fantasyoddsensport

Verstappen kan bli mestvinnende i Østerrike

Sesongens beste og fortsatt ubeseirede team, Red Bull er på hjemmebane i Østerrike, når årets andre sprint og sesongens niende løp skal kjøres på Red Bull Ring.

FORMEL 1-SOMMER: Fire Formel 1-løp skal kjøres i løpet av juli måned. Det første løpet er allerede første helgen i juli, når Østerrike Grand Prix står på programmet.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:29. juni 2023Endret:1. juli 2023

I løpet av juli måned skal det kjøres Formel 1-løp fire av fem helger. Alle løpene er på europeisk jord, der Østerrike Grand Prix som kjøres på Red Bull Ring i Østerrike første helgen i juli er første løp.

Under Østerrike Grand Prix kan du igjen sette opp ditt Formel 1-lag på Fantasy. Sprintløpene lørdag vil gjøre at det denne gangen er fire poenggivende runder med potensiale for flere poeng enn tidligere.

Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen fredag 30. juni kl. 17:00.

Verstappen kan bli mestvinnende i Østerrike

Red Bull-teamet har vunnet åtte av sesongens åtte løp og leder konstruktørmesterskapet soleklart. Også i førermesterskapet er det de to Red Bull-førerne som troner øverst.

Regjerende verdensmester Max Verstappen har vunnet seks av sesongens løp. De resterende løpene har teamkamerat Sergio Pérez vunnet.

Verstappen har vunnet Østerrike Grand Prix og på Red Bull Ring tre ganger tidligere. Først i 2018, så i 2019 og sist i 2021. Nederlenderen har like mange seiere i Østerrike som den tidligere Formel 1-føreren Alain Prost.

Vinner Verstappen årets Østerrike Grand Prix blir han med fire seiere den mestvinnende Formel 1-føreren i Østerrike og av Østerrike Grand Prix.

Kampen om å være nest best

Kampen bak Red Bull om å være nest best er derimot langt jevnere. Både Aston Martin, Ferrari, Mercedes og Alpine har konkurrert om andre- og tredjeplassene og alle vært på pallen.

Ferrari har en tredjeplass med Charles Leclerc. Det samme har Alpine med Esteban Ocon og Mercedes med George Russell. Fernando Alonso har fire tredjeplasser og to andreplasser, mens Lewis Hamilton har to andreplasser og en tredjeplass.

I Baku var Leclerc raskest i både sprint- og løpskvalifiseringen. I Canada for to uker siden kjørte Verstappen rett i tet og holdt på ledelsen helt til de krysset mållinja. Mercedes og Aston Martin var likevel nærmere Red Bull enn på lenge, og det så lenge ut til å bli en spennende kamp om andreplassen.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt til å vinne helgens Østerrike Grand Prix med 1.35 i odds. Deretter følger Sergio Perez og Fernando Alonso, som begge har en odds på 8.50. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Årets andre sprint-løp

I Aserbajdsjan tidligere i år ble det nye sprintformatet sprint shootout testet for første gang. Østerrike Grand Prix blir tidenes og sesongens andre løpshelg der hele lørdagen går til sprint. Først kvalifiseringen og deretter løpet noen timer senere. Det nye formatet gjør at kvalifiseringen fredag danner grunnlaget for griden i hovedløpet søndag. Lørdagen er det en ren sprintdag – først med sprintkvalifisering kl. 12:00 og deretter sprintløp kl. 16:30.

I sprint-shootout er hvert pass kortere. SQ1 (sprintkvalifisering 1) varer i tolv minutter, SQ2 varer i ti minutter, mens SQ3 varer i åtte minutter.

Racerbane i landlige omgivelser

Red Bull Ring ligger landlig og idyllisk til omgitt av fjell og natur, og beskrives som en racerbane der mye e pakket inn på en runde. På 90-tallet ble banen bygget om for å bli en kortere og mer moderne racerbane.

Red Bull Ring består av tre lange rettstrekker, ti svinger og tre DRS-soner. 71 runder skal kjøres på den 4.318 km lange racerbanen. Første halvdel handler om størst og mest mulig fart på tre lange og rette strekninger. Deretter følger en rekke raske svinger, blant annet den spennende «Rindt right-hander» som er oppkalt etter Østerrikes første F1-mester Karl Jochen Rindt.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler