oddsentippingfantasy

Viking i ekstase møter Vålerenga i krise

Viking er med i toppen og kjemper om seriegullet. Lørdag møter de Vålerenga, som kjemper for å unngå nedrykk.

TOPPSCORER: Zlatko Tripic har scoret ti mål for Viking i Eliteserien denne sesongen, og er klubbens toppscorer.Carina Johansen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:31. august 2023

Kun elleve kamper gjenstår av årets sesong, men det er fortsatt mye som kan skje både i gullkampen på topp, og i nedrykksstriden i bunn.

Kun målforskjell skiller de to lagene på toppen av tabellen, der både Bodø/Glimt og Viking står med 44 poeng. Ned til Molde på fjerdeplass er det 10 poeng som skiller.

Også i bunnstriden er det tett. På jumboplassen ligger Aalesund med kun ti poeng. Mellom Stabæk på 15. plass og Haugesund på 12. plass skiller kun fire poeng.

Første kamp i den 21. runden av Eliteserien står mellom et rekordlag fra Stavanger og et kriselag fra hovedstaden. Et Viking i ekstase og et Vålerenga i krise møtes på Viking Stadion i Stavanger.

Lørdag 18.00: Viking - Vålerenga, kampen på Oddsen.

Klubbrekord, topplassering og smaken av gull

Viking har ikke tapt i Eliteserien siden 4. juni i år, da Molde avgjorde til sin fordel tre minutter på overtid. Foruten tap i en straffekonk i cupen, har ikke Stavanger-klubben tapt en eneste kamp siden.

Det har resultert i klubbrekord, topplassering på tabellen og en plass i den eksklusive klubben for Eliteseriens beste seiersrekker.

Før helgens kamp mot Vålerenga har Viking ti strake seiere i Eliteserien. Det har kun tre lag klart tidligere på norsk fotballs øverste nivå for herrer.

I 2020 hadde Bodø/Glimt en seiersrekke på ti kamper. Tilbake i 1986 klarte Lillestrøm elleve på rad. I fjorårets sesong satte Molde rekord da sesongens 17 siste kamper endte med seier.

Vikings daglig leder Eirik Bjørnø gjestet H.U.B for å snakke om oppturen forrige uke. Hør episoden her:

Nedrykk og krise for Vålerenga

Vålerenga har hatt en tung sesong og sliter med å komme seg opp fra nedrykksstriden. Etter ti hjemmekamper har Oslo-klubben kun én seier hjemme på Intility.

På bortebane har det gått noe bedre. Tre seiere, tre uavgjort og tre tap

De svake prestasjonene har sendt Vålerenga til bunnen av tabellen, der de nå ligger på kvalikplass. Bare et poeng foran Stabæk.

Vålerenga kommer fra tre uavgjorte kamper, mot Haugesund, Molde og Odd. Den største prestasjonen var på Aker Stadion for to uker siden, da Vålerenga holdt nullen og spilte uavgjort mot fjorårets seriemester Molde.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Målforskjell sørger for tabelltopp

Bodø/Glimt startet årets sesong på topp med tre strake seiere. Sesongens første tap kom mot Strømsgodset 25. juni og etter det har det blitt ytterligere to tap.

Glimt troner fortsatt øverst på tabellen, men etter Vikings elleville seiersrekke er det kun målforskjellen som gjør at bodøværingene troner øverst.

HamKam i medvind

Neste motstander for Bodø/Glimt i den norske toppserien er HamKam.

HamKam har vært på den nedre delen av tabellen hele sesongen, men kommer fra flere sterke resultater de siste ukene. Forrige kamp slo de Rosenborg 3-0 hjemme på Briskeby. Seier ble det også mot Aalesund borte og Stabæk hjemme, mens det endte med tap mot Brann og Lillestrøm.

Søndag 19.15: HamKam - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen.

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram.

Slik spilles helgens runde av Eliteserien:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler