fantasyoddsen

Verstappen jakter sin første seier i Storbritannia Grand Prix

Max Verstappen har vunnet sju av ni løp denne sesongen. Denne helgen kjøres Storbritannia Grand Prix – et løp der nederlenderen aldri har blitt bedre enn nummer to.

TRE FØRERE MED SEIER: Kun tre av førerne i helgens startfelt har vunnet Storbritannia Grand Prix på Silverstone.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:5. juli 2023Endret:6. juli 2023

Red Bull-dominansen fortsatte i Østerrike forrige helg, der Max Verstappen sørget for Red Bull-teamets niende strake seier denne sesongen. Verstappen tok dermed sin femte strake seier og økte forspranget til konkurrentene i førermesterskapet. Samtidig har Red Bull en ledelse på nesten 200 poeng i konstruktørmesterskapet.

Under Storbritannia Grand Prix kan du også sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy.

Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen lørdag 8. juli kl. 16:00.

Vant 70-årsjubileumet på Silverstone

Regjerende verdensmester Max Verstappen har vært overlegen denne sesongen og sikret seg tittelen som verdensmester både i 2021 og i 2022. Nederlenderen har seiret på de aller fleste racerbanene som er på Formel 1-kalenderen, men på Silverstone har han aldri vunnet Storbritannia Grand Prix.

2020 markerte 70 år med Formel 1 og ble feiret med et ekstra jubileums-løp. Jubileumsløpet het «Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix 2020» og ble kjørt på Silverstone som sesongens femte løp. Verstappen vant jubileumsløpet, som også er hans eneste seier på Silverstone.

I 2016 og i 2020 ble Verstappen nummer to i Storbritannia Grand Prix. I fjor ble han nummer sju.

Tre førere på hjemmebane

Storbritannia Grand Prix og Silverstone er hjemmebanen til tre av førerne i Formel 1. Lewis Hamilton, George Russell og Lando Norris kjører alle på hjemmebane. I tillegg er også Alexander Albon født og oppvokst i Storbritannia, men i motsetning til de tre andre representerer han Thailand.

I tillegg til å kjøre på hjemmebane er Hamilton den føreren som har vunnet Storbritannia Grand Prix flest ganger. Den tidligere verdensmesteren har vunnet Storbritannia Grand Prix åtte ganger tidligere. Forrige gang briten vant var i 2021.

Fernando Alonso har også vunnet Storbritannia Grand Prix tidligere, både i 2006 og 2011. I fjor tok Carlos Sainz karrierens første Formel 1-seier på Silverstone, da han vant Storbritannia Grand Prix. Ingen de 17 andre førerne i feltet har vunnet det britiske storløpet tidligere.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt til å vinne helgens Storbritannia Grand Prix med 1.32 i odds. Deretter følger Sergio Perez med en odds på 8.50, foran hjemmefavoritten Lewis Hamilton som har en odds på 13.00. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tett kamp om andreplassen

Ubeseirede Red Bull har med sine to førere tatt seieren i alle sesongens løp og teamet leder konstruktørmesterskapet med 377 poeng. Mercedes ligger på andreplass med 178 poeng. Kun 24 poeng skiller Mercedes fra Aston Martin og Ferrari på tredje- og fjerdeplass.

Kampen om å være nest best er en langt jevnere duell. Stadig flere av teamene melder seg på i kampen bak Red Bull. Aston Martin, Ferrari, Mercedes og Alpine har alle hatt minst en pallplassering denne sesongen. Forrige helg var også McLaren nære årets første podium, da Norris endte på fjerdeplass.

Fernando Alonso har fire tredjeplasser og to andreplasser for Aston Martin. Lewis Hamilton har to andreplasser og en tredjeplass for Mercedes, mens teamkamerat George Russell har en tredjeplass. Ferrari har en andre- og en tredjeplass med Charles Leclerc, mens Esteban Ocon og Alpine kun har en tredjeplass.

Silverstone Circuit

Storbritannia Grand Prix kjøres på den britiske motorsportbanen Silverstone. Silverstone Circuit ligger noen km nord for den britiske hovedstaden London. Nesten nøyaktig midt mellom London og Birmingham.

Silverstone blir betegnet som en av de raskeste banene på Formel 1-kalenderen. 52 runder skal kjøres på den 5.891 km lange racerbanen som har seks rettstrekker, 18 svinger og to DRS-soner.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler