oddsenfantasy

Verstappen kan utligne rekord på en av sesongens raskeste Formel 1-baner

Red Bull har startet årets Formel 1-sesong på best mulig vis og sikter mot sin tredje strake dobbeltseier i Australia. Samtidig er Ferrari stadig nærmere den overlegne konkurrenten.

HØYT TEMPO: Albert Park Circuit i Australia er en av de raskeste banene på Formel 1-kalenderen.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. mars 2024

Red Bull har startet årets sesong på samme måte som de avsluttet fjoråret. I årets to første løp har Red Bull tatt både første- og andreplass, og sikter nå mot sin tredje strake dobbeltseier.

Regjerende verdensmester Max Verstappen har vunnet begge løpene så langt i år, og leder allerede med 15 poeng på teamkameraten i førermesterskapet.

Denne helgen har Formel 1 flyttet seg fra Midtøsten og til Australia, der sesongens tredje løp skal kjøres i Australia Grand Prix.

Sett opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy til helgens Australia Grand Prix.

En av kalenderens raskeste baner

Årets tredje Formel 1-løp kjøres på Albert Park Circuit under helgens Australia Grand Prix 2022, der til sammen 58 runder skal kjøres på den 5,278 km lange banen.

Banen har 14 svinger av varierende grad, én strak rettstrekke og to DRS-soner.

Albert Park Circuit regnes som en av de raskeste banene på Formel 1-kalenderen, noe som ble bevist da Lewis Hamilton i 2019 tok pole position med en gjennomsnittsfart på over 235 km/t.

Kan utligne egen rekord

Red Bull-fører Max Verstappen sikret seg sin tredje strake verdensmestertittel, da han med seier i 19 av sesongens 22 løp vant førermesterskapet overlegent forrige sesong.

I 2015 debuterte Verstappen i Formel 1 og kjørte sitt aller første løp i Australia Grand Prix.

Verstappen har vunnet alle løp siden Japan Grand Prix i september i fjor og kan denne helgen ta sin tiende strake seier. Nederlenderen har rekorden for den lengste seiersrekken fra før, med ti strake seiere fra Miami Grand Prix og til Italia Grand Prix i fjor.

Før fjorårets løp «Down Under», hadde ikke Verstappen vunnet i Australia. Det endret han imidlertid rask da han vant foran Lewis Hamilton og Fernando Alonso.

Hamilton og Alonso har i likhet med Valtteri Bottas og Charles Leclerc vunnet Australia Grand Prix tidligere.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ferrari en soleklar nummer to

Charles Leclerc fikk selskap av Formel 1-debutant Oliver Bearman i Ferrari-teamet forrige løp, ettersom Carlos Sainz måtte opereres.

Reservefører Bearman fikk mye oppmerksomhet for sin Formel 1-debut, ettersom han avsluttet på 7. plass og sikret laget poeng. Samtidig var Leclerc på pallen og den beste etter Red Bull.

De to Ferrari-førerne har begge vært på pallen i år etter hver sin tredjeplass.

I sesongåpningen i Bahrain endte Sainz på tredjeplass, 25 sekunder bak Verstappen på topp. I Saudi Arabia var det Leclerc som sikret tredjeplassen, drøyt 18 sekunder bak Verstappen.

I fjor var Ferrari nesten dobbelt så langt bak Red Bull i årets to første løp. Ferrari er dermed nærere den overlegne konkurrenten i år, enn hva de var på samme tid i fjor.

To førere på hjemmebane

Red Bull leder an i konstruktørmesterskapet, foran Ferrari og McLaren. For McLaren ble starten på fjorårets sesong alt annet enn bra, men utover høsten hadde teamet flere løp med både en og begge førerne på pallen.

I Qatar tok Oscar Piastri sesongens første seier for både seg selv og teamet, da han vant sprintløpet i sin første sesong som Formel 1-fører.

Piastris første Formel 1-løp på hjemmebane endte med en 8. plass i fjor. I år har den unge australieren en 4. plass og en 8. plass før helgens løp hjemme i Australia.

Daniel Ricciardo er også på hjemmebane i Australia Grand Prix. Ricciardo, som nå kjører for RB-teamet, vendte tilbake til Formel 1 halvveis ut i fjorårets sesong og endte på 17. plass i førermesterskapet. I år er 13. plass australierens beste plassering.

Formel 1 på Fantasy

I år som i fjor kan du føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Australia Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der du velger fem førere og et team.

Kvalifiseringen kjøres lørdag kl. 06.00, mens selve løpet er søndag kl. 05.00 norsk tid. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Vinnersjanse Fantasy 1: antall deltakelser

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler