oddsensport

Tour de Ski: Tre nordmenn på topp

To etapper gjenstår av årets Tour de Ski der det hele nå skal avgjøres. Heidi Weng er beste norske blant kvinnene, mens det på herresiden er tre nordmenn på topp.

TRENER: Eirik Myhr Nossum trener det norske herrelandslaget i langrenn.NTBTerje Pedersen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:5. januar 2024

Norge har vunnet Tour de Ski 13 ganger tidligere – sju ganger på kvinnesiden og seks ganger på herresiden. Johannes Høsflot Klæbo har vunnet de to siste årene, mens Therese Johaug er den siste norske vinneren på kvinnesiden fra 2020.

Nå gjenstår kun to etapper i den italienske byen Val di Fiemme. Lørdag er det klart for fellesstart i klassisk som nest siste etappe, før det hele avsluttes dagen etter opp monsterbakken, Alpe Cermis.

Tour de Ski på Oddsen

Kan ta sin første Tour de Ski-seier

På herresiden i sammenlagtkampen er det nå trippelt norsk. Harald Østberg Amundsen har 1 minutt og 39 sekunder ned til Henrik Dønnestad og Martin Løwstrøm Nyenget.

Deretter følger tyskeren Friedrich Moch og franskmannen Hugo Lapalus som begge ligger 1,41 bak Amundsen.

Amundsen startet touren med 6. plass i sprinten, før han tok 3. plass på 10 kilometeren. Sammen med Erik Valnes dannet han tetduoen på 20 kilometeren, før han dro ifra mot slutten og vant 33 sekunder foran Valnes.

I kvartfinalen av onsdagens sprint falt Amundsen og røk ut, før han slo kraftig tilbake allerede dagen etter og vant på 20 kilometer jaktstart.

Amundsen ligger dermed godt an til å ta sin første sammenlagtseier i Tour de Ski.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Forhåndsfavoritt på topp

Amerikanske Jessie Diggins er favoritt til å vinne sammenlagt på damesiden. Etter at fem av tourens sju etapper er gjennomført, leder den amerikanske skistjernen med 44 sekunder ned til finske Kerttu Niskanen.

Svenske Jonna Sundling ligger på 3. plass i sammendraget, 52 sekunder bak Diggins.

I 2021 vant Jessie Diggins Tour de Ski for første gang. Sammenlagtseieren for tre år siden er amerikanerens eneste.

Skuffende for de norske jentene

Årets Tour de Ski har vært en skuffelse for de norske jentene så langt.

Kristine Stavås Skistads 3. plass på sprinten i Toblach og 2. plass på sprinten i Davos, er de beste norske prestasjonene på kvinnesiden i årets tour.

I sammendraget er Heidi Weng beste norske på 4. plass. Weng ligger 57 sekunder bak Diggins. Astrid Øyre Slind er nest beste norske på 6. plass, 1.02 sekunder bak sammenlagtlederen.

Dette gjenstår av årets Tour de Ski:

Lørdag 6. januar, 15km fellesstart klassisk:

Kvinner - 11:30

Herrer - 15:25

Søndag 7. januar, 10km fellesstart fristil:

Kvinner - 11:30

Herrer - 15:25

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler