vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto: Norsk andrepremievinner sikret 1,2 mill.

Ingen hadde 6+1 rette i Vikinglotto og førstepremiepotten fortsetter dermed å vokse: Ca. 81 millioner kroner vil ligge klare til den eller de som treffer rett på neste trekning. Én norsk andrepremievinner kan juble over en førsjulsutbetaling på 1,2 millioner kroner.

SPARSOM: Ingen førstepremievinnere på denne rekke, men én norsk andrepremievinner kan unne seg noe ekstra inn mot jul.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:7. desember 2022Endret:10. januar 2023

Helt nøyaktig sikret kvinnen fra Lørenskog seg 1 270 080 kroner onsdag kveld. Hun var alene om andrepremien.

Bil og speil på badet

– I alle dager, utbryter den ferske Vikinglotto-millionærer når Telefonen fra Hamar ringer etter endt trekning.

– Du tuller! Men det er jo helt utrolig, sier hun. I bakgrunnen begynner også en mannsstemme å juble. Her ble det raskt flust med både spørsmål- og utropstegn, for å si det sånn.

– Er det sant? Jeg hadde egentlig lagt meg, jeg. Jeg jobber dobbelt i morgen –

– Nå blir det baderomsspeil!

– Baderomsspeil? Det var veldig spesifikt?

Etter hvert gir utbruddet mening: Paret hadde nemlig i lang tid pusset opp badet sitt, men ble aldri enig om interiøret. Til slutt hadde de bestemt seg for hvilket speil de ville ha, men på grunn av blant annet uforutsette utgifter ble innkjøpet stadig utsatt.

– Men nå blir det speil! Og så skal vi betale ned alt på bilen, stråler den glade vinneren. I bakgrunnen hopper samboeren rundt:

– Dette er det sjukeste …

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt hos Kiwi Vik.

Vi gratulerer!

Kveldens tall

Kveldens tallrekke så slik ut (i stigende rekkefølge):

8 - 9 - 10 - 13 - 37 - 48

Vikingtall: 3

Alltid flere vinnere i Vikinglotto

Hver uke vinnes det både stort og smått i Vikinglotto. Denne gangen var det for eksempel 25 vinnere som hadde 5+1 rette og sikret seg 44 790 kroner. 100 spillere hadde 5 rette og får dermed en utbetaling på 4 600 kroner.

LES MER: Derfor er det viktig at du setter dine egne spillegrenserNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fem førstepremieutbetalinger siden juli

Det kan gå litt tid mellom hver gang vi får de store premieutbetalingene i Vikinglotto. Likevel, om vi ser tilbake i nærmeste fortid så har førstepremiepotten siden 20. juli i år blitt kapret fem ganger. Tre av gangene er det nordmenn som har vunnet.

Den største premien gikk 20. juli da et norsk ektepar fra Drammen vant 124 millioner kroner. Halvannen måned senere, onsdag 7. september, var det igjen en spiller som alene gjettet 6+1 rette. En slovensk spiller tok dermed hele førstepremiepotten og kunne ønske 107 millioner kroner velkommen inn på konto. 

12. oktober, en drøy måned senere, vant en Oslo-kvinne 82,8 millioner kroner på kupongen hun leverte noen minutter før spillefristen gikk ut. Tre uker etter stakk en litauer av med hele førstepremiepotten i Vikinglotto og 55,7 millioner kroner.

Så, uken etter storvinneren fra Litauen gjorde rent bord, ble det jubel da en norsk andelsbank gjorde det samme. De ti norske andelsbank-spillerne delte dermed førstepremiepotten og vant 3,3 millioner kroner hver. En av spillerne i andelsbanken var en mann fra Giske i Møre og Romsdal.

– Datteren min sa i går at i år skulle det bli skikkelig bra julegaver på oss alle. Det er helt utrolig. Tårene triller mens jeg snakker med deg og vi er så utrolig glade, fortalte han med skjelven stemme.

Ca. 81 millioner kroner i potten 14. desember

Til neste uke vil det som nevnt ligge ca. 81 millioner kroner i førstepremiepotten i Vikinglotto. Andrepremiepotten går igjen tilbake til start og vil ligge på ca. 1,2 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler