lottovinnerhistorie

Oppdaling vant 100.000 på direkten - 1 mill. til sunnmøring

Det ble litt av et premiedryss på Hamar torsdag: Først vant en sunnmøring 1 million kroner i 7 på rad, så plukket ei dame fra Oppdal 100.000-kronerskula i vår direktesending. 

MILLIONDRYSS: For fjerde gang denne uka ble det trukket ut en millionvinner i 7 på rad. Programlederne Lars Hulleberg og Ingrid Roterud Mathisen delte også ut ekstra pengepremier i direktesendingen på Facebook.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:1. november 2018Endret:2. januar 2023

Denne uka spiller vi 7 på rad! Det betyr at du kan bli Lotto-millionær hver dag fra 29. oktober til 4. november. Det eneste du trenger er å ha en gyldig lotto-kupong i denne perioden. Da kan du bli én av de 7 heldige som vinner 1 million kroner.

Spill Lotto her!

- Det kan ikke være mulig

Like etter trekningen klokka 18.00 torsdag, slo Telefonen fra Hamar nummeret til en intetanende kar fra Sula kommune på Sunnmøre. Han hadde noen timer før levert en 5-ukerskupong hos Bunnpris Langevåg, og hadde dermed lodd i hatten til milliontrekningen. 

- Nei, nå tuller du. Gi deg. Det kan ikke være mulig, sa sunnmøringen da han fikk budskapet fra Norsk Tipping.

Etter en tenkepause, og litt ekstra informasjon, begynte det imidlertid å sige inn. 

- Jeg  er så klart glad, men sliter samtidig med å ta det innover meg. Jeg har ikke vunnet noen stor sum tidligere, så dett er jo... Ja, jeg må bare takke og bukke.

Hver dag klokken 20.00 denne uken annonseres den nybakte Lotto-millionæren i en direktesending på våre Facebook-sider. Torsdag kveld var det altså mannen fra Sunnmøre som ble millionvinner nummer fire i 7 på rad.

Kjæresten fikk høre det først

Sula-mannen måtte nok bruke kvelden til å fordøye milliongevinsten, men på spørsmål om hva pengene skal brukes til, hadde han rukket å reflektere litt.

- Det blir nok til at jeg betaler ned litt gjeld. I tillegg kan det nok hende det blir noen flere turer med bobilen, men akkurat hvor vet jeg ikke helt ennå. svarte han.

- Hvem forteller du det til først?

- Det blir nok kjæresten. 

Les mer om 7 på rad-vinnerne:

Britt Kristin vant 100.000 i studio

Like etter at millionvinneren fra Sunnmøre ble presentert på direktesendingen på Facebook, fortsatte premiedrysset med konkurranse i studio. Tusenvis har meldt seg på konkurransen, der én person blir trukket ut til å velge mellom de sju kulene i studio - som inneholder premier fra 10.000 til 100.000 kroner. 

Dagens heldige var Britt Kristin Bergsrønning fra Oppdal, som hadde registrert seg på lotto.no og i tillegg hadde en gyldig Lotto-kupong. Det skulle vise seg å bli en svært innbringende kveld for oppdalingen.

- Jeg tar kule nummer fem, kom det kontant da hun fikk spørsmål om hvilken kule som skulle åpne.

Og som første person denne uken, traff hun spikeren på hodet; bak kule nummer 5 skjulte det seg nemlig 100.000 kroner. I den andre enden av Telefonen fra Hamar ble det naturlig nok meget god stemning.

Spill Lotto her!

- Åh, herre Gud... Nå ble jeg litt skjelven, fikk Britt Kristin så vidt fram da programleder Ingrid Roterud Mathisen lurte på hvordan det føltes. 

- Hvordan blir resten av kvelden nå?

 - Nei, jeg kommer nok mest til å gå rundt meg selv, sa den glade vinneren og gliste godt. 

Blant de 7 kulene befinner det seg beløp fra 10 000 kroner til 100 000 kroner. Som deltager i live-trekningen er du sikret 10 000 kroner, men du kan, om du velger riktig kule, vinne hele 100 000 kroner. Har du lyst til å være med som deltager i direktesendingene på Facebook? Registrer deg på påmeldingssiden, og husk å ha en gyldig Lotto-kupong. Følg sendingene direkte fra klokken 20.00 og vent på Telefonen fra Hamar. Lykke til!

(Vinnersannsynlighet for den daglige milliontrekningen: ca. 1:16 mill per rekke. Vinnersannsynlighet for konkurransen i direktesendingen på Facebook: 1:antall deltakere)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler