserien.

Skjebneoppgjør i bunnen

Denne helgen er det et oppgjør i bunnen av tabellen som gjerne skiller seg litt ekstra ut.

Avaldsnes og Arna-Bjørnar ble begge spådd å kjempe på nedre halvdel før sesongen. Det gjør de – og det er sistnevnte som har slitt desidert mest med kun én fattig scoring og null poeng etter fem serierunder.

Slik kan det naturligvis ikke fortsette om det skal bli spill på øverste nivå også neste sesong. Det unge laget tapte 1-3 hjemme mot Lyn i forrige serierunde, da Sofie Bjørnsen scoret lagets første mål i årets sesong.

Nå venter en ny hjemmekamp når John Arne Riises Avaldsnes kommer på besøk.

Avaldsnes hadde muligheten til å komme et lite stykke unna den verste nedrykksstriden om det ble seier mot Røa i forrige serierunde. Det ble det ikke, og dermed er det fortsatt bare ett poeng ned til kvalifisering og fire poeng ned til direkte nedrykk.

Denne kampen vil derfor bli uhyre viktig for begge lag. Skulle Arna-Bjørnar ta sesongens første trepoenger her, vil det helt sikkert gi en boost til laget. Skulle det derimot bli Avaldsnes som får mest grunn til å feire, begynner det plutselig å se meget mørkt ut for deres del.

I trøbbel

Men Arna-Bjørnar er ikke det eneste laget fra Bergen som har hatt en utfordrende start på sesongen.

Regjerende dobbeltmester Brann har slitt voldsomt med skader i sesonginnledningen, noe som kan være en medvirkende årsak til lagets prestasjoner. Bare sju scoringer på fem kamper og åtte poeng gjør at det allerede er fem poeng opp til serieleder Vålerenga.

Heller ikke den avstanden bør bli særlig mye større.

Men det blir heller ikke enkelt å ta tre poeng denne helgen.

På samme arena som herrene tok seg til cupfinalen på i midtuken, Nadderud, er det nå kvinnenes tur til å møte Stabæk på bortebane.

Baneforholdene har vært snakket mye om den siste tiden, og det kan derfor bli spennende å se hvordan gressmatten ser ut når lagene barker sammen lørdag. Nå må i alle fall Brann fram med boksehanskene og krige til seg alle poengene de kan få.

For Stabæks del handler det om å fortsette og bygge videre på en stigende form.

Revansjelyst

Det samme gjør det for LSK Kvinner som tar imot Røa.

Gultrøyene imponerte stort i forrige serierunde da de reiste til Koteng Arena og tok en meget sterk 1-0-seier borte mot Rosenborg. Nå er det Røa som står på motsatt banehalvdel, som også har imponert så langt i sesongen og som foreløpig har klart å holde seg et stykke unna nedrykksstriden.

De to siste kampene denne runden er Åsane – Vålerenga og Rosenborg – Lyn.

Åsane har heller ikke hatt det enkelt så langt, i likhet med Arna-Bjørnar og Brann. Bare tre poeng så langt er fasiten, noe som gjør at de for øyeblikket er på kvalifiseringsplass for nedrykk. Mot et Vålerenga-lag i storform og proppfulle av selvtillit spørs det om ikke oppgaven kan bli litt vel stor denne helgen.

På Koteng Arena handler det for Rosenborg om å slå tilbake etter skuffelsen mot LSK Kvinner sist. Tidligere i uken kom det en kjedelig nyhet fra Trondheim, da det ble kjent at Cesilie Andreassen er ute i fire måneder med en kneskade.

Hvordan vil trønderne klare seg uten den store playmakeren?

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler