oddsenfantasytipping

Vålerenga møter Brann til storbyderby nummer 100

Denne runde av Eliteserien avsluttes med storbyoppgjøret mellom Vålerenga og Brann, når de to lagene møtes for 100. gang i en tellende kamp.

BY MOT BY: Søndag møtes fotballagene fra Norges to største byer til kamp. Da de to møttes i cupen for tre måneder siden ble det temperatur mellom Branns Niklas Castro (t.v.) og Vålerengas Stefan Strandberg.Astrid Pedersen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. oktober 2023

Kun sju kamper gjenstår av årets sesong i Eliteserien, der det er er kortere tabellmessig avstand mellom de fem øverste lagene enn på lenge.

Med i toppen er Brann, som spilte forrige sesong i OBOS-ligaen og tok seg tilbake til Eliteserien etter ↑én sesong. Vålerenga har hatt en tung sesong og kjempet om å beholde plassen sin i bunnen av tabellen.

Denne helgen møtes de to storbyrivalene til den 100. tellende kampen mellom de to.

Søndag 19.15: Vålerenga - Brann, kampen på Oddsen

99 storbyoppgjør

Vålerenga og Brann møttes for første gang i 1948. Foruten to treningskamper har de to altså spilt 99 kamper mot hverandre.

Vålerenga har vunnet 42 av kampene, mens Brann har seiret i 34. 23 av kampene har endt uavgjort.

I juli vant Vålerenga 3-2 da de to møttes i kvartfinalen av cupen. Brann vant de to kampene før det.

Dårlig hjemmestatistikk

Årets sesong har vært av det tunge slaget for Vålerenga. Klubben som er fem ganger seriemester og fire ganger norgesmester, har kun vunnet seks av 23 kamper i Eliteserien denne sesongen.

På hjemmebane har det gått absolutt verst, der de har tapt sju kamper og kun seiret i to. To kamper har også endt uavgjort.

Forrige Eliteserie-kamp hjemme på Intility endte med 3-1 seier mot tabelljumbo Aalesund.

Fra opprykk til toppen av tabellen

Brann rykket ned til OBOS-ligaen etter 2021-sesongen, der de spilte forrige sesong. Kun ett tap på 30 kamper sendte Brann tilbake i Eliteserien ved første mulighet.

I dag ligger bergenslaget på 4. plass i Eliteserien, etter 14 seiere, tre uavgjort og kun seks tap på 23 kamper.

Brann sin store styrke er riktignok på hjemmebane, der de kun har ett tap på tolv seriekamper denne sesongen. På bortebane har de både tapt og vunnet fem kamper.

På Oddsen er er det 2.95 i odds på seier til Vålerenga. Oddsen på uavgjort er 3.65, mens oddsen på Brann-seier er 2.20. (Husk at oddsen kan endre seg fram til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Molde møter serielederen – igjen

Forrige helg var det serieleder Viking som spilte mot regjerende seriemester Molde. Allerede etter ti minutter scoret moldenserne i kampen som endte 4-0. Dermed tok Bodø/Glimt tilbake tabelltoppen. Denne helgen møter igjen Molde serielederen, når de nå får besøk av Glimt.

Molde ligger på femteplass i Eliteserien etter 13 seiere på 23 kamper denne sesongen. I fjor vant Molde serien overlegent etter å ha vunnet 25 av 30 spilte kamper. Molde har ikke tapt i Eliteserien siden 11. juni i år, da Odd vant 1-0.

Tilbake på tabelltoppen

Bodø/Glimt har vært i toppen av norsk fotball de siste årene. De fire siste sesongene har bodøværingene tatt to gull og to sølv i Eliteserien.

På sesongens 23 spilte kamper har Glimt vunnet 16, spilt uavgjort i fire og kun tapt tre ganger. De to siste seriekampene har også endt med seier – en borte og en hjemme.

Etter 2-0 seieren mot Strømsgodset forrige runde, er Bodø/Glimt tilbake på tabelltoppen før helgens kommende kamper.

Molde har vunnet to av de tre siste Eliteseriekampene mot Bodø/Glimt.

Søndag 16.30: Molde - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen

På Oddsen er Molde knepen favoritt til å vinne, med 2.10 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.95, mens oddsen er 2.95 på seier til Bodø/Glimt.

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram.

Slik spilles helgens runde av Eliteserien:

Lørdag

Odd - Viking kl. 18.00

Søndag

Molde - Bodø/Glimt kl. 17.00

Sandefjord - HamKam kl. 17.00

Sarpsborg 08 - Rosenborg kl. 17.00

Tromsø - Aalesund kl. 17.00

Stabæk - Lillestrøm kl. 17.00

Haugesund - Strømsgodset kl. 17.00

Vålerenga - Brann kl. 19.15

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler