oddsen

Toppserien: Utfordrerne møtes - maktkamp i Lillestrøm

Mye står på spill når den tredje serierunden sparkes i gang denne helgen.

MØT FAVORITTEN: LSKs Emma Stølen Godø skal opp mot Brann denne helgen. Her fra møtet med Stabæk.BILDBYRÅNMARIUS SIMENSEN
Forfatterbilde Norsk TippingAlexanderLarsen / ToppserienPublisert:14. april 2023

For oss som er glade i Toppserien, er landslagspausen endelig over og en ny runde står for tur.

To runder er unnagjort av sesongen, der det i forrige serierunde ble svært jevnt og intenst. Det bør det være gode muligheter for også denne helgen.

Toppserien på Oddsen.

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

PS! Sjekk denne oversikten over samtlige overganger i Toppserien.

Nå har du muligheten, Cecilie Fiskerstrand

I LSK-hallen denne helgen venter et høyt interessant oppgjør når LSK Kvinner tar imot regjerende dobbeltmester Brann.

De aller fleste har denne sesongen spådd at Brann skal få det tøffere enn tidligere etter alle utskiftingene, mens LSK Kvinner ofte er å se på 4. eller 5. plass under diverse tabelltips.

Da Cecilie Fiskerstrand og LSK Kvinner-gjengen ble presentert TV 2s tabelltips i forkant av sesongen, uttalte målvakten følgende:

– Det er ingenting som er deiligere enn å bevise at eksperter tar feil.

Hun reagerte også kraftig i Toppseriens podcast «Mer enn 4-4-2«, da Stabæk ble spådd foran på 4. plass.

– Nei, du kødder? Kødder du? Mener du det?

Så denne helgen har altså 27-åringen, som nylig forlenget kontrakten med klubben ut 2024-sesongen, muligheten til å bevise at spådommene er feil og at kanarifuglene kan hevde seg enda lenger opp på tabellen.

LSK-KEEPER: Cecilie Fiskerstrand.BILDBYRÅNMARIUS SIMENSEN

Men det blir naturlig nok ingen enkel oppgave mot et Brann-lag som står med full pott, riktignok uten å ha imponert voldsomt spillemessig med 3-2 mot Åsane og 2-1 mot Lyn.

Samtidig er det et nykomponert Brann-lag som trolig blir bedre og bedre utover sesongen, så her handler det for LSK Kvinner om å dra nytte av at det fortsatt er tidlig.

For tidligere LSK Kvinner-trener Knut Slatleim, som nå er assistenttrener i Brann, blir dette hans første kamp mot gamleklubben etter at han forlot klubben etter forrige sesong.

Det kan også bli spennende å se om Marit Bratberg Lund blir spilleklar etter at hun måtte reise hjem fra landslagssamlingen med skade.

Tøffe dueller

En annen kamp som fort kan bli interessant og jevn, er oppgjøret mellom Lyn og Stabæk.

Begge to knivet om fjerdeplassen forrige sesong, da en plass blant topp fire i det gjeveste sluttspillet sto på spill.

Til slutt var det Stabæk som trakk det lengste strået.

Denne sesongen har derimot ingen av lagene fått en veldig god start på sesongen.

Lyn står etter to runder med null poeng etter to 1-2-tap, mens Stabæk står med ett etter 0-0-resultatet mot LSK Kvinner i forrige runde. Så her handler det dermed om å få med seg tre poeng for begge lag, slik at avstanden oppover på tabellen ikke blir for stor.

Det samme gjelder Åsane og Arna-Bjørnar.

Lagene fra Bergen, som nå kniver om å bli det beste laget i byen etter Brann, står begge med to tap og null poeng.

Åsane fikk en tøff start på sesongen med 0-4 hjemme mot Røa i 1. serierunde, før de hevet seg i neste kamp borte mot Brann og tapte 2-3 etter en imponerende prestasjon.

Nærmest akkurat det samme gjelder Arna-Bjørnar. Det unge laget slet tungt borte på Intility i seriepremieren og tapte 0-5, men hevet seg kraftig i kamp nummer to hjemme mot Rosenborg. Der ble det et knepent 0-1-tap etter en sen scoring fra gjestene.

Hvem som er favoritter til dette oppgjøret er vanskelig å spå, så det blir spennende å se hvordan lagene står til hverandre. Men de aller fleste har før sesongen spådd Åsane foran på tabellen.

Ny overraskelse på gang?

De to siste oppgjørene denne runden er Rosenborg – Røa og Vålerenga – Avaldsnes.

På papiret er nok dette de to kampene med klarest favoritt denne runden, men Røa beviste i forrige serierunde mot Vålerenga (3-3) at de kan hamle opp med de antatt beste.

Avaldsnes fikk også med seg et meget sterkt resultat da de slo Lyn 2-1 på hjemmebane og tok sesongens første poeng. Kan de skape mer trøbbel for Vålerenga her?

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler