eurojackpot

To norske Eurojackpot-millionærer på fire dager – får du Telefonen fra Hamar fredag?

Om det så ikke blir en premie i hundremillionersklassen, er det likevel mulig å få Telefonen fra Hamar fredag kveld.

5+2: Å få inn samtlige tall er nok det de fleste håper på. Samtidig er det andre premiemuligheter i Eurojackpot.Mari Lehtisalo, Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:14. mars 2024

Det er nesten nøyaktig to måneder siden vi fikk tidenes mestvinnende i et pengespill her til lands. 16. januar vant en kvinne fra Østlandet drøyt 1,3 milliarder kroner i Eurojackpot. Hun var den eneste spilleren som hadde 5+2 rette denne tirsdagen, og dermed stakk hun av med hele potten alene.

Kvinnen smadret den forrige norske rekorden fra juni 2020. Den gang var det en mann som vant 485,1 millioner kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

– Å, herregud

Så langt i 2024 har toppremien blitt vunnet fire ganger, med totalt fem vinnere (fredag 23. februar var det to utenlandske spillere som delte førstepremiepotten). Den nest høyeste utbetalingen kom 9. februar, da en tysk spiller vant 721 millioner kroner. I denne trekningen vant dessuten en norsk spiller over 7 millioner kroner i andrepremie.

Og nettopp andre- og tredjepremie har det kommet flere av i løpet av årets første måneder, i tillegg til millionvinnere i den norske tilleggstrekningen. Bare i løpet av den siste uka har to nordmenn innkassert millionbeløp etter å ha vunnet på disse premietrinnene.

  • Fredag 8. mars sikret en mann i 30-åra fra Salangen i Troms seg nærmere 1,5 millioner kroner etter å ha prikket inn 5+0 rette (tredjepremie). – Å, herregud, utbrøt han da Norsk Tipping ringte.

  • Samme kveld delte en andelsbank den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner, og hver spiller kunne dermed innkassere 100 000 kroner hver.

  • Tirsdag 12. mars var det en Oslo-mann som vant den nasjonale tilleggspremien alene. 1 million kroner smakte naturligvis godt. – Nå blir det en kjempehyggelig ferietur med familien, sa vinneren fra hovedstaden.

Ca. 195 millioner kroner

Fredagens Eurojackpot-trekning byr på tre potter av god størrelse. Først: Det er ca. 195 millioner kroner i førstepremiepotten. For 5+1 rette, altså andrepremiepotten, ligger det ca. 28 millioner kroner klare. Og som vanlig er det 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler