vikinglotto

I kveld: Den høyeste førstepremiepotten så langt i år

Heller ikke forrige onsdag klarte noen å prikke inn 6+1 i Vikinglotto. Førstepremien vokste dermed videre og er nå på ca. 261 millioner kroner – det høyeste den har vært så langt i 2023.

NORSK JUBEL? Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping kan love at en eventuell norsk storvinner vil få god oppfølging.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:6. november 2023Endret:8. november 2023

Forrige gang noen hadde 6+1 rette i Vikinglotto var onsdag 2. august. Da var det en dansk alenevinner som sikret seg førstepremiepotten på over 33,4 millioner kroner. Siden har den stått urørt og altså fått vokse til ca. 261 milioner kroner.

Skulle en norsk spiller klare å gjette seg frem til vinnerrekka på onsdag, vil premien føye seg inn i rekken over de største utbetalingene i Vikinglottos historie.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Her er topplisten

Blir det norsk utbetaling av førstepremiepotten på onsdag, vil premien gå inn på fjerdeplass over de største utbetalingene i Vikinglotto:

  1. 341 285 000 kroner. Det var 15. november 2017 at den siste rekorden i spillet ble satt. En Oslo-kvinne hentet hjem den utrolige summen, noe som satte henne solid ut. – Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte. Les mer om hvordan hun reagerte her.

  2. 319 332 895 kroner. 11. april 2018 var datoen da en mann vant over 300 millioner kroner. Han tok ikke telefonen på trekningskvelden, og det måtte litt «masing» til før Norsk Tipping fikk ham i tale. - Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, sa han dagen etter. Han la til at det føltes ganske så absurd å vinne så mye penger. Les mer om mannens reaksjon – og se video av vinnersamtalen her.

  3. 310 096 130 kroner. Dette er den ferskeste storgevinsten i Vikinglotto, og skriver seg fra lille julaften 2020, da en kvinne fra Østlandet vant førstepremiepotten alene. – Det har vært helt fantastisk, sa hun da vi tok kontakt på ny utpå nyåret. Les mer om hvordan hun reagerte her.

  4. 221 351 980 kroner. Oslo-kvinnen fortalte at hun leverte en kupong i ny og ne. Det gjorde hun også foran trekningen 13. mars 2019, og ble altså multimillionær. – Hva skal jeg gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sa hun. Les mer om hvordan hun reagerte her. 

  5. 216.125.520 kroner. Tromsøværingen på 66 år var ute en tur mens trekningen pågikk. Kona, derimot, satt inne og fulgte med – og krysset av tall for tall. Hun var snar med å rope inn mannen for å fortelle at 216 millioner kroner var på vei inn på kontoen hans. Les om hvordan han reagerte her.  

  6. 199 962 295 kroner. Det ble en svært rolig feiring for mannen som sikret seg nesten 200 millioner kroner 27. juni 2018. – Jeg skal feire med ingefær-te, sa han da han fikk Telefonen fra Hamar. Les mer om mannens reaksjoner her.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hva vil skje med vinneren?

Skulle det skje at vi får en vinner av rundt 261 millioner kroner onsdag, vil Norsk Tippings vinnerteam være klare til å følge opp vinneren. Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen er sentral i dette arbeidet.

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av våre økonomiske og juridiske veiledere i advokatfirmaet Dehn.

– Hvilke råd gir dere noen som plutselig har vunnet premier i hundremillionersklassen?

– Et av de første rådene vi gir, er å puste med magen og ta det helt med ro. Pengene går ingen steder. Bruk den første tida på å juble og glede deg over premien, før du tar beslutninger rundt pengene. I tillegg anbefaler vi vinneren å tenke nøye gjennom hvem man vil dele nyheten med, slik at man er godt forberedt på hva som kommer av oppmerksomhet fra ulikt hold, sier Roterud Mathisen.

I neste omgang gir veilederne i Dehn en slags basisopplæring i det å forvalte en sånn pengesum.

– Veiledningen blir skreddersydd til vinneren og hva denne ønsker å gjøre. Den tar utgangspunkt i den aktuelle vinneren sitt ståsted. Det er utvilsomt forskjell på å vinne en stor pengesum når du er 19, 55 eller 90 år. Vil de oppfylle drømmer? Investere i noe? Hva slags risiko ønsker de å ta? Og så videre, sier Roterud Mathisen.

Onsdag 8. november blir trekningsmaskinen igjen lastet opp med kuler for å se om noen klarer å gjette seg frem til vinnerrekka. For å være med på moroa må du ha levert ditt Vikinglotto-spill innen klokken 18.00 nevnte dag.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler