oddsen

Toppserien: Toppkamp i hovedstaden

Det har kokt før kampen og kommer garantert til å gjøre det også på banen. Søndag barker Vålerenga og Brann sammen på Intility Arena.

MER JUBEL? Brann jubler etter seieren mot Lyn. Nå skal de til Oslo på ny.
Norsk Tipping
Publisert:6. mai 2022Endret:3. januar 2023

Toppserien er i ferd med å tilspisse seg og det er mye å snakke om for tiden.Denne runden skal topp fire-lagene møtes, noe som kan bety endringer i toppen, men som også potensielt ,kan få andre lag til å nærme seg LSK Kvinner på 4. plass.

Det er snart klart for en ny runde.

Toppserien på Oddsen.

Temperatur før toppoppgjøret

Vålerenga – Brann, Intility Arena

På Intility denne helgen møtes de to lagene som så langt har levert en feilfri sesong. Begge står med full pott før søndagens kamp, og i forrige serierunde smadret Vålerenga Avaldsnes hele 6-0 på hjemmebane.

De vant også generalprøven mot Brann før årets sesong, i tillegg til fjorårets cupfinale. Med andre ord er de et av få lag som har vist at det er mulig å slå bergenserne.

Brann-spiller Elisabeth Terland er overfor toppserien.no klar på at Vålerenga har tatt steg denne sesongen under Nils Lexerød og at de forventer en tøff kamp. Før kampen har også hjemmelaget fyrt opp stemningen litt med et lite stikk mot Brann og Bergen med en promovideo på sosiale medier.

– De får bare holde på som de vil. Det viktigste er å vinne kampen, det er vårt fokus, ikke alt det andre, sier Terland. 

Den siste tiden har Brann hatt flere knepne seire mot Kolbotn, Lyn og Stabæk.

– Vi burde vært mer effektive og gjorde kanskje kampene litt mer spennende enn nødvendig, men det har hold til slutt. Det tar vi med oss, sier stortalentet.

Brann må til denne kampen klare seg uten Signe Gaupset som spiller J17-EM med Norge, i tillegg til Berglind Thorvaldsdottir og Mille Aune som begge er skadet. Aune er langtidsskadet.

– Vi er ikke flere i troppen enn vi må være, men vi ønsker å ha en så god tropp som mulig. Vi er kanskje mer sårbare hvis får noen skader, sier Brann-spilleren.

To revansjesugne lag

LSK Kvinner – Rosenborg, LSK-hallen

– Det er alltid kjipt å tape kamper, men vi er klare for å ta kampen og snu trenden. Vi har hatt noen veldig gode økter denne uken og har troen på seier, sier LSK Kvinner-kaptein Emilie Woldvik til toppserien.no.

Kanarifuglene har hatt en blytung periode den siste tiden med tre kamper uten seier. Det gjør at laget allerede er elleve poeng bak Vålerenga og Brann på toppen av tabellen.

Woldvik ble lagets kaptein før inneværende sesong og tar det derfor ekstra tungt.

– Selvfølgelig føler jeg på et ekstra ansvar når det går dårlig, jeg ønsker å ta tak og få gruppa til å prestere best mulig. Men heldigvis står vi sammen om det og jeg har troen på at vi skal snu det, sier hun.

– Hva tenker du om at dere har havnet så langt på etterskudd?

– Alt er mulig hvis vi klarer topp fire. Hvis vi ender opp på 4. plass så er vi bare seks poeng unna å vinne Toppserien. Vinner vi alle kampene så er vi på toppen, svarer høyrebacken.

Gledelige nyheter er det at Camilla Linberg omsider nærmer seg et comeback etter sin kneskade. Også Ina Gausdal begynner å nærme seg.

Heller ikke i Trondheim er stemningen på topp etter tapet for Lyn forrige helg. Onsdag ble Stabæk slått 1-0 i den opprinnelige 17. runden, men trønderne har havnet på etterskudd og er tre poeng bak Vålerenga og Brann med én kamp mer spilt.

– Det er ingenting som er avgjort ennå, mye kan skje, men tapet for Lyn var veldig dumt. Det skal ikke skje, det er skuffende, men ikke noe vi får gjort noe med. I verste fall kan det være avgjørende, sier Rosenborg-spiller Emilie Joramo til toppserien.no. 

Denne helgen kan Rosenborg utnytte at Vålerenga og Brann barker sammen på Intility hvor minst ett av lagene vil avgi poeng. Joramo sier hun håper at Vålerenga vinner fordi det fortsatt gjenstår to oppgjør mot Oslo-laget, i tillegg til at hun mener Brann trolig er hakket bedre.

Joramo ble nylig også kåret til månedens spiller i Toppserien i april.

– Det er veldig artig å bli sett og få anerkjennelse for jobben som er lagt ned. Jeg synes jeg har tatt steg fra i for, spesielt offensivt hvor jeg har bidratt med flere målpoeng, sier midtbaneeleganten.

Arna-Bjørnar-spiller snakker ut om trenerbyttet

Kolbotn – Arna-Bjørnar, KFUM-Arena

Kolbotn leverte en god prestasjon i Bergen forrige helg, men måtte til slutt gi tapt 1-2 etter en liten keeperblemme av Siri Ervik som Rakel Engesvik utnyttet på nådeløst vis.

Fjorårets sjetteplass har ikke hatt den beste starten på sesongen, men samtidig møtt samtlige topp fire-lag. Det har riktig nok resultert i fire av fire mulige tap.

Denne helgen er det et nytt bergenslag som venter når Arna-Bjørnar kommer på besøk etter en etterlengtet opptur mot LSK Kvinner sist helg.

– I sånne situasjoner må man stå sammen som gruppe og som klubb, det var en overgang for alle og vi måtte omstille som spillergruppe. Vi hadde kun fokus på oss selv i forkant av kampen og analyserte ikke LSK Kvinner, det har vi ikke gjort tidligere. Vi brukte ikke en kalori på de og jobbet mest med vårt offensive spill. Jeg tror det var veldig avgjørende, sier Arna-Bjørnar-spiller Marte Hjelmhaug til toppserien.no.

Arna-Bjørnar vant noe overraskende 1-0 hjemme mot LSK Kvinner i forrige runde etter at det forrige uke ble det kjent at Øyvind Nordtveit var ferdig som hovedtrener i klubben.

Og denne uken offentliggjorde Arna-Bjørnar at rekrutt-trener Bjarne Hagen overtar ansvaret på permanent basis. Da Hjelmhaug snakket med toppserien.no torsdag ettermiddag, hadde Hagen bare hatt en trening med sitt nye lag.

– Han holdt en tale før treningen og kom inn med en ganske offensiv tilnærming til laget og at Arna-Bjørnar skal framstå offensivt.

Hjelmhaug tror det var en riktig avgjørelse at Nordtveit til slutt var ferdig i klubben, men påpeker at han ikke fikk det enkelt på grunn av langtidsskader på nøkkelspillere som Tanja Myrseth, Nora Blindheim Nøss og Meryll Abrahamsen.

– Nå må vi bevise at LSK-kampen ikke var et enkelttilfelle og at det ikke var oss som spillergruppe, men at vi kan bruke trenerbyttet som noe positivt. Det blir spennende å se framover, sier hun.

Jakter topp fire

Avaldsnes – Stabæk, Avaldsnes 1

Etter noen oppløftende resultater mot Røa og Lyn kom Avaldsnes virkelig ned på jorden igjen forrige runde da det endte hele 0-6 borte mot Vålerenga på Intility.

Karmøyværingene hadde store problemer mot Oslo-laget som har levert feilfritt så langt denne sesongen, men samtidig verken der – eller nå – Avaldsnes trener å ta poengene. John Arne Riise har flere ganger vært tydelig på at det er først når sluttspillet settes i gang at Avaldsnes må samle poeng.

Avaldsnes er uansett nummer ni med fire poeng etter sju serierunder.

Stabæk derimot har vist svært positive tendenser, egentlig hele sesongen. Onsdag ble en flyttet kamp mot Rosenborg spilt på Koteng Arena, der det ble et knepent 0-1-tap for trønderne. Men før det hadde Stabæk også vunnet to strake kamper, noe som gjør at laget er helt oppe på 5. plass og smått har begynne å kjenne lukten av topp fire ettersom LSK Kvinner er i svak form.

Overraskelsen

Røa – Lyn, Røa kunstgress

Det vil seg virkelig ikke for Røa så langt etter comebacket til Toppserien. Selv om det alt i alt var et fortjent tap mot Stabæk sist, var Geir Nordbys lag uheldige som ikke fikk med seg poeng da en overtidsscoring ble annullert for offside til store protester fra Røa-leiren.

Ett fattig poeng er fasiten så langt, og det som kanskje var spådd å være den største konkurrenten før sesongen, Lyn, har kanskje vært årets overraskelse i Toppserien.

Oslo-laget vant smått sensasjonelt 1-0 borte mot Rosenborg sist og ligger likt med Stabæk med én kamp mindre spilt. Før det hadde også Lyn spilt jevne kamper mot Brann og LSK Kvinner, men uten å få poeng etter sene scoringer imot.

Foreløpig er Lyn i ferd med å gjøre tipsene før sesongen til skamme.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler