oddsensport

Vålerenga og Brann nærmer seg Champions League

Kun ett dobbeltoppgjør gjenstår for både Vålerenga og Brann før de er sikret en plass i gruppespillet i Champions League.

NORSKE REPRESENTANTER: Vålerengas Karina Sævik (t.v) og Branns Amalie Eikeland er på hvert sitt norske topplag, som kjemper om en plass i gruppespillet i Champions League.BildbyrånVegard Grøtt / Marius Simensen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:10. oktober 2023Endret:1. november 2023

De to neste ukene spilles playoff-kampene i Champions League, der det blir klart hvem som får plass i gruppespillet i en av verdens mest prestisjefylte fotballturnering.

En hjemme- og en bortekamp gjenstår før gruppespillet starter. Vålerenga møter Real Madrid, mens Brann skal spille mot Glasgow City. Returoppgjørene spilles onsdag 18. oktober.

Tidenes toppscorer er norsk

Mesterligaen for kvinner ble spilt for første gang i 2001-2002, da som UEFA Women’s Cup. Åtte år senere ble navnet endret til UEFA Women’s Champions League.

Trondheims-Ørn tok seg til kvartfinale i 2002 og 2003, før de i 2005 spilte semifinale i turneringen. To år senere tok Kolbotn seg til semifinale, mens de spilte kvartfinale i 2004. Røa og LSK Kvinner har også spilt hver sin kvartfinale. Røa i 2010 og LSK Kvinner så sent som i 2019.

Med sine 59 mål er Ada Hegerberg turneringens toppscorer gjennom tidene. Den norske superspissen spiller i den franske toppklubben, Lyon, som er turneringens mestvinnende lag gjennom tidene med åtte troféer.

Fjorårets suverene ener

Brann avsluttet forrige sesong som seriemestere og cupmestere. I Toppserien tapte de kun en av 18 kamper. I cupfinalen vant de 3-1 mot Stabæk.

I dag ligger Brann på fjerdeplass på tabellen i Toppserien, etter elleve seiere, fem uavgjort og seks tap på 22 kamper. Brann har ikke tapt i Toppserien siden slutten av juni, da de spilte mot LSK Kvinner.

I slutten av august tapte de igjen mot LSK Kvinner. Da i kvartfinalen i cupen, der de regjerende cupmesterne røk ut.

På veien til playoff har Brann beseiret Lokomotiv Stara Zagora og Anderlecht.

Skotsk seriemester

Glasgow City LFC spiller i den skotske toppdivisjonen for kvinner, SWPL 1 – Scottish Women's Premier League. Etter ni kamper, sju seiere, en uavgjort og kun et tap ligger laget på tredjeplass på tabellen.

I likhet med sin norske motstander, vant Glasgow City den skotske ligaen i fjor.

På veien mot playoff har Glasgow City vunnet mot Gintra og Shelbourne.

Onsdag 20.35: Glasgow City - Brann, kampen på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Videre etter 22 straffespark

Etter et vanvittig drama som endte med 22 straffespark, tok Vålerenga seg videre til playoff i Champions League.

I det 121. minutt utlignet Vålerenga til 2-2 og sikret ekstraomganger mot Celtic i gruppefinalen i kvalifiseringen. Etter ti straffer fra begge lag scoret Norge på sin ellevte, mens keeper Guro Pettersen reddet kampens 22. straffespark.

Vålerenga kommer fra to strake seiere i Toppserien, der de ligger på andreplass – kun tre poeng bak serieleder Rosenborg. På sesongens 22 kamper har Vålerenga kun tapt en. 14 av kampene har endt med seier, mens sju har blitt uavgjort.

På veien til playoff har Vålerenga slått ut Minsk og Celtic.

Møter spansk topplag

Real Madrid endte forrige sesong som nummer to i den spanske toppdivisjonen, Primera División Femenina.

Etter fire spilte kamper i årets sesong, der samtlige har endt med seier, ligger Real Madrid igjen på andreplass. Kun slått av Barcelona på målforskjell.

Real Madrid kommer fra fire strake seiere.

Stjernespiller vant kreftkampen

Med i Real Madrids tropp er også det spanske stjerneskuddet Olga Carmona. Carmona ble matchvinner i både semifinalen mot Sverige og i finalen mot England under sommerens fotball-VM. I finalen scoret hun kampens eneste mål.

Et annet stor navn i Real Madrids kamptropp er colombianske Linda Caicedo. For tre år siden fikk 18-åringen kreft i eggstokkene. Den unge fotballspilleren vant kampen mot kreften og har i tiden etter markert seg som et stort talent på fotballbanen.

Under fotball VM i sommer scoret Caicedo to mål for Colombia, blant annet i gruppespillet mot Tyskland.

Onsdag 20.00: Real Madrid - Vålerenga, kampen på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler