oddsen

Vålerenga og Bodø/Glimt kjemper om den siste finaleplassen i cupen

Vålerenga gikk på sesongens ellevte serietap mot Bodø/Glimt i helgen. Allerede torsdag kan de få revansje, når de møtes til semifinale i cupen.

«KVART-TRICK»: Da Glimt og Vålerenga møttes i Eliteserien 24. september, scoret Amahl Pellegrino (t.v) fire mål for Bodø/Glimt.NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. september 2023

Den første av to semifinaler i cupen spilles onsdag mellom Kjelsås og Molde. Dagen etter avgjøres det hvem som tar den andre og siste finaleplassen, når Bodø/Glimt møter Vålerenga for andre gang på under en uke.

Utenom en vennskapskamp i juni 2020, har ikke Vålerenga vunnet over Glimt siden juli 2019. Så sent som i helgen møttes de to lagene i Eliteserien. Målmaskinen Amahl Pellegrino ble matchvinner og sørget for at Bodø/Glimt vant 4-2.

Torsdag 19.00: Vålerenga - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen

Pellegrino-målshow

Amahl Pellegrino troner øverst på listen over toppscorere i Eliteserien. Superspissen har scoret totalt 22 mål denne sesongen – sju mer enn nummer to på listen.

I kampen mot Vålerenga scoret Pellegrino fire mål for Glimt og senket Oslo-klubben med «kvart-trick». Allerede to minutter ut i kampen scoret han på straffe. Etter sju minutter utlignet Vålerenga, men etter kvarteret spilt scoret Pellegrino sitt andre for kvelden. I andreomgangen scoret igjen Pellegrino først, før gjestene scoret fire minutter senere.

Ett minutt på overtid ble Pellegrino firemålsscorer og matchvinner da han satte inn sitt og Bodø/Glimts fjerde mål for kvelden.

Jakter første cupseier på 30 år

Bodø/Glimt er med i gullkampen i Eliteserien, der de nesten hele sesongen har tronet på topp. Flere uavgjort-resultater den siste tiden har gjort at Viking har gått forbi bodøværingene på tabellen. Kun to poeng skiller de to lagene, der mye fortsatt kan skje.

De fire siste sesongene har Bodø/Glimt tatt to gull og to sølv i Eliteserien.

Bodø/Glimt har spilt i totalt seks cupfinaler. Første seier kom i 1976, mens forrige gang de sikret seg tittelen som norgesmestere var i 1993.

Forrige gang Glimt spilte i cupfinalen var i 2022. Moldes ene mål på straffe ble også kampens eneste, og sikret Moldes femte NM-tittel.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Dårlig hjemmestatistikk

Vålerenga har hatt alt annet enn en god sesong og kjemper for tiden om å beholde plassen sin i Eliteserien. Kun fem av totalt 20 spilte kamper har endt med seier, mens elleve har resultert i tap.

Oslo-laget ligger i dag på 12. plass i Eliteserien, med samme poengsum som Sandefjord og Haugesund, men med bedre målforskjell.

For snart to uker siden vant Vålerenga på hjemmebane for første gang på drøyt to måneder, da de slo Aalesund 3-1. Oslo-klubben har kun vunnet to av elleve hjemmekamper i Eliteserien denne sesongen.

I cupen har Vålerenga fortsatt til gode å tape hjemme på Intility.

Kan bli første cupfinale siden 2008

Vålerenga har vært i cupfinalen seks ganger tidligere. To av finalene har endt med tap, men i 1980, 1997, 2002 og 2008 ble laget fra hovedstaden norgesmestere.

Det er 15 år siden Vålerenga spilte cupfinale sist. Den gangen slo de Stabæk 4-1.

På veien til semifinalen har Vålerenga slått Råde, Lyn, Sotra, Stjørdals-Blink og Brann.

I kvartfinalen mot Brann scoret bergenserne to kjappe mål etter fem og seks minutter. Vålerengas toppscorer Seedy Jatta scoret etter 13 spilte minutter, mens Mohamed Ofkir scoret to mål i andreomgang og sikret semifinaleplassen.

Torsdag 19.00: Vålerenga - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen

På Oddsen er Bodø/Glimt knepen favoritt til å vinne, med 2.00 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.90, men oddsen er 3.15 på seier til Vålerenga. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler