eurojackpotvinnerhistorie

Vinneren av 436 mill. i Eurojackpot: – Surrealistiske dager

Med hundrevis av ferske Eurojackpot-millioner på konto, er østlandskvinnen i ferd med å innse at livet aldri blir helt det samme. Hun er samtidig glad for oppfølgingen hun har fått i dagene etter storpremien.

TELEFONEN FRA HAMAR: Ingrid Roterud Mathisen, lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, hadde gleden av å ringe storvinneren fra Østlandet fredag kveld.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetForfatterbilde Norsk TippingIngrid RoterudMathisenPublisert:23. mars 2022Endret:3. januar 2023

Det ble en skikkelig storvinneraften forrige fredag, da 872 millioner kroner ble delt mellom to Eurojackpotspillere - én finsk og én norsk. 

Den nøyaktige utbetalingen ble uvirkelige 436 230 000 kroner til hver av dem. 

Norsk Tippings vinnerteam kontaktet den norske vinneren, en kvinne fra Østlandet, litt etter klokken 22 fredag kveld. Reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av et aldri så lite sjokk. 

– Det er et sånt tall jeg ikke skjønner. Nå sitter jeg her varm i toppen og tørr i munnen, sa hun.

LES OGSÅ:Fredag 25. mars er det ca. 96 mill. i 1. premiepotten. Dette er også den første trekningen med endringer i Eurojackpot - som blant annet betyr to ukentlige trekningsdager (fredag og tirsdag), samt ny maksimal 1. premiepott på godt over 1 milliard kroner.

Mye grubling, lite søvn

Siden den gang har vinneren fortalt sine nærmeste om storpremien, og i tillegg hatt møter med Brækhus advokatfirma - som er Norsk Tippings eksterne partner i forbindelse med økonomisk og juridisk veiledning. 

Opplevelsen sitter ennå godt i, kan hun fortelle når vi tar kontakt noen dager etter. 

– Det er fortsatt surrealistisk. Jeg har ikke sovet så godt disse nettene, det blir en del grubling. Kanskje har det ikke gått helt opp for meg ennå. Men jeg har det bra, og er takknemlig for at jeg får muligheten til å hjelpe så mange. 

Nettopp det å kunne hjelpe sine nærmeste økonomisk var noe hun vektla i vinnersamtalen med Norsk Tipping kvelden hun vant.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Ble sittende og skjelve

– Hva gjorde du etter at samtalen med Norsk Tipping var avsluttet fredag kveld?

– Først tok jeg meg en dusj, og da jeg satte meg ned etterpå bare skalv jeg. Jeg var alene hjemme, og det var mange tanker som gikk gjennom hodet. Etter hvert fikk jeg snakket lenge med mine nærmeste, og det hjalp, sier hun – og legger til:

– Dagen etter hadde jeg samtaler med både Brækhus og dere i Norsk Tipping, noe som førte til at jeg fikk sortert tankene litt mer. Det er godt å snakke med noen som har erfaring fra lignende situasjoner, og jeg er foreløpig veldig fornøyd.

– Snart kommer godfølelsen

 – Har du tenkt noe mer på hva du skal bruke pengene til? 

– Ikke på detaljnivå foreløpig. Jeg skal bruke god tid. Men jeg vil gjenta at det er viktig at flest mulig skal få glede av pengene. Premien skal forvaltes på en god måte; det kjenner jeg på som et viktig ansvar. Mine nærmeste skal få sitt, og utover det ønsker jeg å vurdere nøye hvem som skal få støtte. Tigging fra organisasjoner eller privatpersoner håper jeg å unngå, sier kvinnen – som har et sterkt ønske om å forbli anonym. 

– Hvordan ser du på tida framover?

– Det føles som sagt veldig surrealistisk å ha vunnet en slik pengesum. Men jeg er glad og optimistisk. Snart kommer den gode følelsen til å ta helt over for den surrealistiske, og det gleder jeg meg til. 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler