vikinglotto

Får vi en storvinner i høstens første Vikinglotto-trekning?

Heller ikke forrige uke var det noen som hadde 6+1 rette i Vikinglotto. Høsten innledes med ca. 106 millioner kroner i førstepremiepotten.

HØSTENS FØRSTE: Onsdag 7. september er det klart for høstens første Vikinglotto-trekning – og kanskje også for høsten første Vikinglotto-millionær?Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:4. september 2022Endret:3. januar 2023

Vikinglotto-trekningene i august gikk uten de store premieutbetalingene. Kun to utenlandske spillere har vunnet hver sin andrepremie. En finsk spiller fikk 6 rette og vant  5 033 660 kroner i trekningen 17. august, mens en spiller fra Slovenia fikk 6 rette og vant 1 296 370 kroner i trekningen 24. august.

Onsdag er førstepremiepotten oppe i ca. 106 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 2,4 millioner kroner.

Norsk ektepar ble mangemillionærer

Vi må tilbake til 20. juli i år for å finne forrige norske storvinner i Vikinglotto. Et norsk ektepar fra Drammen ble da alene om å klare 6 + 1 rette og vant 124 millioner kroner.

– Jeg hører på deg at nå skjer det noe spennende, sa kvinnen da hun tok telefonen den kvelden.

Det ble både jubel og tårer med en gang. Nøyaktig beløp måtte leses opp over høyttaler slik at også ektemannen fikk høre.

– Han står her og måper, lo den glade vinneren, som understrekte at de hadde vunnet summen sammen.

Ekteparet trengte litt tid på å fordøye millionbudskapet, men gledet seg allerede til å ta noen telefoner til nære og kjære.

Da Norsk Tipping ringte tilbake dagen etter, var det fortsatt uvirkelig for ekteparet hva som hadde skjedd. Da var det mannen som måtte ta seg av pratingen.

– Jeg fikk ikke snakket så mye med deg i går for jeg satt nærmest helt apatisk. Vi er overveldet. Dette er fremdeles veldig fremmed for oss, sa ektemannen, som kunne fortelle at paret hadde vært i banken og ordnet med ny konto til millionutbetalingen som ventet.

– Det vanker litt til nære og kjære, men i det store og hele forsøker vi å ta det med ro. Vi skynder oss langsomt, smilte han.

SE VIDEO: Slik reagerte ekteparet fra Drammen da de vant 124 millioner kroner

Flere vinnere

Det er naturlig nok et stykke mellom de virkelig store utbetalingene, men på det jevne er det over 100 000 spillere som vinner 3.-6. premie hver eneste onsdag. Flere nordmenn hadde for eksempel 5+1 rette forrige uke, og sikret seg med det 54 250 kroner i premie.

(1.- og 2. premiene er internasjonale, mens 3.-6. premiene kun fordeles på de norske spillerne som vinner i den aktuelle spilleomgangen.)Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Supertrekning på lørdag 17. september

17. september er det duket for Supertrekning i Lotto. Ekstratrekninger av denne typen skjer fire ganger årlig, og vi trekker da en rekke ekstra millionærer i tillegg til den ordinære hovedtrekningen. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Hvis du ikke har spilt siden sist, må du slenge inn minst én vanlig Lotto-kupong før spillefrist 17. september for å sikre én deltakelse.

Ca. 106 millioner i førstepremiepotten i Vikinglotto

I høstens første Vikinglotto-trekning vil det som nevnt ligge ca. 106 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som gjetter seg frem til riktig tallkombinasjon. Andrepremiepotten vil ligge på ca. 2,4 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler