oddsen

Toppserien: Sesongdefinerende runde

Denne helgen kan mye bli avgjort både i topp og bunn av tabellen.

TO SEIRE TIL: Sandviken trenger to seiere til for å sikre seg gullet i Toppserien.
Norsk Tipping
Publisert:15. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Alle kampene vises på direktesport.no, men kampen mellom Avaldsnes og Sandviken blir også vist på NRK 1 fra klokken 13.45. 

Begge må vinne

Klepp – Rosenborg, Klepp Stadion

Denne runden kan Klepp rykke ned til 1. divisjon. Laget fra Jæren startet sesongen med to strake seiere, men etter det har det kun blitt ett poeng på 13 kamper. Nå er avstanden opp til kvalifiseringsplassen på fire poeng når det gjenstår tre serierunder. Riktignok må Avaldsnes, Lyn og Stabæk vinne sine kamper, samt at Klepp taper sin kamp, for at nedrykket skal være et faktum denne runden.

I neste runde møter rogalendigne serieleder Sandviken, som etter all sannsynlighet kan sikre gullet i den kampen. Dermed ligger nok sjansen til overlevelse med seier i hjemmekampene mot Rosenborg og Vålerenga. Det skal bli tøft nok.

Rosenborg vant onsdag ettermiddag hengekampen mot LSK Kvinner fra 12. serierunde. Det betyr at trønderne nå etter all sannsynlighet enten får gull eller sølv denne sesongen. Avstanden opp til Sandviken er fire poeng, men bergenserne har en ekkel bortekamp mot LSK Kvinner i siste serierunde. Dermed har ikke Rosenborg noe annet valg enn å vinne sine kamper og håpe på det beste.

Da disse to lagene møtte hverandre tidligere i sesongen vant Rosenborg 2-1.

Kampstart på Jæren er klokken 15.00 lørdag ettermiddag.

Høyinteressant oppgjør

Stabæk – LSK Kvinner, Nadderud Stadion

Dette er en viktig kamp for begge lag. Stabæk innehar for øyeblikket kvalifiseringsplassen, men har bare ett poeng til Lyn og Avaldsnes. I siste serierunde møter de sistnevnte til det som kan bli en ren kamp om å unngå kvalifiseringsplassen.

LSK Kvinner sitt håp om sølvmedalje røk etter all sannsynlighet da de tapte for Rosenborg på onsdag. Nå blir fokuset på å ta bronsemedaljene, men Vålerenga er bare to poeng bak. Laget fra hovedstaden har også på papiret et litt lettere kampprogram igjen.

Tidligere torsdag kom også beskjeden fra LSK Kvinner om at de har hentet Laura Gashi fra Lyn. Midtbanespilleren fullfører sesongen i hovedstaden, før hun blir LSK Kvinner-spiller fra 2022-sesongen.

-Først og fremst så gleder jeg meg veldig til å ta steget videre til en klubb med høye ambisjoner og med mye erfaring. Målet er selvfølgelig å bidra på best mulig måte til at laget kan kjempe seg til topps igjen, spille Champions League og vinne NM, sier Laura Gashi til klubbens hjemmeside.

Da disse to lagene møtte hverandre tidligere i sesongen vant LSK Kvinner kontrollert 4-0.

Kampstart på Nadderud er klokken 15.00 lørdag.

Mest på spill for gjestene

Kolbotn – Lyn, Sofiemyr Stadion

Denne kampen er spesielt viktig for Lyn. Med LSK Kvinner og Rosenborg i de to siste kampene er det i dette oppgjøret de bør ta poeng. Gjør de ikke det kan det for ende med nedrykkskvalifisering for Oslo-klubben.

Laura Gashi kommer til å spille for LSK Kvinner neste sesong. Etter at overgangen ble offentliggjort torsdag hadde hovedpersonen følgende å si til klubbens hjemmeside:

– I fjor var valget enkelt da Lyn ønsket meg. Det å komme til Lyn var det beste valget. Jeg ble tatt i mot med åpne armer og ble veldig fort glad i gruppa. På kort tid har Lyn blitt som en familie for meg og det vil klubben fortsette å være selvom jeg blir LSK Kvinner-spiller.

– Jeg føler nå at tiden er inne for å prøve noe nytt, utvikle meg videre og ta nye steg. Det kommer til å bli tungt å si farvel, men heldigvis er det fortsatt en stund til. Jeg er fortsatt Lyn-spiller og kommer til å gi alt resten av sesongen. Det er bare gode ting å si om klubben, støtteapparatet og laget, det er en varm og god gjeng.

Lyn tapte et jevnt byderby mot Vålerenga forrige serierunde, mens Kolbotn tok en ufortjent seier borte mot dumpekandidat Klepp. I den kampen scoret Ingrid Kvernvolden rundens mål:

Da lagene møttes tidligere i sesongen vant Kolbotn 1-0.

Kampstart er klokken 15.00 lørdag.

Skal reise seg

Arna-Bjørnar – Vålerenga, Arna Idrettspark

Vålerenga kommer fra en 1-0-seier i byderbyet mot Lyn. Den kampen kunne riktignok ha endt annerledes, for Lyn var fullt på høyde med Vålerenga gjennom hele oppgjøret.

– Dette var ingen enkel kamp. Lyn jobbet hardt, men det gjorde vi også og hadde brukbar defensiv kontroll. Vi burde vel vært mer effektive, men vi får vi ta med oss seier og en bedre opplevelse enn i fjor, oppsummerte hovedtrener Jack Majgaard Jensen kampen.

Arna-Bjørnar kommer på sin side fra en skrekkelig opplevelse mot Rosenborg. Trønderne var flere hakk bedre og vant til slutt hele 7-1. Meryll Abrahamsen scoret Arna-Bjørnar sitt mål.

Det er Vålerenga som trenger poengene mest i denne kampen, men Arna-Bjørnar er et veldig godt hjemmelag. I tillegg er de nok tente på å vise seg fra en bedre side enn de gjorde mot Rosenborg.

Det er også verdt å nevne at Thea Bjelde får et gjensyn med gamleklubben. 21-åringen var kapteinen til Arna-Bjørnar denne sesongen, men dro til Vålerenga i sommer.

Da lagene møttes på Intilty Arena tidligere i sesongen var det Vålerenga som vant 2-0.

Kampstart er klokken 15.00 søndag. 

Nervedrama

Avaldsnes – Sandviken, Avaldsnes Idrettsenter

Sandviken sitt første seriegull nærmer seg med stormskritt. Vinner de denne kampen mot Avaldsnes, så kan seriegullet sikres i neste hjemmekamp mot Klepp. Det bør være mer enn nok motivasjon til å vinne søydangens kamp.

Men kampen er også viktig for Avaldsnes. Rogalendingene er nemlig bare ett poeng foran Stabæk som ligger på kvalifiseringsplass. I forrige serierunde ledet Avaldsnes hele 3-0 borte mot medaljejagende LSK Kvinner, men endte til slutt opp med å tape kampen 4-3.

Det er ingen tvil om Sandviken er store favoritter i dette oppgjøret, men Avaldsnes har et bra lag på papiret og har gjort det vanskelig for flere topplag denne sesongen.

Kampstart er klokken 14.00 søndag.


Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler