oddsen

Vinn eller forsvinn for Klepp?

Vi er inne i den avgjørende fasen av sesongen. I begge ander av tabellen trenger lagene poeng.

TRENGER POENG: Emma Braut Brunes og Klepp trenger poengene mot Kolbotn i helga.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:8. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Alle kampene vises på direktesport.no, men byderbyet mellom Lyn og Vålerenga kan du også se på NRK 1. 

Toppserien på Oddsen.

Topp mot bunn

Sandviken – Stabæk, Stemmemyren kunstgress

I denne kampen er det topp mot bunn. Begge disse to lagene kommer fra ekstremt viktig seiere. Sandviken tok seg av LSK Kvinner i semifinalen av cupen. Forrige gang bergenserne var i en cupfinale var i 2018. Stabæk slo på sin side Klepp i «hengekampen» fra tidligere i sesongen. Det betyr at laget fra Bærum nå har fire poeng ned til Klepp som ligger nederst på tabellen.

– Vi skal passe oss for Stabæk. Går vi ikke på banen med riktig innstilling, blir alle kamper jevne. Vi må ta initiativet fra start og spille vårt spill – med bevegelse og balltempo, sier Sandviken-spiss Kennya Cordner til klubbens hjemmeside før kampen.

Da lagene møttes på Nadderud Stadion tidligere i sesongen vant Sandviken 2-1. Kampen var tett og jevn, men Sandviken hadde litt mer kvalitet i de avgjørende situasjonene.

Det er også verdt å nevne at Stabæk bare har tapt én av åtte kamper mot Sandviken på bortebane. Tapet kom i 2019 da Sandviken vant 3-0.

Kampstart er klokken 13.00 lørdag. 

Målrikt?

LSK Kvinner – Avaldsnes, LSK-hallen

LSK Kvinner sin drøm om cupfinale ble knust forrige helg, men «birdsa» har fortsatt mulighet til å ta medalje og kvalifisere seg for Champions League neste sesong. Det er fem poeng opp til Rosenborg som innehar den viktige andreplassen, men LSK Kvinner møter trønderne til hengekamp neste uke og kan knappe inn forspranget.

Avaldsnes er nummer sju på tabellen, men har bare ett poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Dermed blir fokuset til Avaldsnes resten av sesongen å beholde plassen.

Tidligere denne uken kom også beskjeden om at kaptein Robyn Decker legger opp etter sesongen. Det er et stor tapt for klubben. Fra tidligere har Olaug Tvedten dratt til Vålerenga, mens lagets toppscorer Anna Jøsendal skal til Rosenborg etter sesongen.

LSK Kvinner må finne seg i å ha favorittstempelet, men sist lagene møttes ble det tett og jevnt.

Kampstart er klokken 15.00 lørdag. 

Revansjesugne

Rosenborg – Arna-Bjørnar, Koteng Arena

Rosenborg gikk på en kjempesmell mot Vålerenga i semifinalen av cupen forrige helg. Laget fra Oslo var det klart beste laget og Rosenborg måtte reise hjem med 0-4 i bagasjen og ingen cupfinalebillett. I serien lever fortsatt gulldrømmen for trønderne, men da må de vinne sine gjenstående kamper, samt at Sandviken avgir poeng i to eller flere av de siste fire kampene. Dermed er nok hovedfokuset til Rosenborg å forsvare fjorårets sølvmedaljer.

Arna-Bjørnar ligger på 5. plass på tabellen og er «best of the rest» bak Sandviken, Rosenborg, LSK Kvinner og Vålerenga. Selv med et tøft kampprogram må målet til bergenserne være å avslutte sesongen på 5. plass.

Da disse to lagene møtte hverandre tidligere i sesongen vant Rosenborg 2-0.

Kampstart i dette oppgjøret er klokken 14.00. 

Bunnoppgjør

Klepp – Kolbotn, Klepp Stadion

Dette er et livsviktig oppgjør i bunnen av tabellen. Klepp må nesten vinne denne kampen for å ha håp om å overleve i den øverste divisjonen. For øyeblikket ligger laget fra Jæren helt sist i Toppserien og det er fem poeng opp til trygg plass.

Kolbotn har på sin side bare to poeng ned til Stabæk som ligger på kvalifiseringsplassen. Seier i denne kampen vil etter alle solemerker sørge for at laget spiller i Toppserien også neste sesong.

Oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen vant Kolbotn komfortabelt 3-0.

Dramaet utspiller seg klokken 15.00 lørdag. 

Byderby

Lyn – Vålerenga, Kringsjå kunstgress

Kampen om Oslo. Vålerenga trenger poeng for å ha håp om medalje, mens Lyn trenger poeng for å overleve i divisjonen. Denne kampen har med andre ord alle ingrediensene man trenger for å få en spennende fotballkamp.

Vålerenga knuste Rosenborg i semifinalen av cupen forrige helg og kan ta sitt andre strake cupgull. 4-0-seieren har garantert gitt spillerne selvtillit og med full pott på de fire siste kampene kan sesongen ende med cupgull og medalje i serien.

Da må Lyn bli slått førstkommende lørdag, men hjemmelaget har en tendens til å gjøre det vanskelig for topplagene. Forrige sesong slo de blant annet Vålerenga 3-2 på eget kunstgress.

Kampstart er klokken 15.00 lørdag. 


Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler