vikinglotto

To norske storvinnere i Vikinglotto på tre uker

Etter et halvt år uten førstepremievinnere, gikk hele førstepremiepotten på 285 millioner kroner til en nordmann forrige uke. Det betyr at førstepremiepotten rykker tilbake til start.

Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. januar 2024

Etter 24 uker, 23 trekninger og ni uker på makstaket, var det en nordmann som prikket inn den riktige vinnerrekka i Vikinglotto forrige uke.

Den heldige alenevinneren, en ung mann fra Østlandet, sikret seg dermed 285 millioner kroner i premie.

Det betyr at førstepremiepotten er tilbake til start på ca. 34 millioner kroner i den kommende Vikinglotto-trekningen. Andrepremien er også av betydelig størrelse på ca. 26 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

To norske storvinnere i 2024

I årets første trekning vant en kvinne fra Østlandet den største Vikinglotto-premien her til lands på nesten et halvt år. Premien var på 74 millioner kroner og er den største premieutbetalingen siden en mann fra Viken vant 105 millioner kroner i juli i fjor.

Uken etter var det igjen en heldig alenevinner av andrepremien. Da var det riktignok en spiller fra Finland som sikret seg 24,3 millioner kroner.

Så i fårets tredje trekning kunne en ung mann fra Østlandet slippe jubelen løs, da han ble den første på over fem måneder til å prikke inn 6+1 rette i Vikinglotto.

Den unge mannen sikret seg dermed en premieutbetaling på 285 837 500 kroner.

– Jeg er helt overveldet, var den ferske storvinnerens første reaksjon etter at det største sjokket hadde lagt seg.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

To på rad forrige gang

Førstepremiepotten i Vikinglotto fikk stå urørt i over fem måneder, før den norske storvinneren sikret seg hele premien forrige uke.

Inntil for en uke siden var en danske den ferskeste førstepremievinneren i Vikinglotto. Onsdag 2. august var en heldig danske alene om å ha 6+1 rette og sikret seg hele førstepremiepotten på 33,4 millioner kroner.

Dansken vant bare en uke etter at en nordmann stakk av med hele førstepremiepotten på 105 millioner kroner uken før. Den gangen var det en mann fra Viken som ble alenevinner og mangemillionær.

Ny førstepremiepott

Onsdag 24. januar er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Får vi en ny norsk alenevinner vil vedkommende stikke av med en premie på ca. 34 millioner kroner. Ryker andrepremiepotten til en heldig spiller, vil vinneren sikre seg ca. 26 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler