vikinglotto

Stikker noen av med storpottene i Vikinglotto i kveld?

Det er duket for årets første Vikinglotto-trekning. Får vi en norsk mangemillionær?

SPENNING: Hvem blir den neste som får 6+1 rette i Vikinglotto?Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:1. januar 2024Endret:3. januar 2024

Førstepremiepotten i Vikinglotto har nådd makstaket, dermed er det andrepremiepotten som vokser. Det er med andre ord to storpotter i spill onsdag, og på et eller annet tidspunkt vil noen stikke av med dem. Blir det deg?

Førstepremiepotten er på ca. 281 millioner kroner. Andrepremiepotten anslås å være på ca. 74 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Hva skjer dersom du vinner 281 millioner kroner?

Hver onsdag trekkes det 6 hovedtall og ett vikingtall ut av Vikinglotto-maskina på Hamar. Dersom en nordmann får 6 rette eller enda bedre, 6+1 rette, vil følgende skje:

 • Først og fremst vil du kunne se tallene dine bli trukket på tv-sendingen som vanligvis går på NRK2 kl. 21.10.

 • Rett etter tv-trekningen ringer vi alle som har vunnet 1 million kroner eller mer fra vårt unike vinnernummer, 625 60 000.

 • Du vil få gratulasjoner, tilbud om gratis økonomisk veiledning gjennom våre samarbeidspartnere, advokatene i Dehn, og vi sjekker at du har registrert riktig kontonummer for premieutbetalingen.

 • Etter 1-3 bankvirkedager vil premien være på konto – med et unntak: dersom premien er over 50 millioner kroner, stopper vi premieutbetalingen til vi har snakket med vinneren. Når noen vinner så mye, har de ofte mange spørsmål om hva man skal gjøre med pengene. Det er for mange godt å lande litt før premien kommer på konto.

 • Deretter vil du eventuelt få økonomisk veiledning og oppfølging av vårt vinnerteam dersom det er ønskelig.

 • Utover det – kos deg!

Førstepremiepotten har stått urørt siden august

Vi må tilbake til 13. desember for å finne forrige norske Vikinglotto-millionær. En mann fra Oslo stakk av med hele andrepremiepotten og innkasserte dermed 51 818 205 kroner.

Bare to uker tidligere fikk en danske og en 22-åring fra Viken 6 rette. De delte dermed andrepremiepotten og vant 13.5 millioner kroner hver.

Vi må riktignok skru tiden tilbake til 2. august for å finne forrige gang noen knep førstepremien. Da var det en heldig danske alene om å ha 6+1 rette og sikret seg hele førstepremiepotten på 33,4 millioner kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Over 1 000 Vikinglotto-millionærer

Totalt har 1 074 nordmenn blitt millionærer i Vikinglotto. Her er ytterligere tre fakta du kanskje ikke visste om Lottos internasjonale storebror:

 • Vikinglotto spilles i dag i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Litauen, Slovenia, Latvia og Belgia. Det ble første gang spilt i 1993 (samme år Norsk Tipping ble et hundre prosent statseid foretak) og var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger.

 • Spillet har samme navn i alle land, bortsett fra i Danmark: Der heter det Onsdags Lotto.

 • Premierekorden i Vikinglotto er på over 341 millioner kroner, og står seg fra 15. november i 2017. Vinneren, en kvinne fra Oslo, ble mildt sagt satt ut: – Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte. Les mer om hvordan hun reagerte her.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler