oddsenfantasy

Bodø/Glimt og Brann er én kamp unna Conference League

Bodø/Glimt og Brann spilte begge uavgjort i første playoff-kamp. Nå gjenstår kun returoppgjøret på hjemmebane, før de er sikret en plass i Conference League-gruppespillet.

MÅLSCORERE: Amahl Pellegrino (t.v) og Patrick Berg har begge scoret for Bodø/Glimt i sesongens Conference League-kamper.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:28. august 2023Endret:30. august 2023

Kun returoppgjøret og en kamp gjenstår, før det er klart hvem som får en plass i gruppespillet i de tre største fotball-turneringer i Europa.

Molde ligger ett mål under før returoppgjøret som kan sikre plass i prestisjefylte Champions League, mens Bodø/Glimt og Brann begge spilte uavgjort i den første playoff-kampen i Conference League.

Norsk Champions League-deltakelse for første gang siden 2007

Som det eneste norske laget i turneringen, er Molde også eneste håp om norsk Champions League-deltakelse denne sesongen. Forrige gang et norsk lag kvalifiserte seg til Champions League var i 2007, da Rosenborg tok seg til gruppespillet for ellevte gang.

Molde kan dermed bli det første norske laget i Champions League på 16 år, dersom de tar sammenlagtseieren over tyrkiske Galatasaray. Molde har vært i gruppespillet en gang tidligere, tilbake i 1999/2000-sesongen.

På veien mot siste playoff-kamp vant 2-1 sammenlagt etter dobbeltoppgjøret mot finske HJK Helsinki. Deretter ble det 2-1 tap mot færøyske KI Klaksvík, før moldenserne vant 2-0 i returoppgjøret og sikret sammenlagtseieren.

Dersom Molde taper returkampen mot Galatasaray, er det norske laget uansett sikret en plass i Europa League-gruppespillet.

Tyrkias beste fotballag

Galatasaray startet turneringen med å spille uavgjort borte mot Žalgiris Vilnius i andre kvalifiseringsrunde. I returoppgjøret vant den tyrkiske storklubben 1-0. Mot Olimpija Ljubljana vant Galatasaray begge kampene, først 3-0 og så 1-0.

I den tyrkiske toppserien, Spor Toto Süper Lig, avsluttet Galatasaray forrige sesong på topp og ble seriemestere. På sesongens 36 kamper endte 28 med seier, mens det ble fire uavgjort og fire tap.

Galatasaray er den eneste tyrkiske fotballklubben som har vunnet en europeisk turnering og er landets mestvinnende fotballag.

Tøff returkamp i Istanbul

Tyrkias mestvinnende fotballag, Galatasaray, fikk en tøff start på første playoff-kamp da Martin Ellingsen sendte Molde i føringen etter bare åtte minutter spill på Aker Stadion.

Et drøyt kvarter senere scoret de tyrkiske gjestene, før de gikk opp i ledelsen fire minutter senere. Drøye ti minutter ut i andreomgang utlignet Kristoffer Haugen. Stillingen sto 2-2 i sluttminuttene av kampen og Molde så ut til å ikke få en alt for vanskelig oppgave i returoppgjøret.

Tre minutter på overtid dukket imidlertid en annen nordmann opp. Galatasaray-spiller Fredrik Midtsjø scoret kampens siste mål og sørget for ett måls favør til Galatasaray før denne ukens returoppgjør i Istanbul.

Galatasaray - Molde tirsdag kl. 21:00 på TV2 Play

På Oddsen er det 4.80 i odds på at Molde tar seieren. Oddsen på uavgjort er 4.00, mens den er 1.65 på seier til Galatasaray. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ingen tap i kvalifiseringsrundene

Bodø/Glimt er fortsatt ubeseiret i Conference League-kvalifiseringen. Mot tsjekkiske Bohemians vant Glimt 7-2 sammenlagt i andre kvalifiseringsrunde.

I den tredje kvalifiseringsrunden hadde Bodø/Glimt få til ingen problemer mot armenske FC Pyunik, der de vant begge oppgjørene 3-0.

I den første playoff-kampen mot rumenske Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ble sluttresultatet 2-2.

Forsvarstabber sørget for uavgjort i første playoff

To forsvarsfeil i første playoff-kamp på Sepsi OSK Aréna i Romania endte med to straffer, som begge resulterte i mål.

Bodø/Glimt scoret kampens første mål etter bare 19 minutter. Halvveis i annenomgangen sendte Patrick Berg bodøværingene i ledelsen, før vertene fikk sitt andre straffespark for kvelden ti minutter før fulltid.

Før returoppgjøret er stillingen likt og alt kan skje. Glimt har fordelen av å spille på hjemmebane, der de kun har ett Eliteserie-tap denne sesongen.

Sepsi - Bodø/Glimt torsdag kl. 18:00 på VG+ Sport

På Oddsen er det 1.20 på Glimt-seier, 5.70 på uavgjort og 9.00 på seier til Sepsi.

Kjemperesultat fra Nederland bak seg

I den første kvalifiseringskampen i sesongens Conference League så det lenge ut til å bli tap for Brann, som lå under 2-0. I det 79. spilleminutt scoret Magnus Warming kampens første mål for Brann, og sørget for at sluttresultatet ble 2-1. I returoppgjøret på Brann Stadion, scoret hjemmelaget tre mål og vant 4-3 sammenlagt.

Ikke siden 2008/2009-sesongen har Brann kommet lenger enn til kvalifiseringsrundene i Europa. Da tapte de i første runde av det som da var UEFA-cupen, mot Deportivo de La Coruña.

Imponerte mot den nederlandske serielederen

I den første playoff-kampen mot nederlandske AZ Alkmaar var det nederlandske hjemmelaget favoritt til å ta seieren. Brann sto imot presset og scoret ett mål, og har dermed et kjemperesultat bak seg når de tar imot den nederlandske serielederen på Brann Stadion.

AZ Alkmaar spiller i den øverste divisjonen i nederlandsk fotball, Eredivisie. Etter to spilte kamper i serien, har AZ Alkmaar vunnet begge og leder serien med best målforskjell. Fjorårets sesong endte de på fjerdeplass.

I tredje kvalifiseringsrunde vant AZ Alkmaar 1-0 og 2-0 over FC Santa Coloma.

Brann - AZ Alkmaar torsdag kl. 19:00 på VG+ Sport

Det er 2.85 i odds på seier til Brann, 3.40 på uavgjort og 2.10 på seier til AZ Alkmaar.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler